Arboretum Volčji potok

Arboretum Volčji potok

Velikonočni ponedeljek smo preživeli na izletu v Volčjem potoku. V bistvu smo najprej želeli ostati doma, ker je bil napovedan dež, a smo si zjutraj premislili. V eni uri se nam je uspelo urediti in spakirati, zato smo se odločili, da gremo. Ni nam bilo žal. Dežja ni bilo in kljub hladnejšemu zraku, nam je bilo lepo. Res bi bilo škoda takšen dan preživeti med štirimi stenami in čakati na dež. Tulipani so bili čudoviti. Otroka sta navdušeno tekala med njimi in ker je bilo vse mokro, sta bila mokra tudi onadva. Smejala sta se in se lovila, jaz pa sem se spominjala, kako sta dve leti nazaj tukaj sedela in se objemala. Tako kot se spreminjajo otroci, se spreminjajo tudi stvari, ki jih radi počnejo. Včasih se res čudim, od kod jima energija. Zaenkrat je vsaj Jakob nekoliko bolj umirjen, a vem, da se jima bo kmalu pridružil. V bistvu komaj čakam, ampak vem, da ne bo lahko.

Ko smo prišli do otroških igral, nista želela več stran, zato smo večino časa preživeli tam. Ta igrala so ena naših najljubših v Sloveniji in popolnoma ju razumem, da si tam želita preživeti ure in ure. Nekako smo ju le prepričali v to, da si ogledamo še dinozavre in se sprehodimo, a nič ni bilo enako zanimivo, kot plezanje, zibanje in spuščanje po toboganu.

Uspelo mi je narediti tudi eno fotografijo Jakoba, ki zelo uživa na gugalnicah. V teh dneh je odkril, da ima jeziček in ga zelo rad kaže (morda je povezano z rastjo zobkov, ne vem). Luštno ga je bilo opazovati, kako se smeji, papca prepečenec in se guga. Velik fant je že.

Zara se je dinozavrov nekoliko bala, Aljaž pa je bil navdušen nad tem, kako se oglašajo in migajo z repom. Zdaj smo jih videli že kar nekajkrat, a še vedno so enako zanimivi (ne pa enako kot igrala, hihi).

Z atijem je vse lažje.

Najprej z njim in potem še sama. Kako je to lepo, da v našem naročju premagajo strah in se potem pogumno podajo v svet.

Vsakič, ko vidim naše fotografije, me preplavijo čustva. Trije otroci?! Še vedno ne morem verjeti, da so moji (in tako veliki!).

Ob kavarni je hišica s knjigami, ki si jih lahko izposodite. Žal tokrat kave nisem pila, čeprav bi jo lahko v miru, smo pa skupaj nekaj prebrali in si nabrali novih moči za nadaljevanje izleta. Jakob je spal, mi pa smo si pogledali še kite, razstavo orhidej in kaktusov ter pravljične like. Dan smo nadaljevali v Ljubljani, od koder nas je, ob ravno pravi uri, pregnal dež.

Zaradi tulipanov je to naš najljubši spomladanski izlet. Igrala in ostale razstave so samo še pika na i, zato se v Arboretum Volčji potok vedno radi vračamo.

Z ljubeznijo, Mama.


Aljaž in Zara sta oblečena v oblačila iz spletne trgovine Next, njuni čevlji pa so New Balance. Jakob ima obute copatke La La Mia&Mika, legice Blackbear&Whitebear, jaknico iz Zare in kapico Mini Bini. Jaz sem oblečena v hlače Asos, pulover Stradivarius in jaknico iz Next-a. Choker je iz Bershke, superge pa so iz Infashion.si. Nahrbtnik iz eko bombaža z logotipom Z ljubeznijo, Mama lahko naročite pri meni, na info@zljubeznijomama.com. Naš otroški voziček je Stokke Trailz v barvi Black melange.

X