Moj Nosečkin dnevnik: 21. teden

Moj Nosečkin dnevnik: 21. teden

Polovička je za mano in zelo se že veselim pregleda morfologije, ki ga imam naslednji teden. Ta teden je minil poslovno malo bolj umirjeno (v zahvalo internetni povezavi, ki mi je onemogočila, da bi napisala kakšen članek več, ahjoj), a morda je to dobro, da sem lahko malo zadihala, še kaj dopolnila v Nosečkinem dnevniku, premislila o načrtih za prihodnost ipd. V naslednjih mesecih me čaka kar nekaj priprav na dojenčka, ki se jih zelo veselim. Ena od teh je recimo rahlo preurejanje sobice, pa sestavljanje vozička, pregled oblačil, da vidim kaj vse moram dokupit ipd. Čas gre tako hitro, da se resnično trudim čimveč božat trebuščak in uživat v nosečnosti, glede na to, da bi naj to bila moja zadnja nosečnost. Resnično sem hvaležna, da imam to možnost, da lahko še enkrat doživljam vse te lepe trenutke.

Drage moje nosečke, če bi tudi ve želele, da vam na nosečnost ostane čimveč spominov, shranjenih na enem mestu, vam resnično priporočam Nosečkin dnevnik. Ne vzame veliko časa za izpolnjevanje, hkrati pa je zelo praktičen pri načrtovanju in jaz ga resnično uporabljam vsaki dan. Vam povem, da tako luštega dnevnička sigurno ne boste našle nikjer drugje, hihi (ja, saj vem da sem pristranska ampak ne morem pomagat).


21. TEDEN

Teža: 52 kg.

Obseg trebuha: 85,5 cm.

Kako se počutiš? Trenutno se počutim dobro in nimam nobenih nosečniških težav. Imam pa občutek, da sem začela zelo pogosto hodit na stranišče, kar me prej ni “mučilo”.

Nosečniška hrepenenja: Ta teden, po praznikih, se je spet malo pogosteje na mojem krožniku znašla solata in pa sadje. Najbolj mi trenutno odgovarjajo pomaranče in pa sveže iztisnjen pomarančni sok, ki mu včasih dodam še malo limone.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Najlepše je bilo to, da sem začela otročka čutiti nekoliko višje, okoli popka in na večih straneh hkrati ter močneje, kar me vsakič spravi v dobro voljo. Pred nekaj dnevi ga je začutil tudi Aljaž, ampak tako rahlo, da sploh ne verjame, da je bil to njegov bratec. Še čakamo tiste močne brce, čeprav so malo manj prijetne za mamico.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Ta teden ni bilo nič kaj pretirano težko, razen nekaj slabe volje iz strani našega Aljaža. Morda je bila kakšna luna?! Ne vem.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Ta teden si bom zapomnila predvsem po tem, da sem začela z obiskovanjem telovadbe za nosečnice (po tej slabi volji o kateri govorim sem nujno potrebovala odklop samo zase in umiritev). Bilo je luštno in čeprav sem po naravi bolj tiha in zadržana z veseljem spoznavam nove ljudi in nosečnice. Me pa je nekaj zelo presenetilo in moram svoje začudenje kar zapisat tudi v dnevnik. Na telovadbi smo bile štiri nosečnice in kar tri pričakujemo tretjega otroka. A ni to veliko? Pa ravno zadnjič smo se z mojimi “majčicami” na Facebooku pogovarjale, kako je družba še vedno zadržana do tretjerodk, kaj šele do tistih z večimi otroki. Očitno nas je kljub temu veliko in morda bo to, da imaš tri otroke in več, kmalu postalo čisto normalno in zaželjeno.

Z ljubeznijo, Mama.


Na fotografiji sem že rahlo utrujena, hihi. Oblečno imam oblekico iz Stradivariusa, debelejše nogavice, ki niso nosečniške, a me na srečo še ne tiščijo, bundo za nosečnice iz H&Ma, ki sem jo kupila 4 leta in pol nazaj med svojo prvo nosečnostjo in se je izkazala za enega boljših nosečniških nakupov, ker me spremlja že tretjič (vse tiste, ki se izogibate kupovanju nosečniške bundice, premislite, hihi) ter škornje iz Zare. Uhančki pa so iz trgovine Six.

X