Spremembe v otroški sobici in Ikea

Spremembe v otroški sobici in Ikea

Naša otroška sobica se je čez leta že velikokrat spremenila. Večkrat smo jo že prebarvali, nekaj pohištva smo zamenjali, dokupili nekaj novih kosov, pohištvo prestavljali sem in tja ipd. (kako je izgledala nazadnje, si lahko pogledate TUKAJ). Mislim, da je otroška soba tista, ki se spreminja še hitreje, kot rastejo otroci, haha. Velikokrat se kar naenkrat pojavi potreba po spremembi, opazimo, da neka stvar ni funkcionalna ali pa se preprosto naveličamo postavitve. Večjih sprememb v zadnjih mesecih ni bilo, pa vendar sem Jakobov kotiček ves čas prestavljala iz enega kota v drugega. Zdaj je že toliko mobilen, da je povsod, a še vedno ima prostor, kjer so njegove igrače (oz. igrače primerne njegovi starosti, z njimi pa se lahko igrajo vsi trije). Med prazniki in po vseh rojstnih dnevih se je nabralo tudi kar nekaj igrač, ki jih je bilo potrebno očistiti, jim najti svoje mesto, potrebno je bilo pregledati stare igrače, odstraniti poškodovane in tiste, ki niso več aktualne ter sobo očistiti. Zadnje čase sva s Tomijem veliko razmišljala o tem, kako Zari in Aljažu omogočiti več prostora za ustvarjanje, risanje in barvanje. Njuna otroška mizica je bila že nekaj časa premajhna za vse njune potrebščine, velike liste in druge materiale za ustvarjanje. Prostorska stiska je večkrat pripeljala do tega, da sta se prepirala, si nagajala in na koncu pristala za kuhinjsko mizo. Sta pač takšna, da zelo rada ustvarjata in se mi zdi pomembno, da jima to tudi omogočiva. Velik problem je bilo tudi to, da so vsi materiali, barvice, flomastri, škarje ipd. kar naprej padali z mize, kar je postalo nevarno za Jakoba. Ko sva bila v Ikei nazadnje, sva si ogledovala malo večjo mizico, a se nama (predvsem Tomiju, ki ve, kako občutljiv zna biti Aljaž in se z njim zlahka poistoveti, haha) ni zdela uporabna za risanje, saj ima robove, ki bi na listu puščali črte, morda celo naredili luknje in so moteči. Tista miza se nama je zdela bolj primerna za sestavljanje kock in podobno igro in nama je bila všeč, a nisva iskala takšne. Pred nekaj dnevi sem slučajno spet pogledala na Ikeino spletno stran in opazila pisalno mizico, ki raste z otrokom, všečnega dizajna, ki paše v našo sobico, ni premajhna in ne prevelika in zelo uporabna za ustvarjanje ter kasneje za šolo. Ko sem jo pokazala Tomiju je bil navdušen in čez dva dni sva že bila v Ikei. Moram reči, da smo vsi navdušeni in da smo si sobo končno uredili tako, da ne doživljamo frustracij ne otroci in ne starša. O tem, kako smo uredili kotiček za ustvarjanje, kaj vse je v njem in kam smo pospravili majhne delce, bom pisala v prihodnjih dneh. Danes bi vam rada samo pokazala, kako smo sobo uredili in kako izgleda z novimi mizami. Všeč mi je, ko zagledam produkt, ki je kot ustvarjen zame in te mize (in na splošno ta kolekcija) mi je res všeč. Ko sem zagledala še enako manjšo mizico, sem jo morala kupiti še za Jakoba. A ni kjut? Stolčki, ki smo jih imeli že prej lepo pašejo zraven, zato nismo kupili novih.

Zdaj so na steni odtisi rok vseh treh otrok in čeprav Jakobov ni ravno popoln, je to ena izmed mojih najljubših dekoracij. V bistvu posebne dekoracije sploh nimamo. Najlepši so otroški izdelki in določene luštne ter posebne igrače, ki sobico popestrijo in jo naredijo otroško navihano in iskreno. Večina pohištva je iz Ikee (razen belih lesenih stolčkov, ki so iz Pikapolonice in so bili v kompletu s prejšnjo otroško mizo), so pa iz različnih linij. Barva za tablo na steni je iz spletne trgovine Moja mala sobica (o njej sem pisala TUKAJ). Na tleh je samolepilni trak železnica iz trgovinice Hepi Kids (o njem sem pisala TUKAJ). V spletni trgovini Hepi Kids najdete tudi bombažne vrečke za shranjevanje igrač z različnimi motivi. Mi imamo takšno z medvedkom in napisom “cars”. Aljaž v njih shranjuje majhne avtomobilčke, ki jih Jakob še ne sme dobiti v roke, hihi.

Na višjih policah shranjujemo razne lesene kocke, sestavljanke, družabne igre ipd. Nekaj je v košaricah in nekaj v škatlah. Tukaj je tudi Jakobov Dojenčkov dnevnik in slika na kateri je družina petih ptičkov, ki smo jo dobili v dar in je naravnost čudovita. Gusar in torbica s punčko sta ročno delo Fensifilc. Novejša je tudi nočna omarica, ki shranjuje njune najljubše knjige. Beremo vsako večer in kupi knjig ob postelji so postajali vedno večji, zato je bil nakup nočne omarice nujen. Tudi preproga je nova, čeprav smo podobno že imeli. Tista je bila slabše kvalitete in se je uničila, zato sva kupila novo. Našla sva jo v Ikei. Posteljnina s sovicami je iz Hoferja in je že starejša. Črke na steni so iz Fletna Štacunca.

Za Jakobovo posteljico imam najraje Ikeino posteljnino. Vrtiljak je Fisher Price in sva ga kupila za Zaro. Všeč na je, ker je tudi projektor. Medvedek DooDoo pa Jakoba spremlja vsakič, ko gre spat. Gugalnik za dojenje ima novo preobleko iz Ikee. Kupljen je v Jysku, a se je v zadnjih mesecih skoraj uničil, tako da mi je kar žal, da ga že v štartu nisem kupila v Ikei ali kje drugje. Na previjalni mizi so vse potrebščine, ki jih potrebujemo, spodaj pa so shranjene odejice, igralna podloga iz otroške trgovine Silly, nekaj potrebščin za ustvarjanje in kinetični pesek. Pikice na steni so iz Pick Art Design.

Tokrat sem izpostavila spremembe, zato si več o drugem pohištvu in izdelkih preberite v starejših objavah. Povezave do njih najdete tudi v besedilu. Lahko pa me tudi vprašate med komentarji.

Z ljubeznijo, Mama.

X