Slikanje zasnežene pokrajine

Home / Uncategorized / Slikanje zasnežene pokrajine

Tokrat smo se lotili ustvarjanja na zimsko tematiko. Že nekaj časa sem razmišljala, da bi pri ustvarjanju uporabila tudi sol, zato smo jo tokrat uporabili kot sneg, medtem ko smo slikali zasneženo pokrajino. Ta dejavnost se mi zdi zabavna za otroke različnih starosti, ker vključuje slikanje s čopiči (vsaj pri nas je zelo priljubljeno), tekoče lepilo, ki ga lahko otroci nanašajo v večji količini in sol, kar vse skupaj hitro spremeni celo v umazano igro.

Kaj potrebujemo za slikanje zasnežene pokrajine?

  • papir,
  • tempera barve v modrih in belih odtenkih, ki bi naj predstavljali zimo in sneg,
  • čopiče,
  • tekoče lepilo (mi smo uporabili Mekol),
  • sol (večji kot so kristalčki, bolj spominja na sneg).

Kako pripravimo to dejavnost?

Otrokoma sem najprej ponudila beli papir, tempera barve in čopiče, da sta naslikala zimsko pokrajino. Ko sta se njuni risbici oz. sliki posušili sem dodala še tekoče lepilo ter jima pokazala, kako ga naj iztisneta na papir. Na koncu smo na lepilo posipali sol, ki se je prilepila in ustvarila zasnežen videz. Preden smo posipali sol bi morda lahko s čopičem razmazala lepilo in bi se sol prilepila po celotnem papirju, a sem se na to prepozno spomnila in otroka me tako ali tako nista želela blizu (še zdaj imamo nekaj soli na tleh v otroški sobi, hihi).

Ta aktivnost ne potrebuje posebnih priprav in je preprosta, a zelo zabavna ter paše v zimski letni čas. Lepo ustvarjanje vam želim!

Z ljubeznijo, Mama.

X