Nekaj utrinkov našega decembra in naših priprav na božič. Začeli smo na prvo adventno nedeljo, ko smo Božični zvezdi dodali še adventni venček, spekli piškotke in prižgali prvo svečo. Potem smo s 1. decembrom začeli uporabljati naš adventni koledar, v katerem so zabavne naloge, ki jih vsakodnevno opravljamo. Kakšen dan tudi kaj ustvarjamo ali pa beremo zgodbe o božiču, pojemo praznične pesmi in pa obvezno je treba vsako večer obleči božično pižamico. Ponovno smo postali tudi Božiček za en dan, kar je zdaj že del naše božične tradicije. Otroka sta nekaj malega pomagala pri okraševanju škatle, drugače pa je bil to bolj moj projekt in upam, da bo darilo našega enoletnika močno osrečilo.

Miklavž je letos prinesel copatke Brodi. Za Zaro sem izbrala motiv z Pujso Pepo, ker jo ima zelo rada (pa drugače nerada kupujem stvari z motivi risanih junakov, ampak ti copatki pa so mi tako kjut), za Aljaža pa dinozavre, ker za fantke nikoli niso neaktualni.

Prejšnjo nedeljo smo ponovno pekli, tokrat vanilijeve rogljičke, ampak žal nimam nobene fotografije. Pa tudi praznično Ljubljano smo obiskali in se imeli zelo, zelo luštno z družino in prijatelji (smo tudi bolj malo slikali, ker smo imeli polne roke dela, hihi).

Najpomembneje pa je, da smo dokončali vse božične voščilnice ter okrasili stanovanje s smrekicami iz papirnatih krožnikov ter obesili girlando, ki smo jo naredili s pomočjo Praznične ustvarjalne škatlice, ki jo pripravlja Varuška Živa. To girlando moram še posebej omeniti, ker je bil Aljaž nad aktivnostjo popolnoma navdušen. Dobili smo krogce, ki so bili preluknjani, bleščice in pisane krogce za okrasitev (otroka sta dodala še božične nalepke in jih nekatere tudi pobarvala), plastično šivanko (super stvar) in volneno vrvico. Najprej sta krogce po svoje okrasila, potem pa jih je Aljaž z veliko veselja, zbranosti in ponosa s šivanko nanizal na volneno vrvico. Takšno "šivanje" moramo res v kratkem ponoviti, ker ga je pritegnilo veliko bolj, kot sem pričakovala. Zdaj girlanda krasi steno v otroški sobi in oba sta na izdelek zelo ponosna. Naslednja stvar, ki nas čaka je izdelovanje okraskov za smrekico, česar se bomo lotili naslednji teden, saj smrekico postavljamo na božični večer.

Zara nam je okrasila tudi steno. :(

Do zdaj smo se imeli zelo lepo in resnično uživamo v teh pripravah, najlepše pa šele pride in vsi se že zelo veselimo božičnega večera in božičnega dne.

Z ljubeznijo, Mama.

Comment