StoryLink – Zgodbe za srečnejše otroštvo

Home / Uncategorized / StoryLink – Zgodbe za srečnejše otroštvo

Ko sem v mesecu decembru pisala o projektu Božiček za en dan, sem hkrati tudi razmišljala o tem, da bi kaj takega v povezavi z drugimi dobrodelnimi projekti lahko napisala še večkrat (prav je, da se na dobrodelnost spomnimo tudi čez leto in ne samo v božičnem času). Odkar sem mama, se me zgodbe otrok, ki živijo v težkih okoliščinah še posebej dotaknejo in težko je biti tiho. Želim, da bi na mojem blogu starši našli kaj koristnega zase, za svoje otroke in navsezadnje, da bi skupaj naredili tudi kaj koristnega za otroke Slovenije in drugih držav, ki so se znašli v materialni stiski. Upam, da razmišljate enako. To so “naši” otroci.

Naletela sem na zgodbo o StoryLink. Gre za radikalno transparentno dobrodelno platformo, kjer lahko kdorkoli zelo enostavno in neposredno pomaga otrokom in njihovim družinam v stiski. Všeč mi je, ker zgodba stoji na aktivnih mladih, ki so zelo natančno premislili o delovanju te platforme in ustvarili preprost in uporabniku prijazen koncept, ki lahko pomaga veliko družinam.

O svoji spletni strano so zapisali: “Naša spletna stran, ki je začela delovati decembra, deluje tako, da namesto zase, ljudje lahko naročajo izdelke za socialno ogrožene otroke in njihove družine. Velik poudarek dajemo na zbiranje prispevkov za sveža živila, ki jih običajne dobrodelne organizacije ne morejo zagotoviti zaradi težav s skladiščenjem in dostavo. Do danes smo tako zbrali košarice sveže hrane, higienske potrebščine, oblačila in praznična darila že za 16 družin, kar naprej pa dobivamo nove prošnje za pomoč.”

Kako lahko pomagate/pomagamo? Na spletni strani StoryLink si lahko preberete različne anonimne zgodbe, v katerih je omenjeno tudi kaj ljudje potrebujejo. Ljudje iz celega sveta lahko preko spleta prispevajo za nakup teh izdelkov. StoryLink nameni 100% donacije za nakup teh izdelkov, ki jih nato trgovci dostavijo otrokom na dom, oni pa transakcije javno objavijo.

Tukaj je video, ki so ga pripravili in ki nam pomaga, da sistem lažje razumemo.

Res odlična ideja in upam, da si boste več prebrali na njihovi spletni strani storylink.io ali pa pokukali kar k njim na Facebook stran. Ko boste brali te zgodbe, sigurno ne boste ostali ravnodušni in vesela sem, da je največji poudarek ravno na otrocih, ki bolj kot kdorkoli drug potrebujejo svežo hrano in potrebščine, ki jih zagotavlja sistem platforme StoryLink. Žal je takšnih otrok in družin v stiski vedno več in zdaj jim lahko zelo enostavno pomagamo.

Z ljubeznijo, Mama.

X