Minicity

Minicity

Po dolgem času smo se na deževno nedeljo ponovno odpravili v Minicity. Nazadnje smo bili tam, ko sem bila še noseča z Jakobom in že takrat nam je bilo zelo luštno, zdaj pa je bilo otrokoma še bolj zanimivo. Poznalo se je tudi to, da je bila takrat večja gneča in si nismo uspeli izboriti mesta v skupinah z animatorji. Zdaj je bilo vse skupaj nekoliko lažje, animatorji so bili vedno na voljo, gneča ni bila pretirana in čisto vsak od otrok si je našel nekaj za početi. Zanimivo se mi je zdelo, da je bila Aljažu in Zari, obema, najbolj všeč enaka igralna enota, in sicer Gradimo hišo. Oba sta v stiropor zabijala žeblje, Zara je sadila rože, Aljaž pa se je skupaj z animatorko, Tomijem in drugimi otroki lotil gradnje hiške. Tudi potem, ko smo že končali z igro v tej enoti, smo se vrnili še kakšnih trikrat in določene stvari ponovili. Jakob je raziskoval po svoje. Najraje je vozil avtomobil, hodil iz ene igralne enote v drugo, našel je tudi eno mini kosilnico s katero je hodil naokoli, imel pa je tudi veliko željo po vožnji s poganjalcem Kinderfeets, a so imeli samo večje, z dvema kolesoma, in je še premajhen. Obiskali smo skoraj vse igralne enote. Na koncu je bil Jakob že zelo utrujen in lačen, zato smo se na hitro odpravili. Meni osebno je bilo najbolj všeč, ko so animatorji pripravili poligon in otroke povabili k tekmovanju. Aljaž in Zara sta bila takoj za, a si je Aljaž kasneje premislil. Zelo je tekmovalen in ko je videl, da so nekateri tekmovalci starejši ter da ima malo možnosti za zmago, je kar obupal. To ni ravno njegova najboljša lastnost in trudimo se, da ga pri vsem spodbujamo in da brzdamo to njegovo tekmovalnost, a tokrat ni nič pomagalo. Zara je odlično opravila nalogo in čeprav ni bila najhitrejša ali najbolj spretna, je bila nase zelo ponosna in jaz sem res z veseljem gledala ta njen nastop ter nasmešek na ustnicah. Vau, prava borka je lahko, če hoče. Na koncu so bili zmagovalci vsi in za nagrado so dobili tatuje. Zelo so jima bile všeč tudi naslednje igralne enote: Avtohiša (tukaj je Jakob vozil avto), Kreativni park (Zara), Policijska postaja, Gasilci in Hiša barv. Pekarno in Trgovino smo obiskali nazadnje in tam preživeli veliko časa, zato smo ju tokrat izpustili, čeprav bi Zara in Aljaž takoj pekla mafine, če bi bilo še kaj prostih mest, hihi.

Res je bilo luštno in čeprav je bil tak turoben in deževen dan, smo si ga z obiskom Minicity-ja popestrili ter se še kaj novega naučili. Obisk tega mesta v malem je odlična iztočnica za pogovor o različnih poklicih, za spoznavanje različnih delovnih mest, tudi opravil, za spodbujanje otroške kreativnosti in za preganjanje dolgčasa. Odrasli lahko tam spijemo kakšno kavo, poklepetamo in tudi kaj luštnega kupimo. Mi se absolutno še vrnemo. Zima bo dolga. 😉

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Minicity. Hvala za sodelovanje, res je bilo zabavno ponovno obiskati vaše mesto. Poiščete jih lahko tudi na Facebook-u TUKAJ.

*Mnenje in razmišljanje o storitvah je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X