Jelenov greben in Koča pri čarovnici

Jelenov greben in Koča pri čarovnici

Čez zimo je bilo družinskih izletov in druženja na svežem zraku bolj malo, zato sem zeloooooo vesela, da je končno sonček in idealno vreme za potepe. Za materinski dan sem si zaželela, da bi šli nekam, kjer še nismo bili in da ne bi rabila kuhati. Po prijateljičinem predlogu smo se odpravili na Jelenov greben in kasneje ugotovili, da smo blizu, v Koči pri čarovnici, že bili. Takoj, ko smo prispeli, je gospodar k sebi poklical jelene in košute (jeleni damjaki in mufloni) ter jih nahranil. Obiskovalci in otroci smo lahko pri tem sodelovali in bilo je krasno. Zara se je najprej malo bala, Jakob je presenečeno opazoval in kazal s prstom, Aljaž pa se je trudil, da bi jih nahranil čimveč, hihi. Mislim, da so njega najbolj očarali. Nato smo se sprehodili po dvorišču gostišča in se nato zaigrali na otroških igralih. Všeč nam je bilo, da se lahko usedeš, spiješ kavo in se otroci tačas igrajo. Takšni kraji so s tremi otroki zlata vredni. Mi smo šli na kosilo v restavracijo, kar je na terasi gostišča. Otroka sta po kosilu dobila še gratis sladoled. Imajo tudi takšnega iz 100% sadja, zato sem ga lahko jedla tudi jaz (z Jakobom sva na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov) in zraven spila še eno kavo.

Neverjetno, kako hitro je minilo obdobje, ko je Jakob samo sedel in spal v vozičku. Zdaj se nam z veseljem pri vsem pridruži. Je zelo živahen, rad se igra in opazuje starejše otroke, všeč sta mu zibanje/guganje in vožnja po toboganu. Tudi plazi se rad, čeprav je to zunaj redko, ker se plazi po trebuščku in je potem ves umazan ali celo moker. Komaj čakam trenutek, ko bo začel kobacati, pa ne vem, ali ga bom sploh dočakala.

Ni nam dolgčas. Tudi Aljaž in Zara sta navdušena, da je Jakob že tako aktiven z njima. Na igralih blizu doma se ves čas prepirata o tem, kateri ga bo zibal sem in tja in sedel z njim na gugalnici. Na koncu prideta na vrsto oba, seveda.

Po kosilu smo se odpravili peš do Koče pri čarovnici, ker nismo vedeli, kako daleč je in kakšna je pot. No, ni ravno prijetna in če bi vedeli, da poteka večinoma po hribu navzgor, bi šli z avtom. No, pa saj ni bilo tako hudo tiščati vozička in spodbujati dveh otrok, haha. Jakob je takrat zaspal in si nabral nekaj energije za kasneje, jaz pa sem ostala pred Kočo z njim in vozičkom, ker teren za voziček ni primeren. Zaro je bilo malo strah, zato se mi je kmalu pridružila, Aljaž in ati pa sta si ogledala celotno deželo pravljic in domišljije. Meni neljuba stvar, ki je pogosta, če imaš več otrok z majhno razliko je, da se je potrebno velikokrat ločiti in nekatere stvari opravljati posebej. Tako se moram večkrat odločati s kom bom in enako tudi Tomi, seveda. Recimo odločiti se, ali ostanem z Zaro in Jakobom, ker ne moreta oz. ne želita v Kočo pri čarovnici, ali z Aljažem; ali sem z Jakobom, ki je prehlajen ali s starejšima otrokoma, ki se gresta kopati na bazen ipd. Tudi, ko kateri od njih zboli, je teh situacij veliko in vedno je težka odločitev, ker si želim biti z vsemi. Je tudi pri vas tako?

Zgornja fotografija je ena redkih uspelih iz njune dogodivščine, a imela sta se krasno, pa tudi nama z Zaro je bilo všeč, da sva v miru poklepetali. Je že moglo biti tako. Obisk obeh destinacij zelo priporočamo. Mi smo se kasneje še enkrat vrnili na Jelenov greben ter se nato odpravili na še en sprehod nižje od samostana.

Eden mojih najlepših materinskih dni. <3

Z ljubeznijo, Mama.


Aljaž in Jakob imata na fotografijah oblečeno kapico Mini Bini, Zara pa trakec PapermaNina. Aljaž ima jaknico in hlače Next, čevlje pa New Balance. Jakob ima jaknico iz Zare, ki jo je podedoval od Aljaža in komplet iz Next-a ter slinček H&M, med jedjo pa Kokopoko. Otroški copatki/mokasinčki so Mia&Mika, model La la. Zara ima pajkice in pulover s samorogom iz Next-a in pa tudi kavbojska jaknica je Next, čevlji pa New Balance. Moja jakna je iz Stradivariusa, kavbojke iz Asosa in čevlji iz spletne trgovine Infashion. Jakobova termo steklenička je znamke Pacific baby in je iz trgovinice Ama ama. Držalo za dudico je Pika Olivija, njegov otroški voziček, z vsemi dodatki, pa je Stokke Trailz.

X