Podprimo Mimice! (+ nagradna igra, zaključeno!)

Podprimo Mimice! (+ nagradna igra, zaključeno!)

Že nekaj časa na socialnih omrežjih spremljam in občudujem Mimice. To so mehke igrače, izdelane iz slovenskih, kakovostnih materialov, ki jih šivajo težko zaposljive skupine. Takšne zgodbe so mi blizu. Z veseljem podprem dobro in srčno idejo in ko sem pred kratkim videla, da so Mimice del projekta Štartaj, Slovenija! in da bodo na voljo v Intersparih po Sloveniji, sem si rekla: “Zdaj pa res nimam več izgovorov, da jih ne bi kupila za svoje otroke!”. Nekaj večerov zatem sem prejela e-mail in vprašanje, ali bi želela o Mimicah napisati objavo. A bi? Seveda bi! Najbrž bi se v vsakem primeru slej ali prej pojavile na mojem blogu. Počutila sem se, kot da bi mi nekdo bral misli in zato je današnje sodelovanje zame nekaj posebnega.

Otrokom sem takoj pokazala fotografije teh ljubkih igrač in jim povedala zgodbo, ki stoji za njimi. Zgodba o Mimicah je zgodba o ljubezni. Govori o fantu iz Slovenije in dekletu iz Poljske, ki sta se zaljubila in si ustvarila družino. Za svojo hčerko sta si želela igračo, ki bila lepa, narejena iz primernih materialov, primerne oblike, barve in takšno, ki bi predstavljala določene pozitivne vrednote. Ker je nista našla, sta jo naredila in danes lahko starši za svoje otroke kupimo ljubke, ročno narejene medvedke in zajčke. Mimice so unikatne, različnih barv, mehke, narejene iz kakovostnih, certificiranih materialov, varne za uporabo (nič ni narobe, če jih otroci dajejo v usta), se enostavno očistijo, spodbujajo igro in otroško domišljijo ter so narejene z ljubeznijo, v Sloveniji. Gre torej za družinski projekt, ki spodbuja kreativnost, pozitivne vrednote in med seboj povezuje različne socialne skupine. S tem, ko kupimo Mimico ne podpremo le mlade družine, ki živi in dela v Sloveniji, ampak tudi težko zaposljive posameznike, ki Mimice šivajo in v vsako izmed njih vložijo tudi veliko truda in ljubezni. Ker sem jaz zgodbo povedala zelo na kratko in omenila le nekaj osnovnih dejstev, vas vabim, da si več pogledate TUKAJ. Mimice so bile kot del projekta Štartaj, Slovenija! predstavljene v oddaji na Pop tv-ju in vsi, ki ste oddajo zamudili, si jo morate nujno pogledate, ker je zgodba res čudovita. Aljaž in Zara sta se nad Mimicami takoj navdušila, veselje pa je bilo še večje potem, ko sta jih prejela. Jakobova je romala naravnost v usta (kam pa drugam, hihi), Aljaž in Zara pa sta si ju ves dan nosila s seboj, se igrala in zvečer z njima zaspala. Na njuni postelji imata zdaj posebno mesto in zvečer ju obvezno stisneta k sebi. Dizajn mi je zelo všeč, tudi barve, še bolj pa velikost, ki ni ne prevelika in ne premajhna ter na postelji ne vzame veliko prostora (pa tudi v previjalno torbo gredo brez problema).

Nagradna igra je zaključena. Hvala vsem, ki ste sodelovali in čestitke srečni nagrajenki Anamariji M., ki je bila o nagradi obveščena po elektronski pošti.

Če je tudi vam pomembno, da se otrok igra s kakovostno, varno in okolju prijazno igračo, ki nosi posebno sporočilo, lahko podprete Mimice in s tem socialno podjetništvo v Sloveniji tako, da zavijete v najbližji Interspar in si izberete svojo. Zase, za svoje otroke ali za darilo.

Z ljubeznijo, Mama.

X