Kaj je novega v otroški sobi?

Kaj je novega v otroški sobi?

V otroški sobi ni večjih sprememb, je pa nekaj malenkosti, ki sem vam jih želela pokazati. Jakob je že toliko zrastel, da smo veliko “dojenčkastih” igrač že pospravili ter pridobili nekaj prostora za druge, ki so zdaj bolj aktualne. Vedno ima na voljo tudi svojo otroško pisalno mizico, a je skoraj nikoli ne uporablja, ker se avtomatsko usede za Aljaževo in Zarino. Ko ustvarjamo skupaj, sedijo vsak za svojo, ko pa posebej, pa jim ni pomembno za katero mizo kdo sedi.

Kaj je še novega v otroški sobi? V teh dneh smo umaknili stol za dojenje, ki je bil res dolgo v uporabi, pa zdaj ni bil več nujen, zato smo raje naredili več prostora za igro. V sobico smo dodali ogledalo v obliki zajčka (glava in ušesa) iz otroške trgovine Wow! baby. Dodali smo tudi nekaj škatel za shranjevanje drobnarij, ki jih moramo še vedno imeti bolj pod nadzorom, zaradi Jakoba, prav tako pa smo mogli umakniti tudi flomastre, barvice, škarje in druge podobne izdelke za ustvarjanje. Umaknili smo jih, ker je Jakob vedno vzel vse iz skodelic in vreč na steni in potem je risal povsod. Res povsod. Po steni, tleh, mizi, po sebi, po omari in drugje. Ko sem bila zraven, je bilo v redu. Takrat sem mu pripravila list in ga usmerila v risanje po listu, kakor hitro pa sem odšla iz sobe, je bilo vse narobe. Dokler je bil otrok samo eden in tudi še dva, mi ni bilo težko biti ves čas zraven in ju usmerjati, zdaj pa je včasih res misija nemogoče, zato si moram situacijo nekako olajšati in te izdelke ponuditi pod nadzorom. Aljaž in Zara se zato zdaj večkrat umakneta v drugo sobo, ko imata željo po tem, da bi ustvarjala v miru in zaenkrat naj ostane tako. Tako ali tako čas zelo hitro mine in vem, da bo tudi Jakob kmalu osvojil te veščine in izdelkov za ustvarjanje ne bo potrebno umikati. Ko se spomnim, kako je Zara pri vsem sodelovala in kako dobro ji je šlo ter da ničesar ni bilo potrebno umikati, ker je vse tako hitro osvojila, se kar začudim. Šele zdaj vidim, kako poseben dojenček in malček je bila in kako enostavno je bilo takrat z njo.

Naše stene zadnje mesece krasijo lesene fotografije iz fotografiranja v NLP Studiu. So v črno-beli barvi in zelo lepo pristajajo k lesenim črkam, ki jih imamo že nekaj let. Pred kratkim mi je prijateljica iz Ikee prinesla posteljnine iz nove kolekcije, ki so mi res lepe.

Police povečini krasijo enake igrače kot vedno, smo pa vmes naredili eno manjšo čistko in nekaj polomljenih in nezanimivih igrač odstranili. Aljaž je prišel v obdobje, ko je potreboval nov izziv, zato imamo nekaj novih igrač. O tem, katere igrače sem izbrala, da bi mu bile zanimive in v izziv sem posnela en video, ki je objavljen na Facebook-u, bom pa napisala še kakšno objavo o igri z njimi. Govorim o talnih sestavljankah, leseni sestavljanki zemljevida Evrope, nalepkah za različne podlage, žebljičke in kladivo itd. Omenjene igrače so it spletne trgovine Mali galago, ki je ena izmed mojih najljubših in ima veliko izbiro kakovostnih igrač. Večina igrač je otrokom vedno na voljo, nekatere so namenjene občasni rabi, nekatere pa vsake toliko časa umaknem in jih nato spet vrnem, da so bolj zanimive.Tej tematiki bom posvetila posebno objavo, prav tako pa bom v anslednjih dneh objavila še enkaj več o organizaciji igrač in drobnih delcev.

Pred časom smo dobili tudi ročno izdelano gugalnico za malčke Gunca. Na njej so tri sovice, ki simbolizirajo moje tri otroke in moram reči, da je prečudovita. Končno nam jo je uspelo namontirati. To, da je gugalnica v hiši se otrokom zdi neverjetno in jim predstavlja en kup zabave. Predvidevam, da bo še posebej luštno v zimskih dneh, ko bo manj možnosti za guganje zunaj. Upam samo, da mi jih uspe krotiti, hihi.

Z ljubeznijo, Mama.

X