8 razlogov, zakaj sem uživala v nosečnosti.

8 razlogov, zakaj sem uživala v nosečnosti.

Opazujem ljudi okoli sebe in trenutno vidim zelo veliko nosečnic. Ne vem, ali samo jaz to opazim ali je res eno tako obdobje. Tudi na Instagramu je bilo v zadnjem času veliko novih oznanil nosečnosti, pa tudi Nosečkin dnevnik beleži veliko naročil, zato človek hitro postane nostalgičen in se spomni na svoje nosečnosti. Moje tri nosečnosti so bile lepe in brez posebnosti. Nisem imela veliko nosečniških tegob in zlahka rečem, da so bila ta obdobja nosečnosti in pričakovanja meni zelo ljuba. Počutila sem se zelo dobro in polno življenja. Uživala sem ob gledanju rastočega trebuščka, ob božanju in čutenju malih brcik in ob vseh spremembah, ki jih v tem času ženska doživi. Ker imam na nosečnosti tako lepe spomine (in upam, da večina od vas tudi), sem se odločila, da zapišem 6 glavnih razlogov, zakaj sem bila tako rada noseča.

  1. Ljudje so bili do meni bolj uvidevni in prijazni. Družina je z veseljem zame kaj skuhala, naredila kaj namesto mene in bila bolj pozorna na moje počutje, pa tudi neznanci v trgovini, na cesti in drugje so bili bolj uvidevni in to je seveda lepo doživeti.

2. Zaradi nosečnosti se lahko izogneš kakšnemu opravilu, druženju ali kakšni drugi dolžnosti, kar je tudi kar priročen izgovor.

3. Med nosečnostjo se imela tako goste lase, kot še nikoli (na splošno imam redke in tanke lase, juhu) in tudi nohti so bili trdni in lepi.

4. V svojem telesu sem se počutila zelo dobro in nanje začela gledati skozi drugačne oči. Zdelo se mi je neverjetno, kaj vse zmore (in še vedno se mi tako zdi), zanj sem začela bolje skrbeti, začela sem bolj zdravo jesti in redno sem se gibala, kar prej ni bila moja prioriteta. Kot bi se naenkrat bolj povezala z njim in postala bolj ženstvena ter povezana z naravo.

5. Prvič v življenju sem imela vsaj nekaj dekolteja, haha, kar se je še izboljšalo v času dojenja.

6. Brez slabe vesti sem si privoščila katerokoli hrano, ki sem si jo zaželela (nisem pretiravala, seveda) in si privoščila spanec, ko sem to potrebovala.

7. Oboževala sem premike dojenčka in v teh občutkih sem neizmerno uživala. Tudi na koncu nosečnosti, ko je bilo že boleče. To bi z veseljem še kdaj doživela, ker je res neverjeten občutek, ko v sebi čutiš novo živo bitje.

8. Zelo rada sem imela nosečniška oblačila, ki so bila hkrati udobna in lepa. V veliko veselje mi je bilo oblačiti nosečniški trebušček in ustvarjati različne modne kombinacije, kar je najbrž povezano s tem, da sem se takrat zelo dobro počutila v svojem telesu in sem trebušček z veseljem pokazala.

To bi bilo to. Bom pa vesela kakšnega komentarja o tem, kaj je bilo vam med nosečnostjo najlepše. Še kakšen razlog, zakaj ste bile rade noseče? In če vam to ni bilo ljubo obdobje, brez skrbi, tudi to je čisto normalno. Nosečnost je včasih lahko zelo težka in to je odvisno od posameznice do posameznice ter od veliko drugih različnih dejavnikov.

Z ljubeznijo, Mama.

X