Nega kože v nosečnosti

Home / Uncategorized / Nega kože v nosečnosti

Menim, da je še posebej pomembno, da koži med nosečnostjo posvetimo nekaj dodatne pozornosti. Glede na to, da je to moja tretja nosečnost, lahko z zagotovostjo trdim, da je vsaka nosečnost drugačna in drugače vpliva na žensko telo. Med prvo nosečnostjo se mi je koža popolnoma spremenila in zamenjati sem mogla kremo za obraz, puder in drugo kozmetiko, saj je koža postala občutljivejša, bolj suha in aknasta. Žal. Med drugo nosečnostjo na koži nisem opazila večjih sprememb. Potrebovala je nekaj več vlage, hormonske spremembe pa so bile bolj opazne na lasišču in nohtih. Tokrat je moja koža spet postala nekoliko bolj suha in podobno, kot v prvi nosečnosti, me koža na trebuhu velikokrat srbi.

Prve tedne nosečnosti še ni bilo opaziti večjih sprememb na koži, zato sem nadaljevala z običajno nego in kožo na trebuhu ob priložnosti namazala kar s kokosovim oljem, ki ga imam vedno pri roki. Med prvima dvema nosečnostima sem preizkusila nekaj različnih krem, olj (olje pšeničnih kalčkov, kokosovo olje) in tudi naravna masla (karitejevo maslo) in ugotovila, da mi nega z oljem bolj ustreza, saj je lažje mazljivo in moja koža nanj bolje reagira. Veliko mi pomeni, da kožo redno negujem, saj se želim izogniti strijam in do zdaj mi je to dobro uspevalo, zato sem začela z nego že zelo zgodaj. Ko sem opazila, da me koža velikokrat srbi (koža lahko srbi zaradi hormonskih sprememb, rasti trebuščka, potenja ipd.), sem se odločila, da preizkusim še kakšno drugo olje in pričnem z negovanjem zjutraj in zvečer, torej pogosteje.

Takoj, ko sem zagledala negovalno olje Nosečka iz linije Lekovita, sem se zaljubila v njihov dizajn, ki me zelo spominja na razigranost, sproščenost in ženstvenost mojega Nosečkinega dnevnika. To, da je izdelek narejen iz naravnih sestavin in v Sloveniji pa je dalo še piko na i in odločena sem bila, da ga preizkusim. Gre za mešanico hranljivih in vlažilnih olj brez parafina, silikonov in parfumov, za zunanjo in globinsko nego kože v času nosečnosti. Spodbuja obnavljanje kože in pomaga pri preprečevanju nastanka strij, kar je nosečnici še posebej pomembno.

Sestavine: sojino olje, mandljevo olje, olivno olje, jojoba olje, sezamovo olje, avokadovo olje, šentjanževo olje, korenčkovo olje, ognjič, oves.

Takoj sem pričela z uporabo dvakrat na dan in opazila, da me koža na trebuhu srbi manj ter da je izginil neprijeten občutek zategovanja. Da je olje zelo nežno in iz naravnih sestavin lahko sklepaš že po vonju, ki je zelo nežen in nemoteč. Dobra lastnost tega negovalnega olje je, da kožo hrani, vlaži in varuje pred izsuševanjem, a se popolnoma vpije v kožo in je ne masti. Takoj po uporabi si oblečem spodnjo majico in ni se mi še zgodilo, da bi se na oblačilih karkoli poznalo (kar se mi je prej, ko sem uporabljala samo kokosovo olje ali karitejevo maslo, vedno dogajalo). Koža je po uporabi mehka in sijoča, vesela pa sem tudi, da nimam več problema z odmrlimi kožnimi luskami (prej se mi je velikokrat dogajalo, da sem morala to preprečevati z rahlim pilingom, zdaj pa to ni več potrebno). Izdelek mi je všeč in ta mešanica negovalnih olj je točno to, kar sem iskala, zato jo bom uporabljala do konca nosečnosti. Omeniti bi želela še to, da imam drugače zelo občutljivo kožo in da moja koža vseh izdelkov ne prenaša tako dobro (povezava z alergijami), zato lahko potrdim, da je negovalno olje Nosečka primerno tudi za tiste z občutljivo kožo nagnjeno k alergijskim reakcijam (seveda pa vsak zase ve, katere sestavine mu ne odgovarjajo ali so potencialni alergeni).

Vsekakor priporočam redno uporabo negovalnega olja Nosečka, hkrati pa priporočam tudi:

  • Če ste nagnjene k suhi koži, se raje odločite za prhanje, kot za dolge kopeli;
  • Ne uporabljajte preveč mila oz. gela za prhanje, ki lahko kožo dodatno izsuši;
  • Po vsakem prhanju se namažite z negovalnim oljem ali kremo;
  • Če želite preprečiti nastanek strij, bi priporočala mazanje z oljem ali kremo dvakrat na dan (lahko zjutraj in zvečer);
  • Izdatno namažite predel okoli prsi, trebušček, predel na križu, okoli zadnjice in stegna. To so najbolj občutljivi deli telesa, ki so s pridobivanjem dodatne teže podvrženi nastanku strij;
  • Vaša oblačila naj bodo čimbolj lahkotna in narejena iz bombaža (vsaj spodnje perilo), da lahko koža diha;
  • Občasno si privoščite tudi piling telesa;
  • Ne pozabite na zdravo in pestro prehrano, ki bo poskrbela tudi za to, da vam teža ne bo prehitro naraščala, ter na gibanje;
  • Božajte svoje trebuščke (to lahko krasno združite z negovanjem trebuščka, kar lahko navsezadnje počnete tudi s partnerjem in ta čas nege izkoristite za povezovanjem z otročkom).

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s slovenskim podjetjem Lekos d.o.o., ki se mu zahvaljujem za možnost preizkušanja tako krasnih izdelkov. Vsi, ki bi želeli prebrati še kaj več o kozmetiki Lekovita, podjetja Lekos, lahko to storite na tej povezavi. V liniji izdelkov za nego telesa imajo tudi kremo Nosečka, za vse tiste, ki vam negovanje s kremo bolj ustreza. Mimogrede pa vam lahko zaupam še to, da si že ogledujem njihovo linijo Lekobeba, ki je prav tako simpatično oblikovana in skrbno izdelana. Jaz se že njihovi embalaži težko uprem. 😉 Pokukajte tudi k njim na Facebook stran Lekobeba&Lekovita, da boste na tekočem z vsemi akcijami in novostmi.

Prodajna mesta: TUŠ drogerije, lekarne, specializirane prodajalne in splet www.lekos.si.

X