Zbiramo ideje za popoln družinski oddih

Home / Uncategorized / Zbiramo ideje za popoln družinski oddih

Se še spomnite našega vikend oddiha v Termah 3000 Moravske Toplice (objavo si lahko pogledate TUKAJ)? Večkrat sem že omenila, da smo se tja odpravili s posebnim namenom, in sicer preizkusiti ponudbo Sava Hotels & Resorts ter zbrati nekaj idej, ki bi lahko olajšale in polepšale družinske počitnice. Utrnilo se je kar nekaj idej in skupaj z družinskimi blogerji Mamina maza, Ljubki nesmisel in Mami na off, smo zbrali naslednje ideje:

1. Kotiček za otroke v restavraciji. Ta ideja je moja najljubša, saj je prehranjevanje v restavraciji, zame, ena najbolj stresnih situacij na počitnicah z otroki. Ves čas našega bivanja v Hotelu Livada Prestige v Termah 3000 Moravskih Toplicah smo imeli na voljo kotiček za otroke z igračami in barvicami, kar se je izkazalo za zelo koristno. Otroci so se najprej najedli, potem pa so se v tem kotičku zamotili ravno dovolj časa, da smo lahko tudi starši v miru pojedli in ob tem še poklepetali. Če se tudi vaši otroci najejo hitreje kot vi (kar je tudi logično, saj vedno najprej poskrbimo, da so polni njihovi krožniki in kozarci) in vas potem nenehno sprašujejo, kdaj boste šli ter se potikajo naokoli, vam bo ta kotiček zelo všeč.

2. All-Inclusive na bazenu. Odlično se nam zdi, da so na bazenu na voljo igrače za v vodo in jih zato ni potrebno prinesti od doma. Glede na to, da družine večino časa v toplicah preživimo na bazenu in da so otroci ves čas lačni (no, morda so samo moji takšni, hihi), bi bilo zelo praktično, če bi bilo vedno pri roki tudi nekaj sadja in prigrizkov.

3. Kotiček zasebnosti. Imeti dva otroka in zraven tega še dojenčka, je lahko zelo pestro. Trenutki miru in tišine so redki, pa vendar želim izkoristiti vsaj tistih nekaj, ko se z Jakobom dojiva. Kadar smo nekje na oddihu, vedno pogrešam kotiček zasebnosti. Pod tem si predstavljam prostor, ki ni daleč stran od moje družina, a je vseeno dovolj intimen, da lahko dojim in previjem otroka ter si morda postrežem še s skodelico kave in kakšnim piškotom. Po desetih minutah v takem prostoru bi bila tudi jaz kot prerojena, dojenček pa sit in zadovoljen brez motečih dejavnikov.

4. Animacija z namenom. Starši smo vedno veseli, ko se otroci česa naučijo mimogrede, preko igre. Če je organizirana animacija z namenom, da se otroci česa naučijo ali osvojijo kakšno pozitivo navado, smo zadovoljni otroci in starši. Luštno je tudi, če so vključeni kakšni pravljični junaki ali maskote, s katerimi se troci lažje poistovetijo.

Ker smo bili pozorni tudi na druge “malenkosti” se nam je utrnilo še nekaj idej v povezavi z opremo, ki bi lahko bila na voljo na recepciji. Na primer kakšne kahlice, pručke za otroke, kopalni plašči za otroke za izposojo ipd. Vem, da bi kakšna takšna malenkost velikokrat olajšala pakiranje potrebščin za zraven in tudi kakšen trenutek na oddihu, saj otroci s temi pripomočki marsikaj zmorejo sami. Ker imamo možnost še kaj spreminiti in s tem olajšati družinski oddih, vas prosimo za pomoč. V komentar lahko zapišete svoje ideje za popoln družinski oddih v termah in hkrati tudi sodelujete v nagradni igri na spletni strani www.nasvetzadobroseimet.si/cas-za-nas, kjer sta objavljena prijavnica in spodnji video.

Hvala vsem, ki boste sodelovali. Morda se kmalu vidimo na oddihu v kakšnih toplicah Sava Hotels & Resorts. Že veste kje boste med krompirjevimi počitnicami?

Z ljubeznijo, Mama.

X