Barvanje velikonočnih pirhov

Home / Uncategorized / Barvanje velikonočnih pirhov

Naša letošnja Velika noč bo nekoliko manj tradicionalna, saj smo se odločili, da se bomo odpravili na nekajdnevni izlet. Nekako sem začutila, da je čas, da si vzamem nekaj dni stran od vsakodnevnega vrveža in izkoristim še zadnje trenutke pred prihodom novega družinskega člana za svojo družinico. To so naši zadnji trenutki, ko smo skupaj kot štiričlanska družina in nekako čutim ta izlet kot del priprav na rojstvo otročka. Trenutno se počutim še dovolj dobro in aktivno, da prenesem daljšo vožnjo in naše dolge sprehode. Upam, da se bomo imeli lepo in da si bomo napolnili baterije ter se medsebojno še bolj povezali. S tem bi bil dosežen tudi smisel družinskih praznikov in naša Velika noč niti ne bi bila tako zelo netradicionalna.

Zadnje dni smo se aktivno pripravljali na ta naš izlet, saj smo se zanj odločili relativno pozno, in resnično sem mislila, da nam med tem pakiranjem in pripravami ne bo ostalo nič časa za barvanje velikonočnih pirhov. Pa sem se zmotila. Danes smo pobaravli nekaj pirhov in tudi pripravili darilca ob materinskem dnevu za naši babici.

Razmišljala sem, kako bi najhitreje in najbolj enostavno pobarvali vsaj nekaj pirhov (ki jih najbrž niti ne bomo pojedli, zato sem nam želela poenostaviti situacijo) in se na koncu odločila za dve stvari, ki so malčkom zelo pri srcu in jih, najbrž, tudi najbolj osrečita. Včasih želimo starši nekaj posebnega in pripravimo vse možne materiale, ampak danes sem ugotovila, da so dovolj že samo voščenke, kakšen flomaster in nalepke z velikonočnim motivom.

Poljubno sta lahko barvala z voščenkami, kasneje pa sem jima na pirhe, s črnim flomastrom, narisala nekaj motivov, ki sta jih pobarvala. Aljažu je bilo to zelo všeč (najbolj so mu bili všeč srčki), Zara pa je raje sama risala s flomastri in lepila nalepke. S končnim rezultatom smo bili vsi zadovoljni in zato je vse skupaj izpadlo zelo luštno in nič “na hitro”.

X