Prelivanje in igra z vodo

Prelivanje in igra z vodo

Oba otroka se zelo rada igrata z vodo, čeprav to dejavnost najraje omejim na kopalnico in dvorišče (z izjemo umivanja posode), ker se zna zgoditi, da hitro zmočita vse okoli sebe. Tokrat sva bili z Zaro sami doma in sva izkoristili ta čas za prelivanje majhne količine vode ter prenašanje vode s pipetko in kapalko. Zara bo čez en mesec stara dve leti.

Na pladnju sem ji pripravila dva steklena kozarca, vrček z vodo, pipetko in kapalko. Pokazala sem ji, kaj je njena naloga in ji potem prepustila raziskovanje. Prelivanje ji gre že kar dobro od rok, saj veliko vadi med kopanjem v bani. Tudi kapalko je že uporabljala in nekako končno pogruntala, kako. Pipetko pa je uporabljala prvič in ji ni šlo najbolje, ker ni pritiskala na pravo mesto (ni tako očitno, kje je potrebno pritisniti, kot pri kapalki), zato sem ji občasno priskočila na pomoč. Igra ji je bila všeč in vsake toliko je iz kozarce naredila kakšen požirek in zadovoljno izdihnila (ravno to je problem s katerim se srečujemo v bani, ne vem kako bi preprečila, da pije vodo v kateri se kopa?!).

Seveda je nekaj vode tudi polila po pladnju in sebi, ampak to je bilo pričakovano. Bom morala kmalu nabaviti še kakšen vodoodporni predpasnik za v kuhinjo in za takšne dejavnosti.

Z ljubeznijo, Mama.


Ker me večkrat pocukate za rokav in vprašate, kje sem kupila igrače in druge pripomočke, ki jih uporabljamo pri igri ter tudi določena oblačila ipd., sem se odločila, da bom takšne stvari objavila na koncu objave, da bo lažje vidno vsem in boste lahko na hitro pokukali na povezave (velikokrat kaj polinkam med tekstom, a vsi tega ne opazijo).

Leseni pladenj in kapalka sta iz spletne trgovine Mali galago in ju najdete TUKAJ in TUKAJ. Vrček in pipetka sta iz spletne trgovine Montessori doma Shop in ju najdete TUKAJ in TUKAJ.

X