Popoln “mama” zmenek

Popoln “mama” zmenek

Najbrž je ni mame, ki ne bi sanjala o popolnem “mama” zmenku. To je tisti zmenek, ki ga ima mama sama s sabo in ko počne, kar si želi, pa je nihče ne moti. Saj je luštno iti na zmenek kam ven, v kino, gledališče, na koncert, na kavo s prijateljicami ali pa samo na sprehod, ampak mame močno cenimo tudi tišino, ki je možna samo, kadar smo same doma oz. kadar otroci že spijo, zato je popoln “mama” zmenek zame tisti v zavetju mojega doma.

Vsake toliko časa izkoristim nekaj ur zase in si privoščim en tak “spa” dan doma. Tudi jaz sem ena tistih mam, ki včasih sploh ne pride do kopalnice, da bi si umila glavo in zato več dni zaporedoma nosi figo ali pa kapo (juhu, končno se je začela ta sezona kap, ko nihče ne vidi kaj je pod njo, hihi) ali pa nosi dolge hlače samo zato, da si ne bi rabila že tretjič v istem tednu pobriti nog ipd., ampak, ko je pa dovolj, je pa dovolj. Če si tudi ti takšna mama, ki je kljub hitremu tempu življenja rada urejena, je današnja ideja za popoln “mama” zmenek kot nalašč zate. Vse, kar moraš narediti je, da odložiš delo, si urediš varstvo za nekaj ur ali pa zmenek splaniraš za zvečer, ko otroci že spijo in si nato vzameš čas zase. Lahko si prižgeš svojo najljubšo glasbo (ali pa uživaš v tišini, ki je, kot sem že omenila, neprecenljiva), si natočiš kozarec vina, prižgeš kakšno dišečo svečo, se v miru stuširaš ali pa si privoščiš daljšo kopel, narediš piling in kožo namažeš s hranljivo kremo, si umiješ glavo (in to tako, da jo našamponiraš več kot enkrat, kar je tudi svojevrsten luksuz), si nalakiraš nohte, na obraz naneseš masko in medtem kaj dobrega prebereš in samo uživaš. Že samo s tem, ko pišem te vrstice in razmišljam o tem, sem se popolnoma sprostila. Zame je to balzam za dušo in v zadnjih mesecih, ko imam, zahvaljujoč Philips Lumei Prestige, tudi britja in odstranjevanja dlačic veliko manj, je še bolj sproščujoče, ker lahko namesto tega počnem kaj drugega ali pa kakšen “mama” zmenek tudi preskočim, če slučajno res ni časa, pa se sploh ne pozna toliko, kot bi se drugače.

December je lep in prazničen mesec, a je hkrati tudi naporen, saj imamo mame še več opravkov, kot po navadi. Še več kuhanja, peke, raznih diy projektov, še več nakupovanja, obiskov sorodnikov in raznih prireditev za otroke, hkrati s tem pa imamo tudi nekaj več druženj s prijatelji. Imamo zaključke na delovnem mestu in zabave ob novem letu, pa tudi druženja z družino in sorodniki, zato je skoraj nujno, da si v decembru privoščimo en tak zmenek s sabo ter se uredimo, da se bomo počutile še bolj ženstveno, sproščeno in urejeno. In če morda še kdo od sorodnikov in prijateljev ne ve, kaj bi vam podaril za božič, je lahko za nekaj ur varuška vašim otrokom. Se strinjate? 😉

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Philips.

X