#mamiblogerke

#mamiblogerke

Prejšnjo soboto smo se na skupnjem dogodku zbrale mame, ki blogamo. Iz leta v leto ter iz meseca v mesec nas je več in čeprav se dogodka niso udeležile vse, se nas je zbralo veliko. Pobudo za projekt in skupno spletno stran ter skupne projekte, je dala Anja Oman iz bloga Maminamaza. Mislim, da Anja takšnega odziva zagotovo ni pričakovala, ko je s projektom začela, in vesela sem, da sem lahko del čudovite in navdihujoče ekipe. Velik del druženja je zavzemal pogovor o tematikah naših blogov, o tem kaj nas druži in po čem smo si različne, o razlogih za naše pisanje in o tem, kaj si želimo doseči v prihodnje. V zraku je bilo veliko pozitivne ženske energije in z veseljem smo druga z drugo delile tudi nasvete in izkušnje o objavah, objavljanju, urejanju objav, času objavljanja, stikih z bralci, upravljanju družbenih omrežij in še in še. Hočeš ali nočeš, bloganje prinese s seboj veliko časa preživetega na spletu in telefonu in redko srečaš koga, ki to popolnoma razume. No, tukaj nas je bilo 42 takšnih žensk, mamic, blogerk in podjetnic. Naredile smo tudi nekaj skupnih fotografij, a ker je bilo časa veliko premalo, je fotozgodbo za nas pisala Nika iz NLP Studia. Še zdaj, ko gledam fotografije, ne najdem pravih besed, ki bi lahko opisale to, koilko močnih žensk nas je stopilo skupaj in kakšna je bila energija. Podprlo nas je veliko naših bralcev, slovenskih ustvarjalcev, medijev in drugih podjetij ter poslovnih partnerjev. Razveselile smo se daril in jih bomo z veseljem preizkusile, a največ nam pomeni to, da nam je uspelo stopiti skupaj in od tega odnesti nekaj pozitivnega ter si ustvariti skupen košček zemlje na spletu, ki ga bomo s svojo strastjo do pisanja obdelovale in negovale. Tam boste našli naše najboljše objave, skupne projekte in ekskluzivne zgodbe. Upamo, da bo naša spletna stran www.mamiblogerke.si postala vaša najljubša in jo boste z veseljem prebirale ob jutranji kavi ter tako lažje dostopale do svojih najljubših blogov.

Naj omenim še to, da je bil to prvi dan, ko sem bila toliko ur stran od svoje družine (in predvsem od Jakoba) in moram reči, da je bilo to druženje tega absolutno vredno, hihi. Jakob me sploh ni pogrešal, Aljaž in Zara še manj, jaz pa sem se po dolgem času naklepetala. Res naklepetala (in popila veliko preveč kave, ups).

Tudi med blogerkami imamo ustvarjalne in pridne pare rok, ki so poskrbele za nas in naše najmlajše. Hvala Nitka.

Tukaj smo zate, mama. Spremljale te bomo skozi materinstvo. Ena izmed nas te bo nasmejala, druga navdihnila, tretja zasipala z nasveti in izkušnjami, četrta pa te bo morda celo razjezila. Vse drugačne in povezane v svojem poslanstvu.

Hvala vam drage moje, enkratne ste!

Z ljubeznijo, Mama.


Hvala Piknik pri kozolcu za čudovit prostor za druženje in NLP Studio za fotografije ter vsem ostalim, ki ste prispevali svoj košček sestavljanke. Več o dogodku in sponzorjih, si lahko preberete TUKAJ.

X