Baby nega in električna prsna črpalka

Home / Uncategorized / Baby nega in električna prsna črpalka

Ko sem slišala za spletno trgovino Baby nega, sem bila navdušena nad idejo in konceptom izposoje dražjih pripomočkov, ki jih potrebujemo nosečnice in mamice (seveda pa so določeni izdelki tudi na prodaj). Vesela sem, da so se odločili za sodelovanje z mano in da sem lahko preizkusila dva izdelka iz njihove trgovinice. Prvi izdelek so bile Day & Night Pads super vpojne prsne podloge, proizvajalca Ardo. Prvi mesec po porodu sem zamenjala ogromno število prsnih podlog in čeprav sem jih imela na zalogi kar nekaj, nisem pričakovala, da mi bodo tako zelo prišle prav. Tudi zdaj, sedem tednov po porodu, jih občasno še vedno potrebujem. Preizkusila sem že različne znamke prsnih podlog, za Ardo prsne podloge pa sem slišala prvič in že na prvi pogled in otip so se mi zdele nekaj posebnega. Zelo so mehke in nežne, tako da med nošenjem niso moteče in jih sploh ne čutiš. V nedrček se “prilepijo” na dveh koncih. Tega nisem bila navajena, saj so se vse blaznice oz. podloge, ki sem jih do zdaj uporabljala, prilepile samo na enem koncu. Ponavadi je bilo to na sredini, ampak to ni preprečilo tega, da bi čez nekaj časa spremenile svoj položaj ali se odlepile, kar je v primeru Ardo podlog težje. Zanimivo pri teh podlogah je, da se lahko uporabljajo na dva različna načina. Prvi način uporabe je namenjen nošenju čez dan, drugi pa nošenju čez noč (vse je lepo razloženo na ovitku teh podlogic). Takšen način nošenja preprečuje, da bi mleko iztekalo tudi ob straneh. Blazinice so resnično zelo kakovostne in zagotovo najboljše in najmehkejše, kar sem jih preizkusila. Ker so zasnovane zelo praktično in so super vpojne, sem jih tudi zamenjala manjkrat, kot običajne prsne blazinice.

Drugi izdelek, ki sem ga preizkusila je električna prsna črpalka Calypso, proizvajalca Ardo. Uporablja se lahko z enojnim ali dvojnim nastavkom. Doma imam ročno prsno črpalko, zato je to prva električna črpalka, ki sem jo preizkusila. Moram reči, da je razlika med ročno in električno črpalko res velika. Za črpanje mleka s pomočjo ročne prsne črpalke sem porabila veliko časa. Hitro so me začele boleti roke in tega res nisem rada počela. Pri električni črpalki poteka črpanje hitreje, hkrati pa je veliko bolj prijetno. Črpalka Calypso bi naj bila najtišja električna prsna črpalka na tržišču in potrdim lahko, da je res tiha, enostavna za uporabo in priročna. Uporabila sem jo v primeru, ko sem imela prepolne prsi (samo toliko, da je bilo nekaj olajšanja) in takrat, ko sem imela kakšen opravek in sem morala Jakoba, za kakšno uro, pustiti v varstvu. To se sicer ne zgodi zelo pogosto, ker ga imam najraje povsod s sabo in ob sebi (po možnosti še na sebi, hihi), ampak občasno pa mora tudi mamica k frizerju in na manikuro, kajne? Četudi me ni samo eno uro, mu raje pustim nekaj mleka za primer, če bi nepričakovano postal žejen ali lačen (tekočine še ne dodajam, se izključno dojiva). Vsekakor mi je in bo prišla zelo prav. Luštno se mi zdi, da si lahko sama nastavim moč in interval črpanja, uporaba pa je res preprosta in hitra. Ker sem dokaj občutljiva, me je skrbelo, da bo uporaba neprijetna, a zaman. Črpanje sem si nastavila na manjšo moč, potem, ko sem se pa nekoliko navadila, sem moč in interval povečala. Najboljši del trgovinice Baby nega je ta, da si lahko to črpalko tudi izposodiš in si s tem zmanjšaš stroške. Priporočam! Vsem, ki vas skrbi kako je s higieno glede izposoje prsne črpalke (tudi jaz sem se na začetku vprašala, kako to poteka; več o tem si lahko preberete na njihovi spletni strani), povem, da se izposodi samo elekrični del prsne črpalke in adapter, nastavek pa lahko kupiš v njihovi trgovinici in obdržiš. Tako je vse tipi topi in kot novo, prihraniš pa kar nekaj denarja.

Kako poteka izposoja opreme v trgovini Baby nega? Ko se odločite katero opremo bi si želeli izposoditi, preprosto pokličete na njihovo telefonsko številko ali opravite naročilo na spletni strani www.baby-nega.si. Dostava je v 1-3 dneh po naročilu (res so zelo hitri), najmanjši možni najem pa je za en mesec. Jaz sem se dogovorila za trimesečno izposojo, po tem obdobju pa jo lahko tudi podaljšam. Na to jih moram opozoriti sedem dni pred iztekom dogovorjenega roka izposoje. Ko želim opremo vrniti, se moram, preko telefona ali elektronske pošte info@babynega.si, o tem dogovoriti in Baby nega prevzame paket na domu, razen če je bilo na začetku dogovorjeno drugače.

Naj omenim še to, da v takšnih primerih uporabimo Difrax stekleničko, ki luštno izgleda in se dobro obnese. Všeč mi je, ker zmanjša možnost nastajanja kolik, spahovanja in bruhanja ter omogoča naravno lego pri hranjenju (Zara in Aljaž sta bila zelo vesela, da sta lahko pomagala nahraniti Jakoba).

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Baby nega, kjer lahko kupite ali si izposodite različne potrebščine in opremo za nosečnice, mamice in otroke. Odlična zamisel Baby nega! Hvala za sodelovanje in kakovostno ponudbo v vaši trgovini. Vsi, ki bi radi izvedeli še kaj več, pa pokukajte na njihovo Facebook stran Baby nega. Tako boste na tekočem z njihovo ponudbo in drugimi akcijami.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X