Moj Nosečkin dnevnik: 18. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 18. teden

Še en teden je za mano in ugotavljam, da si bom morala vzeti več časa zase in za priprave na porod. Moja želja in cilj sta, da bi po novem letu začela obiskovati vadbo za nosečnice, kar mi je v prejšnji nosečnosti koristilo tako pri počutju, kot pri pripravah, vizualizaciji poroda, sproščanju, dihanju ipd. Prav tako bom si vzela čas zase tudi vsaki dan doma in se sproščala ter si vzela nekaj minut samo za trebušček, poslušanje sproščujoče glasbe, zapisovanje v Nosečkin dnevnik ipd. Verjamem, da mi bo to pomagalo kasneje pri porodu in za to se splača potruditi, pa še otroček bo čutil, da sem sproščena in mirna, kar zagotovo vpliva tudi nanj in na njegovo počutje.


18. TEDEN

Teža: 51 kg.

Obseg trebuha: 83 cm.

Kako se počutiš? Počutim se dobro, brez posebnosti. Se pa mi je dvakrat do zdaj zgodilo, da mi je naenkrat postalo slabo in da sem bila povrh tega še omotična, kar je trajalo nekaj ur in nimam pojma s čim bi lahko bilo to povezano.

Nosečniška hrepenenja: Ta teden sem imela več takih nosečniških hrepenenj in želja. Eno zanimivo hrepenenje je bila kranjska klobasa, ki sem si jo morala privoščiti, čeprav na splošno nisem velika ljubiteljica mesa. Pa tudi pomaranče so mi zelo zadišale, čeprav sem vedno imela raje mandarine. Ta teden sem imela kar dober apetit in sem si privoščila vsega po malo, brez slabe vesti.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden je bilo najlepše to, da sem izvedela spol otročka in da sem kupila tudi nekaj oblačilc zanj. To, da bomo dobili še enega fantka je prekrasno in z veseljem sem kupila nekaj stvari v modri barvi, prav tako pa počasi izbiram še nekaj stvari od opreme, ki jo bomo potrebovali in pa še kakšno igračko, ki bo samo njegova. Po novem letu vam pokažem kateri voziček sem izbrala in zakaj ter svoje ostale prve nakupe, morda vam bo moja izkušnja koristila.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Ta teden je bila najtežja ravno slabost in omotičnost, ki sem jo omenila. Na srečo sta mi otroka “dovolila”, da sem to preležala in upam, da se situacija ne bo ponovila še večkrat.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Za vedno si bom zapomnila trenutek, ko sem izvedela, da pod srcem nosim fantka in tako potrdila svoje sume. Prav tako sem dobila ultrazvočno slikico našega lulčka, ki upam, da ostane lulček in jo bom prilepila v svoj dnevnik. Zelo lepe so tudi naše priprave na božič in zelo se veselim naslednjega tedna, ko si bom privoščila tudi nekaj časa samo zase in za svojo družino.

Mimogrede, hvala vsem za krasne predloge glede imena. 😉

Z ljubeznijo, Mama.


Fotografije so bile posnete zelo na hitro, tik pred odhodom na Dedka Mraza, zato je Aljaž že oblečen (darilo je očitno zelo dobra motivacija) v bundico H&M in nosi kapico Next. Zara nosi legce Next in majico iz Primarka. Jaz pa nosim Asos kavbojke za nosečnice, Asos šal in majico iz H&M. Zara ima “mama” obdobje in zato tako luštne slikice, ker me enostavno ne izpusti iz rok. 😉

X