Moj Nosečkin dnevnik: 14. teden

Moj Nosečkin dnevnik: 14. teden

Ta teden se nekako ne morem odločiti ali gre tretja nosečnost trenutno še zelo počasi in ta moj trebušček nikamor ne raste ali pa gre hitro in se morda sploh še ne zavedam, da drugo in tretje trimesečje mineta s svetlobno hitrostjo (no, morda se zadnji mesec potem spet nekoliko potegne). Vsekakor je pričakovanje in veselje vedno večje ter se vsakega naslednjega tedna še bolj veselim.

Če bo šlo vse po sreči, bom imela Nosečkin dnevnik v rokah že čez en teden (!!!!!), juhu. Rada bi vas samo spomnila na prednaročila, ki trenutno potekajo tukaj na spletni strani pod zavihkom Nosečkin dnevnik. Nosečkin dnevnik lahko naročite v prednaročilu po promocijski ceni 15 eur do 1.12.2015. Po tem datumu bo dnevnik na prodaj v redni prodaji po ceni 18 eur. Več informacij najdete tudi na facebook strani Nosečkin dnevnik.


14. TEDEN

Teža: 50 kg.

Obseg trebuha: 81 cm.

Kako se počutiš? Počutim se odlično. Očitno se je končno začelo obdobje, ko me ne mučijo utrujenost, pasivnost, slabost in druge podobne nosečniške tegobe. Velikokrat se mi zgodi, da pozabim na nosečnost (pa ne da dejansko pozabim, ampak zraven dveh otrok je včasih zelo malo časa za razmišljanje) in se trebuščku posvetim šele zvečer. Takrat potrpežljivo čakam na prve brce in razmišljam o spolu ter imenu otročka in načrtujem, kako mu bom pripravila kotiček, ki bo samo njegov.

Nosečniška hrepenenja: Želja po sladkem se počasi vrača in zato sem si zjutraj z veseljem privoščila kruh namazan z Nutello, kar nisem jedla že nekaj let (Nutello ponavadi uporabljamo samo na palačinkah).

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden je bilo najlepše to, da smo veliko časa preživeli zunaj, na sončku. Kljub temu, da je bil teden zelo delaven, smo imeli popoldneve zase in to je najbrž tisto, kar mi je dalo največ energije. Prav tako mi bo ostalo v spominu veliko lepih besed v povezavi z mojo nosečnostjo, Nosečkinim dnevnikom in prednaročili. Hvala vsem.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežje je trenutno zagotovo uskladiti poslovne in družinske obveznosti tako, da smo vsi zadovoljni in da imam še vedno nekaj časa za počitek. Takšno usklajevanje je zame nekaj novega in zagotovo pomaga to, da v svoj projekt verjamem in z veseljem opravljam vse, kar spada zraven.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Ta teden si bom zapomnila po tem, da sem (zaenkrat še samo v mislih) začela s prvimi pripravami na novorojenčka. Zelo rada načrtujem in pripravljam vse potrebno, tako da že delam seznam stvari, ki jih bomo še potrebovali, seznam opravil, ki jih bo potrebno postoriti pred prihodom novorojenčka, razmišljam o tem, kako bom uredila kotiček za dojenčka v otroški sobici, da bo tudi on imel svoj prostor, kjer ga bom negovala, dojila, kjer se bo igral idr., razmišljam o tem, kateri voziček bi izbrala, kako bi v priprave vključila starejša otroka ipd. To je en tak sladek del nosečnosti in pričakovanja, ki mi bo v prihodnjih mesecih vzel največ časa (prostovoljno).

Z ljubeznijo, Mama.

X