Stokke Steps Chair/stolček

Home / Uncategorized / Stokke Steps Chair/stolček

Stokke izdelke občudujem že kar nekaj časa, zato sem bila zelo vesela, da mi je bila ponujena priložnost preizkusiti in oceniti nekaj njihovih izdelkov. Gre za norveško podjetje, ki se ukvarja z distribucijo izdelkov po celem svetu, zato bodo objave o mojih izkušnjah s Stokke izdelki napisane tako v slovenskem, kot tudi v angleškem jeziku. Prvi izdelek, ki sem ga izbrala za otroka, je Stokke Steps stolček za hranjenje. Oba otroka ga uporabljata zdaj že več kot en mesec in od prvega trenutka sem z uporabo in praktičnostjo zelo zadovoljna, da o preprostem in čistem dizajnu, ki lepo paše k mojemu stilu, niti ne govorim.

SLO

Stokke Steps stolček sem izbrala, ker gre v bistvu za celoten sistem in raste z otrokom ter ga bodo lahko na različne načine uporabljali vsi trije otroci. Z uporabo lahko pričnemo že kmalu po rojstvu, saj je na voljo gugalnik (Stokke Steps Bouncer), ki se zlahka namesti na stolček. Kasneje na stolček dodamo sedež s pasovi in mizico (Stokke Steps Baby Set, the Tray and a Cushion), ki dobro zavaruje otroka ter mu omogoča varne prve grižljaje. Ta sedež je nastavljiv, tako da raste z otrokom in se mu prilagaja. Mizico odstranimo, ko je otrok pripravljen, da sedi za družinsko mizo ali pa jo uporabljamo po potrebi. Ko otrok dopolni tri leta oziroma, ko začutimo, da je na to pripravljen, lahko odstranimo del z zaščito in pasovi (Stokke Steps Baby Set) ter sedi samostojno.

Kljub temu, da sta na voljo samo dve barvni kombinaciji, pri izbiri nisem imela težav, saj mi je bela barva in svetel odtenek lesa pisan na kožo in lepo paše v naše stanovanje, hkrati pa gre za “večno” kombinacijo, ki nikoli ne zastara. Stol je s svojo okroglo obliko zelo prostoren in zagotavlja dovolj udobja in podpore za hrbtenico. Všeč mi je, da je naslonjalo za noge prilagodljivo glede na višino otroka, kar otroku zagotavlja, da mu nogice nikoli ne bingljajo (naš prejšnji stolček za hranjenje Antilopa iz Ikee, ni imel tega naslonjala za nogice, kar je bil velik minus). To isto naslonjalo za nogice je odlična opora pri samostojnem plezanju na stolček, Aljaž pa jo uporablja tudi kot pručko, ko za mizo počnemo še kaj drugega kot jemo. V primeru na fotografiji delamo piškote, včasih pa tudi sestavljamo sestavljanke ali igramo spomin in druge družabne igre. Ker ima stolček primerno oporo tako za hrbtenico, kot tudi za nogice, me daljše preživljanje časa v stolčku ne skrbi in vem, da mi bo tudi pri tretjem otročku prišlo prav, da se bo kdaj poigral kar v stolčku Stokke Steps in bom lahko jaz poskrbela za starejša otroka ali kaj postorila. Zara, ki je stara dve leti, uporablja sedež s pasovi in občasno tudi mizico, saj se mi zdi tako bolj varno, ker se velikokrat vstaja in bi lahko hitro padla. Pasovi so v primerjavi z drugimi, ki sem jih preizkusila, zelo praktični. Narejeni so tako, da se ne morejo kar tako zavozlati (s tem smo imeli večne probleme), ker se obračajo v vse smeri, hkrati pa je zaponka tudi dovolj močna, da je otrok sam ne bi mogel odpreti. Aljaž, ki bo v prihodnjih dneh star štiri leta, sedi samostojno, sam spleza gor in dol iz stolčka in se v njem dobro počuti. Mislim, da bo čez kakšne pol leta tudi Zara že sedela tako samostojno, z nami za mizo pa bo tudi dojenček v gugalniku (Stokke Steps Bouncer).

Omenila bi samo še to, da je čiščenje stolčka zelo enostavno in ravno zato se mi zdi to, da je izdelek narejen v kombinaciji s plastiko, prej pozitivno, kot negativno. Po vsakem hranjenju samo obrišem z mokro krpo (priznam, da si včasih pomagam kar z vlažilnimi robčki, ker je hitreje) in tudi če se kaj zasuši ali polije, me ne skrbi da bi se vpilo v plastiko ali les. Preizkušeno enostavno se odstranijo tudi zasušeni madeži.

S Stokke Steps stolčkoma in dodatki smo zelo zadovoljni, saj se zlahka sestavijo, uporabljajo in čistijo in glede na to, da je takšen stolček lahko v uporabi več let, je vsekakor vreden nakupa.

ENG

I picked out Stokke Steps Chair, beacuse I love that it is all-in-one seating system from birth and all of my children can use it. Stokke Steps Bouncer it is a clip on baby bouncer we can use from newborn and it is very easy to use it with the chair, but it also can be used alone (I will be talking some more about the Stokke Steps Bouncer after our baby is born) . Later on you can use Stokke Steps Baby Set with the Tray and a Cushion. The back plate of the Baby Set is adjustable in both height and depth to ensure a perfect custom fit as your child grows. We can slide off the tray, when we fell the child is ready to eat at a family table or we can use it optionally. When the child is proximately three years old or when you feel he is independent enough, he can use the Stokke Steps Chair alone.

There are only two color combinations available, but I didn’t had the problem choosing, because the combination of a white color and natural wood is one of my favourites and it goes perfectly with our apartment and my style. The chair has generous rounded seat, which is very comfortable for the back. I especially like the adjustable footrest, beacuse it gives the child support no matter his height (we used Ikea Antilop chair before and the lack of the footrest was a giant minus). The footrest also allows your child to climb in and out independently and my son also use it as a footstep when we are doing something else at the table, like making cookies (in the photo) or playing board games. I am not worried about seating at the chair for a longer period of time, because it gives a child such a good support for his back and foot and this will also be helpful with a third child, beacuse he could be playing in a bouncer or in a chair while I take care of the older ones or making lunch and similar (of course this is from time to time). My daughter is two years old and she uses Stokke Steps Baby Set and we use the belts because I feel it’s safer that way. The belts are adjustable and they don’t entangle, which caused us some problems with other chairs we used. Also it is impossible for a child to unbuckle himself, so the Stokke Steps Baby Set is very safe and secure. Son is four years old and he uses Stokke Steps Chair independently. He enjoys it very much. I think that in a half year or so, my daughter would also use it independently, without Stokke Steps Baby Set, and at our table will be joining us our newborn in a Stokke Steps Bouncer. We all can’t wat for that moment to happen.

I would also like to mention how easy it is to clean the Stokke Steps Chair and other accessories, especially the Tray. I just wipe clean it and I think that the plastic and wood combination is perfect, because I don’t have to worry that something will stay on the chair or a tray even if I don’t clean it right away. It is very easy and quick.

We are very pleased with the Stokke Steps high chair seating system. It is easy to put it together, to use and to clean and also can be used for several years so it is definitely worth the buy.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Stokke. Več o njihovih izdelkih, tudi o Stokke Steps stolčku in njegovih dodatkih, si lahko preberete na njihovi spletni strani. Prav tako pa ste vabljeni na Facebook stran Stokke Slovenija. Najlepša hvala podjetju Stokke za to priložnost in izkušnjo s čudovitimi in kakovostnimi izdelki za dojenčke in otroke.

*Mnenje in razmišljanje o izdelku je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njim.

X