Risanje po oknu z barvicami Woody (Stabilo)

Risanje po oknu z barvicami Woody (Stabilo)

Že nekaj časa sem imela, v otroški trgovini Silly, nagledane večnamenske barvice Woody 3 v 1, ki združujejo tri barvice v eni, in sicer barvico, vodenko in voščenko. Aljaž in Zara zelo rada ustvarjata, rišeta in barvata, zato sem čakala na pravi trenutek, da ju lahko presenetim še s temi posebnimi barvicami.

V zadnjih tednih nosečnosti sem veliko razmišljala o tem, kako bo potekal sprejem novega družinskega člana, kako se bosta otroka odzvala na spremembe in kako bosta doživljala to, da ima mamica zdaj manj časa za igro z njima (in tudi za vse ostale obveznosti). Ker sta še toliko majhna, sem se bala, da bosta, medtem ko bom dojila ali previjala Jakoba , iskala pozornost z nagajivostjo in mi poskušala kaj ušpičiti. Želela sem jima pripraviti nekaj aktivnosti in novih igrač, s katerimi bi se zamotila (in se posledično ne bi počutila odrinjena) v takšnih trenutkih in barvice Woody so se takoj znašle na seznamu teh novih igrač*.

*Opomba: Seveda pa jima posvetim vsak svoj prosti trenutek in se trudim, da vsak izmed mojih otrok dobi enako mero pozornosti in ljubezni, česar ne more nadomestiti nobena igrača…

Z večnamenskimi barvicami Woody se lahko riše/piše po papirju, kartonu, steklu, kovini, usnju in drugih gladkih površinah. Zlahka se obrišejo iz vseh površin in ta njihova lastnost se mi je zdela daleč najbolj zanimiva, saj našo Zaro z barvicami večkrat kam (zanalašč) zanese in se mi je zdelo zanimivo, da bo s temi barvicami imeli možnost, da riše tudi po drugih površinah in jih nato obriše. Za prvi preizkus barvic smo izbrali steklo. Razložila sem jima, da so to posebne barvice s katerimi lahko rišemo tudi po steklu ter jima pripravila prostor ob oknu v dnevni sobi. Otroka sta bila navdušena in sta se takoj lotila risanja ter barvanja. Okna so bila kmalu polna njunih umetnin, zato sta jih (z mojo pomočjo) obrisala in nadaljevala. Kar nekaj časa sta se tako igrala in videla sem, da jima ustreza, da lahko počneta nekaj tako kreativnega in “izven okvirjev” in to z mojim dovoljenjem.

Barvice so debele in lepo pašejo v otroške rokice, z njimi pa se zelo enostavno riše. Zaradi svoje debelosti in posebno velike, nezlomljive konice so primerne tudi za takšne velike površine, kot so okna. Barve so lepo intenzivne (na fotografijah se morda, zaradi svetlobe, to ne opazi toliko) ne glede na podlago, zato imajo otroci še večje veselje do risanja in preizkušanja različnih površin za risanje ter različnih slikarskih tehnik. Igrača za vse male ustvarjalce in kreativne dušice, hihi. Priporočam!

Danes zjutraj me je Aljaž vprašal, če bomo tudi danes lahko risali z novimi barvicami in seveda sem mu obljubila, da jih dobi takoj po vrtcu. Tokrat bomo preizkusili še kakšno drugo površino za risanje in morda dodali še vodo, da vidimo kako se obnesejo kot vodenke. Načinov uporabe je res veliko in prav vsak izmed njih spodbuja otroško domišljijo in kreativnost.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly, kjer najdete veliko izbiro kakovostnih igrač in pripomočkov za otroke vseh starosti. Naše barvice so večnamenske barvice Woody Stabilo 3 v 1. V kompletu je 10 barvic in šilček, ki ga lahko brez težav uporabljajo tudi majhni otroci. Pokukate lahko tudi na njihovo Facebook stran Silly. Hvala Silly za sodelovanje, zelo smo se zabavali.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X