Čebelarski muzej, med in gusarji

Čebelarski muzej, med in gusarji

Po skoraj enem letu smo se vrnili v Terme Banovci (lanske objave si lahko preberete TUKAJ, TUKAJ in TUKAJ). Že lani nam je bilo zelo všeč, letos pa je bilo vzdušje še boljše. Kljub temu, da je dva od treh dni deževalo, nam je uspelo pogledati okolico, se igrati na prostem, obiskati Čebelarski muzej in se kopati. V okviru projekta #časzanas se v Sava Hotels & Resorts druzimo z druzinskimi blogerji, s katerimi smo že uigrana ekipa. Tokrat je vse potekalo v timskem vzdušju. Otroci so se neizmerno zabavali, čofotali v bazenu, sladkali z medom in noreli (res so ze znoreli in zeloooo uživali) z Gusarjem Edijem, starši pa smo se naklepetali za naprej in nazaj ter bili navdušeni nad edinim ohranjenim osmerokotnim čebelnjakom v Sloveniji (in tudi nad Gusarjem Edijem, priznamo!). Tudi otroci so bili navdušeni nad čebelicami in čebelnjakom, predvsem so jim je bila všeč narava, možnost raziskovanja okolice, tekanje po travi in sladkanje z medom ter medenjaki. Izdelovali smo svečke in se naučili veliko novega o različnih vrstah medu in drugih izdelkih. Nekaj tega smo slišali že lani, a so otroci tako ali tako vse pozabili in je bilo prav luštno spet obnoviti znanje in opazovati radovedne očke, ki poslušajo o čebelicah. Pika na i so bila oblačila za čebelarje, ki smo jih morali obleči ob ogledu čebelarskega avtobusa. Res zanimiva izkušnja in narava v okolici Term je čudovita.

Čebelarski muzej stoji na čudovitem dvorišču, kjer je zasajenih veliko rož, začimb in dišavnic in kjer je idealen prostor za brezskrbno igro otrok. Starši se lahko usedejo, otroci se lahko igrajo, hkrati pa se lahko veliko novega naučite in obiščete katero od njihovih delavnic. Popoldne, ki smo ga preživeli z Gusarjem Edijem, je bil nekoliko bolj divji, kar se opazi tudi na fotografijah in v videih, haha.

Definitivno sta bratec in sestrica. Ni dvoma.

Aljaž je bil eden od pogumnih otrok, ki so preživeli gusarski krst in še danes je na to zelo ponosen. V spominu mu je ostalo tudi to, da so pili gusarski rum in našli zaklad, v katerem so bili bonbončki. Zara se je najbolj zabavala med pečenjem klobasic, jabolk in kruha. Kasneje smo delali še gusarski sendvič in zvečer na večerjo prišli popolnoma siti (pa še sladoled so lizali vmes, ti naši gusarji). Na počitnicah je včasih tudi to dovoljeno in za otroke so takšne dogodivščine nepozabne.

Obisk Term Banovci priporočamo predvsem v poletnem času, ko je možnost kopanja v zunanjih bazenih, kjer je tudi otroški bazen. Hrana je zelo okusna, z veliko lokalnimi specialitetami, na svoj urnik pa ne pozabite vključiti še animacije z Gusarjem Edijem in ogleda okolice ter lokalnih znamenitosti, kot je recimo Čebelarski muzej. Popolne poletne počitnice!

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Sava Hotels & Resorts.

X