Bivanje in čofotanje v Grand Hotelu Primus Ptuj

Bivanje in čofotanje v Grand Hotelu Primus Ptuj

Končno mi je uspelo zbrati skupaj vse fotografije in misli iz našega vikend oddiha v Grand Hotelu Primus. Težko smo ga pričakovali, saj smo prejšnji oddih v okviru projekta #caszanas (več o projektu si lahko preberete TUKAJ; poteka tudi nagradna igra) zamudili, zaradi bolezni. Gre za naše sodelovanje s Sava Hotels & Resorts, kjer, skupaj z drugimi vodilnimi družinskimi blogerji, preizkušamo ponudbo za družine. Tokrat smo preizkušali ponudba za prvomajske počitnice, in sicer v Termah Ptuj. Ker smo domačini, smo se tega še posebej veselili in nismo bili razočarani. Čeprav smo bili že večkrat v vodnem parku, pa smo prvič prespali in preizkusili še Grand Hotel Primus, kar drugače najbrž ne bi. Zdaj ga bomo lažje priporočali vsem, ki nas sprašujejo po nastanitvi in o tem, kako je urejen. Čeprav imamo do hotela le par kilometrov, je bilo prtljage še več, kot za vožnjo v kakšen oddaljeni kraj. Vsaj občutek je bil tak, hihi.

Otroka sta navdušena nad svojimi kovčki Trunki, ki jih uporabljamo za zadnjih nekaj počitnic in tudi nama je lažje, ko se na njih odpeljeta od avta do hotela ter jih ne rabima nositi ali se še trikrat vračati nazaj v avto. Glede na to, da se otroci z njimi malo zamotijo, se na njih odpočijejo, jih lahko vlečemo in so ravno prav veliki za njihovo prtljago, so odlični tudi za potovanja z letalom in čakanje na letališču.

Prvi dan smo začeli s kosilom in v restavraciji hotela nas je pričakal otroški kotiček (in simpatična blogerska kolegica Višnja, hihi), ki bi ga jaz osebno obdržala kar čez celo leto in ne samo med počitnicami, ker nam resnično močno olajša obroke. Preden smo dobili hrano na mizo, so se otroci lepo zaigrali, ko pa smo se najedli, so se vrnili k otroškemu kotičku. To je nam, staršem, omogočilo nekaj prostih minut za pogovor in to, da se v miru najemo. Mislim, da je bilo tudi otrokom všeč, da so se lahko malo družili in se bolje spoznali.

Popoldan smo izkoristili za sprehod na Ptuj. Bilo je vetrovno in na čase nismo vedeli ali naj imamo kape in jaknice ali ne. Smo pa bili veseli, da smo tisti dan preživeli na svežem zraku, saj sta bila naslednja dva dneva bolj oblačna in mrzla in smo jih (oz. so, saj je imel Jakob poln nosek in se nisva kopala) raje izkoristili za čofotanje v bazenu. Do Ptuja ni daleč, približno 15 minut, pot pa poteka ob reki Dravi, kjer je zelo umirjeno ter primerno za družine z majhnimi otroki (ni preblizu reke, na teh prvih fotkah smo se spustili nižje k reki, kjer sta tudi dva pomola, da smo si jo pogledali pobližje in vanjo vrgli nekaj kamenčkov).

Najprej smo zavili v Mestni park, kjer je veliko različnih igral in kjer se pogosto zadržujemo. Zara je bila navdušena, ko se je Jakob, skupaj z njo, prvič spustil po toboganu in ko ga je lahko gugala sem in tja. Oh, kako ponosno gleda na teh fotografijah. <3 Potem smo se sprehodili še čez mesto in zavili na kavo ter sladoled, potem pa počasi nazaj proti hotelu. Če vas zanima, kaj si lahko na Ptuju ogledate, preverete Mini vodnik po mestu Ptuj.

Ker se Jakob ni kopal, sva imela nekaj več časa drug za drugega. Nekaj časa sva preživela v hotelski sobi, kjer je imel svojo prenosno posteljico in odspal svoj dopoldanski/popoldanski spanec, nekaj pa v okolici hotela. V sobi sem ga tudi večkrat nahranila, saj sem imela nekaj hrane s seboj. Kljub temu, da je že večji dojenček, sem včasih zaradi njegovih alergij omejena in moram imeti s seboj hrano, ki mu ne povzroča težav. Zdaj sem že navajena in težav zaradi tega nimamo. Hotelska soba je bila dovolj prostorna za vse. Midva s Tomijem sva spala na zakonski postelji, Jakob v prenosni posteljici (vsaj del noči), Aljaž in Zara pa skupaj na kavču, ki se lahko raztegne. Všeč mi je bilo, da je bil njun kavč v predsobi in z vrati ločen od spalnice, saj tako ne motimo drug drugega in lepše spimo.

Tomi je, s starejšima otrokoma, veliko časa preživel na bazenu. To je čas, ko lahko plavajo, čofotajo, norijo in se igrajo brez posebnih omejitev in vem, da jim ustreza, da so kdaj sami. Otroški bazen jim je bil všeč, je pa v vodnem parku tudi tobogan, zato priporočamo, da greste kakšen popoldan še tja. Mi radi načrtujemo tako, da je vsega po malem. Nekaj plavanja, nekaj igre v bazenu, nekaj miganja na svežem zraku, nekaj animacije, nekaj dobre hrane in nekaj počitka. Tako smo vsi srečni in zadovoljni in ker bo v času prvomajskih počitnic (upajmo) lepo in sončno vreme, bo na Ptuju možno doživeti čisto vse, kar smo blogerji preizkusili. Več o tem, pa v eni od naslednjih objav.

V primeru slabega vremena imajo na voljo igralnico, ki je odprta ves čas. Ob določenih urah v njej potekajo razne animacije, igrače pa so na voljo ves čas.

Zadnji dan se je nekoliko razjasnilo, zato smo se poslovili s sprehodom in ogledom okolice hotela, kjer je tudi zelo lepo in spokojno. Morda pa se še kdaj vrnemo. Če ne drugače, pa samo na sprehod in enodnevno kopanje. Priporočamo!

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Sava Hotels & Resorts.

X