Moj Nosečkin dnevnik: 30. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 30. teden

Začetek 8. meseca je tukaj in s tem tudi čas za zadnje priprave in zadnje objave v povezavi z mojo nosečnostjo (o nekaterih izkušnjah in zanimivih temah v povezavi z nosečnostjo bom pa pisala tudi še po porodu).

30. teden je bil zelo zanimiv in poln nekih opravkov, zato nisem imela toliko časa za pisanje in ustvarjanje, ampak čas za zapisovanje v Nosečkin dnevnik, pa si enkrat na teden sigurno vzamem. Prav tako si vzamem čas za telovadbo, sproščanje, božanje trebuščka in zvečer, ko uspavam otroka, velikokrat tudi razmišljam o svojem porodu in vizualiziram izkušnjo, kot si jo želim. Priporočam!


30. TEDEN

Teža: 56 kg.

Obseg trebuha: 96 cm.

Kako se počutiš? Počutim se spet odlično. Morda sem na čase že malo okorna in počasnejša v gibanju oz. me telo hitro opozori, ko prehitro hodim, se preveč naprezam ali preveč dvigujem, tako da takrat malo upočasnim tempo in pobožam trebušček. Je pa zelo zanimivo, ker pride kakšen dan, ko mi je težje in potem spet kakšen dan, ko bi lahko počela karkoli in imam polno energije.

Nosečniška hrepenenja: Občutek imam, da so se v zadnjem trimesečju ta specifična nosečniška hrepenenja nekoliko umirila in nimam posebnih želja po določeni hrani. Ta teden so mi zelo zadišale jagode, tako da sem si jih z veseljem privoščila, pa četudi niso bile domače.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden se je zgodilo veliko lepih stvari. Od tega, da je Zara izrazila željo, da bi bila brez pleničk, do tega, da smo končno sestavili in pripravili voziček za novorojenčka (Stokke Trailz), pa moja udeležba na dogodku 500 podjetnic, kjer sem spoznala kar nekaj zanimivih žensk, med drugim tudi tistih, ki sem jih spoznala že preko spleta in sem jih zdaj končno srečala še v živo, tako da je bila to res lepa izkušnja.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Nič ni bilo posebej težko. Nekoliko več je bilo usklajevanja, zaradi dogodka in nekih drugih obveznostih, ampak smo vse gladko izpeljali in preživeli tudi veliko lepih skupnih trenutkov. Ahhh, pa tudi to, da sem bila v sredo ves dan v petah (sicer niso bile tanke in visoke, pa vendar) sem prenesla bolje kot sem pričakovala. Utrujena sem bila zelo, a noge so me bolele le kratek čas, hihi.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Definitivno si bom najbolj zapomnila dogodek 500 podjetnic, zaradi navezovanja poslovnih stikov, druženja, pozitivne energije in navdihujočih predavanj (pa tudi edina nosečka nisem bila, juhu). Nič kaj manj, pa si ne bom zapomnila trenutka, ko smo sestavili in pripravili voziček in ga tudi popeljali po dvorišču. Otroka sta bila navdušena in Aljaž me je radovedno in previdno vprašal: “Bratec je že notri?”. Uh ja, ko bi le bilo to tako preprosto.

Z ljubeznijo, Mama.


Se opravičujem za slabši fotografiji. Posneti sta bili v sredo zvečer, ko sem se razkuštrana in utrujena vrnila iz Ljubljane. Med vožnjo sem se seveda preobula v svoje udobne Uggice, oblečeno pa imam obleko iz Bershke, jopico iz Tally Weijl-ja (stara je že celo večnost) in nosim uro Michael Kors ter uhane iz trgovine Six (ki skupaj z nohti ustrezajo rdeči “dress code” barvi).

X