Zarin 2. rojstni dan in rojstnodnevna aktivnost “lepljenje tortic”

Zarin 2. rojstni dan in rojstnodnevna aktivnost “lepljenje tortic”

Včeraj je naša Zara dopolnila 2. leti in doma smo si naredili mini praznovanje (“tapravo” še pride) z rojstnodnevno aktivnostjo, petjem, plesom, igro z baloni, tortico v kozarcu in odpranjem darila. Zelo ji je bilo všeč, da je bila v središču pozornosti in je zahtevala, da ji vsaj stokrat zapojemo Vse najboljše zate. Res je bilo luštno in ko gledam fotografije šele vidim, kakšna sprememba je opazna v samo enem letu.

Kot rojstnodnevno aktivnost ob Zarinem rojstnem dnevu sem letos pripravila lepljenje mini tortic, saj sem želela, da počnemo nekaj, kar oba rada počneta in da hkrati tudi ni preveč zahtevno za našo dvoletnico.

Kaj potrebujemo za lepljene mini tortic?

  • barvni papir,
  • beli papir
  • lepilo,
  • škarje.

Kako naredimo mini tortice?

Najprej iz barvnega papirja izrežemo vse potrebne dele za mini tortice (cupcakes). Jaz sem izrezala spodnje dele v obliki trapeza (recimo), zgornje dele v obliki polkroga in dodatke kot so dolgi in tanki pravokotniki (mišljeni so bili kot svečke) ter majhni trikotniki in kvadratki (mišljeni so bili kot posip, mrvice). To sem jima zložila v lesene posodice in zraven priložila dve majhni lepili in podlago iz belega papirja na katero sta potem lepila. Poljubno sta lahko izbirala in sestavljala svoje tortice, pa četudi je bilo vse skupaj videti zelo abstraktno.

Aktivnost jima je bila zelo všeč in takoj smo tortice izobesili po njuni otroški sobici ter zamenjali ježke, ki so jo krasili v zadnjih tednih. Sledilo je rajanje, sladkanje in odpiranje darila. Letos sem pripravila Cheesecake v kozarcu po tem receptu, saj sem želela nekaj preprostega, glede na to, da bomo z družino praznovali kasneje in si bomo takrat privoščili pravo torto. Z rezultatom sem bila zelo zadovoljna.

Vse najboljše draga moja deklica, zelo te imamo radi!

Z ljubeznijo, Mama.


Za Zaro sem darilo izbrala pri Owlie Bowlie. Kot lahko vidite tudi na fotografijah, je naša Zara zelo razkuštrana, hihi. Owlie Bowlie špangice uporabljamo že nekaj časa, ampak ko so pred časom izšle še usnjene mašnice (mašnice so moje najljubše) sem ji preprosto morala podariti še te, ker verjamem, da so še lepše, kvalitetnejše in bodo zdržale še dlje časa (če jih, upam, prej ne izgubimo). Eno najlepših daril za deklice, po mojem okusu. Podprite slovenske obrtnike tudi v teh prazničnih dneh in pokukajte k Owlie Bowlie (fotografijo sem si izposodila pri njih, ker bi vsaka moja, v tej slabi svetlobi, špangicam naredila krivico).

X