Živalski vrt Zagreb

Živalski vrt Zagreb

Podaljšani vikend smo izkoristili tako za ustvarjanje in igro, kot tudi za obisk pokopališča in družine ter za družinski izlet. Odločili smo se, da se odpravimo v živalski vrt v Zagreb, kjer smo bili nazadnje dobro leto nazaj. Pred kratkim so ga prenovili, zato smo si želeli pogledati kaj so spremenili in kako je urejeno, predvsem pa smo si želeli videti levja mladiča. Živalski vrt je lepo urejen (je bil že pred prenavljanjem, zdaj pa je še nekaj manjših sprememb) in obisk nam je bil všeč. Otroka sta že malo pozabila, kako je bilo nazadnje, zato sta si z veseljem pogledala vse živali in tudi nama je bilo všeč. Vmes smo malo zašli in si nekaj živali pogledali dvakrat ter upam, da nobene zgrešili. Pot je nekoliko bolj prepletena in zato je bila naša orientacija malo slabša, kot v Ljubljani, a nam je všeč, da je vse na nizkem terenu in da so otroška igrala na večih mestih. Naredili smo en lep sprehod, vmes tudi pomalicali in se igrali ter se zadržali malo dlje, kot smo pričakovali. Želeli smo še na tramvaj, a nas je že malo zeblo in tudi ura je bila takšna, da smo se odpravili kar domov. Naslednjič bomo šli raje samo v center mesta in na vožnjo s tramvajem, ker se otroka tega že dolgo veselita.

Ta dan smo tudi prvič preizkusili športni del otroškega vozička Stokke Trailz. Jakobu je bilo všeč, da je lažje opazoval okolico in ko je bil utrujen, je prav tako brez težav zaspal, kot v košari. Je pa res, da je tukaj manj zaščiten pred vremenskimi vplivi, kot v košari. Še dobro, da sem mu oblekla bundico in imela s seboj še odejico, saj je bilo kar mrzlo. Ko smo se odpravljali od doma je bilo topleje, kot v Zagrebu, in zato smo potem vsi iskali še dodatne jopice in puloverje. Sem tudi jaz pogrešala svojo bundo.

Ker sva z Jakobom ravno pri uvajanju goste hrane, sem vzela nekaj bučke s seboj. No, to je ta termo posodica, ki jo imam že nekaj let in me je tokrat razočarala. O njej sem govorila v eni izmed prejšnjih objav.

Tega obiska živalskega vrta zagotovo ne bomo pozabili. In ne zaradi levjih mladičev (res sta luškana), ampak zaradi tega, ker je ravno na ta dan iz ograde pobegnila mlada volkulja. To je bilo ravno takrat, ko smo prispeli in čakali, da bi lahko kupili vstopnice, pa niso spuščali noter. Na srečo se je vse dobro izteklo in smo se lahko zadevi samo nasmejali. Predvidevam, da bosta otroka še kar nekaj časa govorila o tem, hihi.

Z ljubeznijo, Mama.


Nad športnim delom otroškega vozička smo navdušeni. Gre za otroški voziček Stokke Trailz, o katerem si lahko več preberete na spletni strani Stokke.com. Pokukate lahko tudi na Facebook stran Stokke Slovenija, kjer so objavljene novosti in več informacij o izdelkih. Mobile na vozičku je Pika Olivija, odejica pa je iz Ikee. Aljaž in Zara nosita nahrbtnika Frank&Fischer iz otroške trgovine Silly. Aljaž ima oblečen spodnji del trenirke iz Zare, kapico iz Baby Centra, za pulover pa žal ne vem od kje je, ker ga je dobil. Zara ima pajkice, oblekico s samorogi in jaknico iz trgovine Zara, kapica pa je iz trgovine Skrinjica unikatov na Ptuju. Vsi trije imamo obute čevlje Converse Allstar. Moje hlače so iz Bershke, srajca iz Zare, jopica iz New Yorker-ja in jakna iz Stradivariusa. Sončna očala so Dolce&Gabbana, ura pa je Michael Kors. Jakobova bundica je iz Next-a, trenirka je iz Zare in moksinčki so ročno delo Mia&Mika.

X