Bled, Hotel Golf

Bled, Hotel Golf

Prejšnji vikend smo se odpravili na kratek oddih na Bled. Tja smo si že dolgo želeli in ves čas sem razmišljala o tem, kako bomo nekaj časa plavali v bazenih Hotela Golf, ki spada pod okrilje Sava Hotels & Resorts, preostanek pa izkoristili za sprehode ob jezeru. Vreme nam je nekoliko ponagajalo, zato ni izpadlo, kot sem si želela, a so nas vsaj bazeni rešili. Otroka sta se res veliko kopala ter se vsaj tisočdvestoenainštridesetkrat peljala po toboganu, hihi.

V petek dopoldan smo prispeli in se kljub dežju odpravili na sprehod, saj smo po dolgi vožnji vsi potrebovali nekaj svežega zraka. Zatem smo se odpravili v Pizzerijo Gallus in kdor nas pozna ve, da je ta na Bledu naša obvezna postojanka. Otrokoma je všeč, ker imajo pobarvanke in ker na koncu vedno dobita liziko, nama pa je všeč, ker imajo res dobre pice in solate. Njami. Po kosilu smo se odpravili v hotel in ker smo iz opisa sklepali, da ne gre ravno za družinski hotel, nas je pozitivno presenetil. Navdušeni smo bili nad prostornostjo in nad tem, da smo imeli povsod dostop z otroškim vozičkom. Soba je bila velika, urejena in s pogledom na jezero (obvezno morava tja še na kakšen romantičen oddih). Všeč mi je bilo, da je bil na voljo grelnik vode, s seboj pa sem imela tudi Aventov soparnik in mešalnik za Jakoba, tako da je bilo poskrbljeno za vse in smo imeli mini “kuhinjo”. Hrana in postrežba sta bili odlični. Že v Hotelu Levada Prestige v Moravskih toplicah smo bili navdušeni, tukaj pa mi je bilo všeč predvsem to, da je bilo zjutraj na voljo tudi mleko brez laktoze in rastlinsko mleko (in pa velike skodelice za kavo, za nas, ki potrebujemo svojo jutranjo dozo, hihi). Tomi in otroka so bili navdušeni nad bazeni spodaj. Iz kopališča se vidi na jezero, njihov tobogan pa je bil glavna atrakcija (za vse tri). Res sem vesela, da so se tako zabavali. Priznam, da sem te trenutke izkoristila za počitek in druženje z Jakobom, ker sem res potrebovala nekaj trenutkov v umirjenem okolju, brez obveznosti, da si napolnim baterije. Mislim, da mi je uspelo. Edina slabost je bila, da je bila večerja šele ob sedmih, kar je za nas že kar pozno.

Otroka sta si tudi tokrat prtljago pripravila sama in všeč jima je bilo, da sta dobila vsak svoj Trunki kovček. Trunki kovčki so posebni, ker imajo kolesca in se lahko nanje otrok tudi usede ter se poganja ali pa ga vleče starš. Naše počitnice so bile krajše in sta se zato vozila “samo” po hotelski sobi, a mislim, da bodo kovčki prišli še bolj prav na kakšnem daljšem potovanju, recimo z letalom. Je pa pakiranje, prenos prtljage in morebitno čakanje z njimi lažje in res sta bila navdušena. Aljaž je ves ćas spraševal: “Mami, kje je moj avto?”.

Ta fotografija ni ravno najboljša, ampak sta tako luštna, ko sta skupaj in se nagajivo smejita in igrata, da sem jo morala vključiti. Joj, kako sta že zrastla v vseh teh letih bloganja.

Takšen je bil razgled iz naše terase. Res škoda, da ni bilo sonca…

V nedeljo je končno nehalo deževati. Dopoldan smo se sprehajali ob jezeru, potem pa smo kosili v restavraciji v bližini hotela in se počasi odpravili proti domu. Imamo eno skupno družinsko fotografijo, ki jo je posnel mlad turist in nam bo ostala kot lep spomin na prvi skupni izlet na Bled (z Jakobom). Aja, v nedeljo je dopolnil že šest mesev in zato smo bili upravičeni do kakšne blejske kremšnite več. 😉 Na poti iz Bleda smo se ustavili tudi na letališču. Tam je otrokom vedno zanimivo, zato zelo priporočam obisk njihove terase, kjer imajo tudi zelo dobro kavo in različne tortice.

Z ljubeznijo, Mama.


Na fotografijah je naš otroški voziček Stokke Trailz, ki smo ga oblekli v novi Winter Kit, ovčko in zimsko vrečo. Spraševali ste me o odtenku barve in na fotografijah se lepo vidi, da gre za svetlo olivno zelen odtenek. Sem najprej pričakovala, da bo barva nekoliko bolj bež, a me je pozitivno presenetilo, kako posebna je barva v živo. Več podatkov o vozičku in dodatkih najdete na spletni strani Stokke.com. Upam, da mi kmalu uspe napisati še review vozička in svojo izkušnjo s Stokke dodatki, ki sem jih izbrala. Za tiste, ki vas zanima… Dežnika Aljaža in Zare sta znamke Skip Hop, kovčki pa so iz spletne trgovine Trunki.si. Aljaž in Jakob nosita ujemajočo bundico iz spletne trgovine Next in tudi Zarina bundica je od tam. Njuni čevlji so Superfit; Jakobovi mokasini z ovčko pa so ročno delo Mia&Mika in so zelo topli, mehki in udobni. Njihove kapice so iz trgovine Zara, moj trak za na glavo pa je iz trgovine H&M. Moja bunda in črne hlače so iz Bershke, čevlji pa so Timberland. Jakob uporablja dudico Hevea, priponko za dudo Pika Olivija in slinček Kokopoko. Mislim, da sem omenila vse “taglavne” stvari.

X