Nazaj iz morja (Otok Pag)

Nazaj iz morja (Otok Pag)

Vrnili smo se iz prvega dopusta letos in še vedno smo polni vtisov in lepih spominov. Te dni smo preživeli (večinoma) odklopljeni od sveta in drug z drugim ter izkoristili vsako minuto za igro z vodo, na plaži, v morju in tudi na dvorišču hiške. S seboj nismo vzeli veliko igrač, samo nekaj tistih za v vodo in v pesek (in nekaj knjig za večerno branje ter Črnega Petra) in moram reči, da je bilo čisto ok, da jim je na čase postalo malo dolgčas in da so pri igri uporabili naravne materiale in svojo domišljijo. Aljaž in Zara sta že toliko velika, da si hitro najdeta kaj za početi, pa čeprav je to večinoma tekanje sem in tja in nekaj njunih internih iger, ki jih ostali težko razumemo ter se velikokrat končajo s prepirom, hihi. V trenutki, ko sta se (oz. so se) otroka povezovala med seboj, sva midva izkoristila čas zase in se tudi nekoliko odklopila ter prenehala ves čas razmišljati o tem kaj moramo in kdaj. Točno to je, po moje, smisel dopusta in tokrat smo ga doživeli v vsem svojem bistvu. Bilo je lepo.

Jakobu je bilo v bazenčku veliko bolj všeč, kot v morju. Najbrž se je počutil bolj varno, pa tudi kamenčki ga v njem niso pikali (dokler si jih ni prinesel v bazen). Zara in Aljaž se v bazenu nista toliko zadrževala, a v trenutkih, ko sta se mu pridružila, sem bila čisto navdušena nad prizorom. Moji trije otroci se igrajo skupaj! Iz dneva v dan je teh prizorov več in jaz ne bi mogla biti srečnejša in bolj ponosna. Moram reči, da so enoletniki zakon. Tako majhni in srčkani, a hkrati tako sposobni in inteligentni.

Poletja brez začasnih tatto-jev in lubenice ni. Čeprav sem proti vsem tem tatto-jem, so mi ti iz H&Ma zelo simpatični (prvi Tatto-ji, ki jih otroka nista dobila v vrtcu, ampak sem jih kupila jaz!).

Plaža nam je bila zelo všeč. Otroci so se s kamenčki radi igrali, zalivčki so simpatični in lahko dostopni, globje v vodi pa so veliki kamni in skale (in tudi ježki).

V Mommy bag, o kateri sem pisala tik pred dopustom (objava TUKAJ), sem zlahka dobila pleničke, brisače, sončne kreme, robčke, malico, klobučke in šilt kape, pijačo in še in še. Preverjeno najbolj prostorna torba za mamice in za na plažo, ki mi je prišla zelo prav. Luštna poletna odejica iz bambusa z modrimi ananasi je iz spletne trgovine Gozdna vila in mi je všeč, ker je res lahka. Uporabila sem jo lahko, kot podlago za ležanje/sedenje/igro, za pokrivanje pri počitku, v vozičku in celo ogrnjeno okoli pasu, preko kopalk (ja, zame, haha).

Spodnji dve fotografiji sta posneti v Novalji, kamor smo se eno dopoldne odpravili na sprehod in sladoled.

Aljaž je že od nekdaj ves čas v gibanju in tudi Zara mu rada sledi, a do vožnje s poganjalčkom ni imela nikoli posebnega veselja. Na letošnjem dopustu se je prvič zgodilo, da je na poganjalčku uživala in da ga ni že po nekaj metrih postavila v kot. Juhuuuu, to sem čakala.

“V Mini disku se pleše? Ne ne, midva bova samo stala in čudno gledala!” 😀

Skupaj. V dobrem in slabem.

En dan smo preživeli v Zadru, kamor gremo vsako leto. Za nas je resnično eno najlepših mest na Hrvaškem in tam nam je vedno lepo. Jakob je želel sodelovati pri čisto vsem, kar sta počela bratec in sestrica, čeprav to ni bilo možno. Mu pa gre v bistvu zelo dobro. Občudujem njegov zagon in energijo. Sem že povedala, da so enoletniki zakon?!

Še vedno mi v ušesih odzvanja njihov smeh in upam, da dogodivščine kmalu ponovimo.

Z ljubeznijo, Mama.

X