Igra, ustvarjanje in učenje o človeškem telesu

Zara in Aljaž zelo rada barvata, rišeta, izrezujeta, lepita ipd. To počnemo praktično vsaki dan, zato sem ju želela usmeriti v malo drugačno igro, z Ökonorm naravnimi voščenkami iz spletne trgovine Gozdna Vila. Zamislila sem si, da bi skupaj obrisali Jakoba (ker sem hkrati želela še fotografirati, sta ga morala obrisati sama, kar ni bila lahka naloga) in se potem pogovarjali o delih telesa, jih poimenovali, jih pokazali drug na drugem ter s tem učili tudi Jakoba. Ker obris ni bil lep, kot če bi obrisali starejšega otroka, smo se zraven pošteno nasmejali. Glede na njihovo starost nam je dobro uspelo in tudi dele telesa smo lepo ponovili, jih pobarvali in zraven tudi risali. Jakob je z veseljem oponašal starejšega bratca in sestrico in ko sem jih tako opazovala, kako se skupaj igrajo, sem dobila kar solzne oči. Ne morem verjeti, da so to moji otroci in da so iz dneva v dan večji! Mimogrede, obris telesa lahko služi tudi kot lep spomin.

Kaj potrebujemo za ustvarjanje obrisa človeškega telesa?

  • Bel šeleshamer papir (lahko tudi kakšnega nežne barve);
  • Ökonorm naravne voščenke ali Ökonorm debele barvice, ki so primerne tudi za dojenčke (na koncu objave vas čaka koda za popust);
  • Otroka, ki ga obrišemo, hihi.

Kako naredimo obris človeškega telesa in kako se igramo?

Otrok naj se uleže na šeleshamer (če je večji bo potrebna še večja dimenzija oz. boste zlepili dva skupaj), vi ali njegovi sorojenci pa naj ga obrišejo po svojih najboljših močeh. Ker sta moja otroka še dokaj majhna in ker je Jakob ves čas migal z rokicami in nogicami, nam ta del ni najbolje uspel. Kasneje se je ulegla še Zara, a je Aljaž ni želel obrisati, on pa je bil malo prevelik za naš šeleshamer. Ko ga obrišete, lahko obris pobarvate, vanj napišete dele telesa in jih skupaj z otrokom poimenujete, obrišete lahko tudi dlani in stopala, se pogovarjate o imenih prstkov ipd. Za večje otroke bodo zanimivi tudi notranji organi, ki jih lahko narišete, prilepite ali samo omenite. Predlagam, da šeleshamer shranite. Mi smo ga obrnili še na drugo stran, da so otroci lahko prosto risali z voščenkami.

Tudi Jakob je risal z voščenkami. To je bilo prvič, ko je uspešno oponašal gibe in vedel kaj počne, pred tem je samo opazoval.

Izdelke Ökonorm uporabljamo že leta in leta. Ker smo nad njimi navdušeni in ker se mi zdi pomembno, da dojenčki in malčki, ki dajejo stvari v usta, uporabljajo naravne izdelke za ustvarjanje, sem se zdužila s trgovino Gozdna Vila, ki je za moje bralce pripravila posebno kodo s popustom. KODA je USTVARJAMOSKUPAJ in nudi 10% popust na celoten ustvarjalni kotiček (znamki Ökonorm in Mon petit art).

Želim vam lepo ustvarjanje!

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Gozdna Vila. Promocijsko kodo za nakup USTVARJAMOSKUPAJ lahko uporabite na njihovi spletni strani TUKAJ, sledite pa jim lahko tudi na Facebook strani Gozdna Vila. Hvala za sodelovanje in ker tako lepo poskrbite za vse moje bralce in bralke!

X