Moja mala sobica: Barva za šolsko tablo

Home / Uncategorized / Moja mala sobica: Barva za šolsko tablo

Včeraj sem, v objavi o otroški sobici, že napisala nekaj malega o naši novi tabli oz. o barvi s katero smo jo ustvarili. Ker gre za luštno zadevo, o kateri prej nisem dosti vedela, sem se odločila, da napišem malo več. Morda bo pri odločitvi o nakupu koristilo tudi komu izmed vas.

Zadnjih nekaj let smo uporabljali navadno tablo za otroke, ki pa žal zavzame veliko prostora in je lahko tudi zelo nestabilna ter nevarna, če je v otroški sobici tudi dojenček, ki se plazi, raziskuje in dviga ob opori. To je bil glavni razlog, da sem začela iskati alternativo, ki bi Aljažu in Zari omogočila normalno igro in risanje s kredami, dojenčku pa omogočila prostor in varnost. Na internetu sem že nekaj časa opazovala luštne in sodobne table na različnih površinah, na steni in v različnih okvirjih (starinski okvirji in na sredini tabla, toooop!). Ne samo, da so zelo praktične, tudi čudovito izgledajo. Šele kasneje sem izvedela, da gre v bistvu za barvo za šolsko tablo, ki je na voljo v spletni trgovini Moja mala sobica, kjer najdete ogromno luštnih, sodobnih izdelkov za dekoracijo otroških sob. Najprej sem bila skeptična glede nanosa, ampak ker smo ravno pleskali sobico sem se odločila, da preizkusimo to varianto table in en del stene ob otroški mizici pobarvamo z barvo za otroško tablo.

Potrebna sta dva nanosa (prvi vodoraven, drugi navpičen, da se barva bolje prime). Barvo pa lahko tudi zmešate z nekaj kapljicami vode, da se lepše maže. Preden sta otroka lahko tablo preizkusila, smo počakali, da se le-ta dobro posuši. Skoraj dva dni nam je uspelo, da se table nismo dotikali, hihi. Otroka sta tablo z veseljem preizkusila in ideja jima je zelo všeč. Krede se na njej vidijo enako dobro, kot na klasični, kupljeni, tabli. Izpostavila bi morda to, da je mlajše otroke zelo težko omejit samo na določen del stene, kjer lahko rišejo. Aljaž je točno vedel, da izven “pravokotnika” ne barvamo, Zaro pa sem morala večkrat opozoriti in ji pokazati do kod lahko gre. Čisto malo jo je zaneslo tudi na steno, ampak nič hujšega. Če imate možnost, zato priporočam, da pobarvate večji del stene, morda do tal, kar otrokom potem omogoča več maneverskega prostora, odraslim pa je manj obremenjujoče. Tablo po uporabi vedno obrišem jaz ali pa mož, ker bi otroka lahko gobico preveč namočila in bi kapljalo tudi po steni (ja, tudi temu se izognete, če je pobarvano vse do tal, nisem prej razmišljala), ampak zdaj smo se na to že navadili.

Zanimivo pri tej barvi je tudi to, da jo lahko uporabimo v vseh prostorih in tudi na različnih predmetih. Če ste ustvarjalen tip človeka, tako ne boste imeli problemov z uporao te barve in vam jo absolutno priporočam.

Mi zdaj takšno tablo uporabljamo par tednov in do zdaj smo vsi zadovoljni, da smo se odločili za odstranitev prejšnje. Otrokoma je všeč, da imata krede vedno na voljo na obešalih pod tablo in da je vse za ustvarjanje na enem mestu (mizica, pripomočki, tabla), tako da lahko prosto izbirata kaj bosta počela. Oba na steno dobro sežeta in imata ravno dovolj prostora. Meni osebno je najbolj všeč, da izgleda veliko bolj estetsko, kot navadna tabla. Tam se je ves prah od kred nabiral ob robovih in na polički, zdaj pa pač zleti samo na tla in potem posesam ter nimam veliko dela z brisanjem in umivanjem. Praktično in lepo.

Z ljubeznijo, Mama.


Objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Moja mala sobica, ki jo najdete tudi na Facebook-u TUKAJ in kjer lahko dobite več izdelkov in idej za popestritev vaših otroških sobic. Hvala za sodelovanje, mi smo nad vašo barvo za šolsko tablo navdušeni!

X