Opazovanje in iskanje živali, rastlin in naravnih pojavov (delovni list)

Home / Uncategorized / Opazovanje in iskanje živali, rastlin in naravnih pojavov (delovni list)

V petek, na Svetovni dan Zemlje, smo izkoristili sprehod iz vrtca domov za luštno aktivnost. Gre za neke vrste lov za zakladom, ki sem ga že omenjala v povezavi s sprehodi po gozdu, a priznam, da smo ga tokrat izvedli prvič. Na spletu sem poiskala brezplačno predlogo. Našla sem jo TUKAJ in se mi je zdela najbolj primerna, ker so na njen narisane stvari, ki jih dejansko lahko opazimo na poti iz vrtca (vsaj večino), imenuje se Nature walk.

Kaj potrebujemo za takšen lov na zakladom?

  • prazen list na katerega natisnemo predlogo,
  • škarje,
  • karton,
  • lepilni trak ali lepilo,
  • svinčnik.

Kako pripravimo lov na zaklad?

Predlogo oz. delovni list sem natisnila in nato izrezala. Prilepila sem ga na karton (uporabila sem staro mapico iz kartona, ki je nisem uporabljala), da sta lahko otroka list po poti držala v roki, brez da bi se zmečkal in uničil. Zraven sem ponudila svinčnik.

Otroka sta bila navdušena in zelo luštno ju je bilo opazovati, ker sta tako resno vzela to svojo “nalogo”. Aljaž je zelo hitro našel večino stvari in tudi malo pomagal Zari, ki ji je opazovanje in delanje kljukic delalo še nekaj težav. Zelo smešno je bilo, ko sta v grmovju iskala veverico in močno verjela, da jo lahko tudi najdeta. Seveda ju nisem želela prepičati v nasprotno in sem tudi jaz sodelovala, haha. Nekaj stvari nam ni uspelo najti, zato smo šli naslednji dan še na vrt, kjer smo našli pa res vse, razen veverice. Zelo priporočam!

Z ljubeznijo, Mama.

X