20 dejstev o meni, ki jih niste vedeli

20 dejstev o meni, ki jih niste vedeli

Danes praznujem rojstni dan in zato sem se odločila, da bom ta teden z vami delila nekaj dejstev o meni in (upam) še kakšno objavo namenjeno mamam in ženskam. Mislim, da bo zabavno in zanimivo izvedeti tudi nekaj o meni in o zgodbi, ki stoji za mojim blogom.

 1. Zelo rada načrtujem, ne maram presenečenj in sem rada točna (tudi zdaj, ko imam otroke, mi to povečini dokaj dobro uspeva, haha).
 2. Kljub temu, da sem zelo natančna, se s pospravljanjem ne obremenjujem preveč. Odkar imam otroke, so moje prioritete drugje. Pospravljeno je toliko, kolikor nam pač v določenem trenutku uspe.
 3. Sem introvertirana oseba in mi veliko pomeni, da imam tudi čas ko sem sama s sabo in s svojimi mislimi. Težko prenašam veliko zunanjih dražljajev (in če imaš tri otroke je teh dražjajev ogromno, kar me velikokrat obremeni), ne maram pozornosti in gneče ter veliko razmišljam in se pogovarjam sama s sabo. Vem, sliši se malo čudaško, a sem tipicen introvert (več o tem si lahko preberete na tej povezavi; zelo zanimiv članek).
 4. Sem zelo nešporten tip človeka, a obožujem dolge sprehode. Ne znam recimo smučati in rolati.
 5. Med fotografiranji se nerada smejim z odprtmi usti, ker mi moj nasmeh in zobje niso všeč in sem glede tega nekoliko nesamozavestna.
 6. Nikoli si nisem zlomila nobene kosti.
 7. Rada poslušam vse zvrsti glasbe, najraje rock, pa tudi rap-u še vedno rada prisluhnem (že od najstniških let). Velikokrat poslušam slovensko glasbo in si želim, da bi v prihodnjih letih obiskala še kakšen koncert skupine Siddharta.
 8. Ko sem bila majhna sem trenirala standardne in latinsko ameriške plese.
 9. Že v osnovni šoli sem rada pisala. Želela sem si postati novinarka in se igrala, da sem urednica svojega časopisa in revije.
 10. Z bloganjem sem začela pred petimi leti, a samo zase. Šele dve leti in pol nazaj sem zbrala dovolj poguma, da sem začela svoje objave tudi javno objavljati.
 11. Ne morem brez kave in obožujem sladko, predvsem piškote, čokolado in tortice.
 12. Nimam nobenega tattoo-ja.
 13. Preluknjana imam ušesa, drugih piercingov pa nimam in tudi drugače sem minimalist, kar se tiče nakita, ličil in osebnega stila.
 14. Zelo rada berem in že zdaj sanjam o tem, da bom na stara leta imela svoj knjižni kljub (“book club” s prijateljicami).
 15. Z bloganjem sem se začela ukvarjati, ker sem čutila, da moram svoje zamisli in izkušnje deliti med ljudi. Veliko mi pomeni, da počnem nekaj, kar me veseli, nekaj, kar zahteva mojo ustvarjalnost in še ogromno drugih sposobnosti in me hkrati tudi ogromno nauči. Rada imam nove izzive.
 16. Če me boste ogovorili na ulici, bom zelo vesela, a najbrž mi bo tudi zeloooo nerodno, hihi.
 17. Moj najljubši film je Briljantina (Grease). V bistvu je ogrmno boljših filmov, ki jih rada gledam znova in znova, a Briljantina me odnese v nek drug čas, me sprosti in nasmeji in ta film pogledam vedno, ko se želim razvedriti.
 18. Z možem obožujeva nadaljevanke. Skupaj sva gledala vse od najstniških One Tree Hill do Razočaranih gospodinj, The Vampire Diaries (bom pisala, kar v angleščini, ker ne poznam točnih prevodov), The Good Wife idr. Najbrž jih je vsega skupaj kakšnih sto različnih, haha. Trenutno najraje gledava Chicago Fire in The Night Shift, ker sva nekaj drugih že pogledala in čakava na nadaljevanje.
 19. S Tomijem sva skupaj že 12 let, od tega sva 5 let poročena. Sva kot dan in noč in včasih se še sama začudiva, kako je možno, da tako dobro funkcionirava.
 20. Sem jutranji človek in si ne predstavljam, da bi morala dan začeti brez zajtrka in kave. Takrat sem tudi najbolj produktivna. Zvečer grem rada hitro v posteljo (kadar mi uspe).

Nisem pričakovala, da se bom tako razgovorila. Lahko bi zapisala še vsaj 20 dejstev, haha. Morda ste o meni izvedeli kaj novega, morda zdaj bolje razumete mene in moje zapise ali pa ste samo malo pofirbcali. Kakorkoli, takšna sem in hvaležna sem, da imam ob sebi ljudi, ki me razumejo in me imajo radi. S takšno družino in prijatelji se ni težko starati, saj je vsak naslednji dan lepši.

Vse najboljše zame!

Z ljubeznijo, Mama.


Foto: NLP Studio.

X