Trenutno beremo: Poletno branje

Trenutno beremo: Poletno branje

V zadnjem času nas je očaralo kar nekaj knjig. Danes jih bom nekaj od teh na kratko predstavila in upam, da vam bodo predlogi koristili za poletno branje.

1. Polž na potepu na kitovem repu, avtorice Julie Domaldson. Gre za avtorico, ki je v sodelovanju z ilustratorjem Axelom Shefflerjem, ustvarila tudi Zverjasca, Zverjaščka in Bi se gnetli na tej metli. Gre za zgodbo o pogumnem polžu, v slovenščino pa jo je prepesnil Milan Dekleva. Odlična slikanica!

2. Kokoška, ki je želela videti morje, avtorja Christiana Jolibaisa. To je trenutno Zarina najljubša zgodbica, kar sploh ni čudno, saj govori o posebni in samosvoji kokoški. Kokoška Karmelita je želela videti morje in svet ter ne zgolj nesti jajc, zato se je odpravila na pot.

3. Kako sta Bibi in Gusti porahljala prepir, avtorice Ide Mlakar. O Bibi in Gustiju obstaja več različnih slikanic in celotna zbirka mi je zelo všeč. Ilustrirala jih je moja (trenutno) najljubša ilustratorka Kristina Krhin.  Omenjena slikanica govori o prijateljstvu in konstruktivnem reševanju prepirov in je zelo poučna. Mi smo si jo izposodili, zaradi vedno bolj priljubljenih bratsko-sestrskh prepirov, hihi.

4. Gregor in dinozavri. Avtorja sta Ian Whybrow in Adrian Reynolds. Gre za zbirko knjig in trenutno beremo šele drugo knjigo iz zbirke, tako da se že veselimo vseh naslednjih. Nad njimi je najbolj navdušen Aljaž, ki obožuje dinozavre in vse, kar je z njimi povezano. Zgodbe govorijo o različnih doživetjih Gregorja in dinozavrov, ki jih je nekega dne našel na podstrešju svoje babice. Zabavno in sproščeno branje, pa tudi kaj poučnega se najde vmes.

Upam, da so vam naši predlogi koristili. Poznate omenjene knjige? So vam všeč?

Z ljubeznijo, Mama.

X