Vem, da sem mama

Vem, da sem mama

Nekatere stvari razumemo samo mame (nekatere tudi atiji, seveda) in nekatere od teh stvari nas vsakodnevno opominjajo na to, da skrbimo za majhna, radovedna in nagajiva bitja, ki so nam povsod za petami. Kako vem, da sem mama?

Vem, da sem mama, ker ne potrebujem budilke. Moje žive budilke povsem zadostujejo. Žal tudi ob vikendih.

Vem, da sem mama, ker imam ob jutranji kavi in zajtrku v naročju (vsaj enega) otroka, ki ponavadi poje tudi moj zajtrk. Seveda.

Vem, da sem mama, ker mi You Tube samodejno meče ven Čuke in njihovo Ko ko ko.

Vem, da sem mama, ker se vsakič, ko zagledam traktor, bager ali letalo zaderem: “Glej letalooooooo!”. Pa če so otroci zraven ali ne.

Vem, da sem mama, ker grem v trgovino, da bi kupila nekaj zase in se vrnem s kupom stvari za otroke.

Vem, da sem mama, ker imam slabo vest vsakič, ko postavim sebe na prvo mesto.

Vem, da sem mama, ker lahko hkrati kuham (seveda mi pomaga vsaj eden od otrok), pomivam posodo, pojem pesmice, pišem Aljažu račune za vajo in držim Jakoba v naročju, pa niti ne opazim, kako kaotično vse skupaj izgleda.

Vem, da sem mama, ker se smejim, ko se otroci smejijo in jočem, ko se otroci jočejo (včasih od žalosti, spet drugič zaradi nemoči, obupa…).

Vem, da sem mama, ker sem tudi na stranišču redko sama.

Vem, da sem mama, ker je moja torbica polna stvari, kot so kamenje, storži, avtomobilčki, igračke iz Kinder jajčk, uporabljeni robčki (če si mama, potem absolutno ne smeš zapustiti doma brez robčkov in, če se le da, vlažilnih robčkov!) in raznorazni prigrizki za “nujne primere” v javnosti.

Vem, da sem mama, ker mi sicer zelo ustreza, da me povabijo na petkovo divjo zabavo, ampak bom v 95% raje ostala doma in spala, ker sem že tako ali tako preveč utrujena, haha.

Vem, da sem mama, ker imam svoje otroke ves čas v mislih in si svojega življenja brez njih ne znam predstavljati. Pride trenutek, ko bi lahko za en mesec pobegnila na Havaje, ampak vem, da bi jih že po enem dnevu začela pogrešati in vse to je del materinstva. Moje življenje je z njimi veliko bolj naporno in pestro, ampak tudi lepše, kot je bilo kdajkoli.

Z ljubeznijo, Mama.

Foto: NLP Studio.

X