Moj Nosečkin dnevnik: 13. teden

Moj Nosečkin dnevnik: 13. teden

Dva dni nazaj sem vstopila v 14. teden nosečnosti, 13. teden pa si bom zagotovo za vedno zapomnila, kot enega najlepših tednov nosečnosti. Zakaj? Ne samo, da je to teden, ko se mi je uresničila moja velika želja in je Nosečkin dnevnik na začetku tiska (to pomeni, da ga bom lahko kmalu izpolnjevala tudi na moj najljubši, staromoden način, juhu), tudi vreme nas prijetno razvaja, počutje je odlično in končno sem dočakala pregled nuhalne svetline, kjer sem ponovno videla majhno pikico. Rezultat nuhalne svetline je bil odličen, je pa bilo nekaj neprijetnih trenutkov tišine v sobi, ko smo iskali nosno kost, ki se ni lepo videla, zaradi lege otročička. Na srečo smo jo našli in jo imam lepo pofotkano na fotografiji od ultrazvoka, kot dokaz, da je in bo vse v najlepšem redu (zdravi otročiček je sigurno tisto, kar si vsi najbolj želimo, kajne?)

Ker vem, da vse nosečnice že nestrpno čakate, da boste lahko začele z izpolnjevanjem svojega Nosečkinega dnevnika, bi vas rada, mimogrede, spomnila še na nagradno igro, ki poteka na Facebook strani Nosečkin dnevnik in v kateri vam bom podarila dnevnik z naslovnico po vaši izbiri. Pokukajte tja, da preverite kako lahko sodelujete (tudi nenosečke, saj je Nosečkin dnevnik odlično darilo v prihajajočih prazničnih tednih). Nagradna igra traja do ponedeljka, zato pohitite.


13. TEDEN

Teža: 49, 5 kg.

Obseg trebuha: 80, 5 cm.

Kako se počutiš? Počutim se bolje in tudi utrujenost je skoraj izginila. Trenutno imam ravno dovolj energije, da lahko nemoteno opravljam vsakodnevne obveznosti, za kar je najbrž krivo tudi čudovito jesensko sonce. Zadnje dni me je začela mučiti nespečnost in se mi dogaja, da zvečer težje zaspim ali pa, da se ponoči prebudim in težko zaspim nazaj. Upam, da kmalu mine, ker res potrebujem svojih osem ur spanca.

Nosečniška hrepenenja: Trenutno nimam posebnih nosečniških hrepenenj in tudi lakota je manjša, kot prve tedne nosečnosti. Moje najljubše so še vedno kisle mandarine, ki sem jim dodala še ananas.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden je bilo zagotovo najlepše na pregledu nuhalne svetline, kjer sem videla otročička, njegove majhne rokice, prstke in nogice, kar me je spomnilo na vse prelepe trenutke iz prejšnjih nosečnosti. Tudi tretjič ni nič manj čarobno opazovati in čutiti, kako se znotraj tvojega telesa razvija novo življenje. Čudež.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežja je zagotovo nespečnost, ki me muči zadnje dni. Prav tako sem imela zelo veliko obveznosti v povezavi s tiskom Nosečkinega dnevnika in sem veliko časa preživela sede v avtomobilu ali na računalniku, kar je negativno vplivalo na mojo hrbtenico. Na srečo večjih težav še nimam, ker sem le komaj na koncu prvega trimesečja in trebušček še ni prevelik.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Najbolj mi bo v spominu ostal pregled nuhalne svetline ter veselje Aljaža in Zare, ko sem jima kasneje pokazala fotografije ultrazvoka. Zelo dojemljivo in srčno spremljata rast otročička in Aljaž se že zelo veseli enega naslednjih pregledov, ko bo lahko šel zraven in videl otročička tudi v gibanju (nisem imela zraven USB ključka, da bi si lahko nanj naložila filmček iz ultrazvoka, ahhhhh). Zagotovo se tudi Zara veseli, ampak tega še ne zna povedati.

Z ljubeznijo, Mama.

X