Moje priprave in nakupi za novorojenčka

Home / Uncategorized / Moje priprave in nakupi za novorojenčka

Že včeraj sem v svojem Nosečkinem dnevniku zapisala, da sem trenutno v fazi priprav in načrtovanja in ker zelo rada načrtujem kaj vse je še potrebno postoriti, nakupiti in dokupiti (nakupovanju se težko uprem tudi pri tretjem otroku, ups) trenutno delam kljukice na svojih seznamih. Že večkrat sem omenila, da bom tudi tukaj delila katere stvari so me prepričale, da sem jih nabavila in nadomestila prejšnje (recimo voziček) in danes je končno čas za to sproščeno objavo. Ker izdelkov še nismo preizkusili, jih samo predstavim, kaj več pa bom lahko povedala tekom leta.

Moje priprave in prvi nakupi za novorojenčka:

1. Voziček Stokke Trailz v barvi Black Melange. Izbrala sem podvozje s športnim delom, košaro in lupinico ter nekaj dodatkov (spalna vreča, previjalna torba ipd.). Več o vozičku in o tem zakaj sem ga izbrala, bom napisala v eni izmed naslednjih objav.

2. Stolček Stokke Steps s Stokke Steps gugalnikom v barvi Greige, o katerem sem že pisala in ki ga bomo uporabljali večinoma v kuhinji in jedilnici.

3. Muslin igralna podloga iz ekološkega bombaža iz otroške trgovine Silly. Najraje vidim, da je dojenček čimveč na tleh, kjer ima tudi največ svobode, zato je igralna podloga zame “must have”. Muslin igralna podloga me je prepričala zaradi kakovostnega materiala in luštnega dizajna. Je zelo mehka in všeč mi je, kako se lepo dopolnjuje z nekaterimi drugimi igračami iz trgovinice.

4. Mehka nosilka Boba 4g, ki jo prav tako najdete v otroški trgovini Silly in ki je bila prva na mojem seznamu želja za novorojenčka. Pri Zari sem uporabljala Boba Wrap, ki mi je bil zelo všeč za po stanovanju, ko sem morala kaj pospraviti ipd., ampak se mi pa ni zdel zelo praktičen za sprehode. Uporaba Bobe 4g je tudi veliko bolj enostavna in ker sem jo že pred časom imela možnost preizkusiti, sem vedela, da mi bo zelo olajšala skrb za tri majhne otroke.

5. Ogledalo za dojenčka Sovica Grete iz ekološkega bombaža sem izbrala, ker se mi zdi luštna dopolnitev igralne podloge in ker je ogledalo za dojenčka skoraj nepogrešljiva “igrača”. Sovice pa tako ali tako obožujemo in lepo pašejo v otroško sobico.

Med prve nakupe za novorojenčka pa lahko štejem tudi nekaj oblačilc, ki sem jih kupila po tem, ko sem izvedela, da pod srcem nosim fantka. Nekaj malega oblačil je bilo in bo potrebno kupiti, ker sta starejša otroka zimska, medtem ko bo tretji otroček rojen maja in se letni časi ravno malo križajo. Pa še nekaj malenkosti za dušo se je znašlo na mojem seznamu, tako da o tem naslednjič.

Z ljubeznijo, Mama.

X