Juhu, počitnice so tu!

Juhu, počitnice so tu!

Začele so se zaslužene počitnice za naše šolarje (in za nas, starše, čeprav bomo na koncu počitnic že komaj čakali šolo in ustaljeni urnik).

Dragi starši, v teh mesecih izkoristite popoldneve brez domačih nalog in učenja ter prevozov na tisočineno dejavnost in v miru popijte kavo, limonado ali pivo. Karkoli vam v tej vročini paše. Zadihajte, opazujte svoje otroke, saj čas čisto prehitro mineva in samo srkajte te trenutke z njimi. Pridružite se jim pri igri. Igrajte z njimi košarko. Obmetavajte se z vodnimi baloni. Pojdite na kolo. Ali pa ne počnite ničesar in samo bodite skupaj. Naredite vse tisto, za kar čez leto ni časa. Napolnite si baterije. Preberite dobro knjigo. Pojdite na koncert. Ne glejte na uro. Izklopite telefon.

Dragi otroci, igrajte se in se zabavajte, plešite, berite, družite se s prijatelji, dolgočasite se, glejte televizijo, raziskujte naravo, kopajte se, ližite sladoled, počivajte v senci, kolesarite, igrajte družabne igre, ustvarjajte, naspite se, pospravite si sobo, pomagajte pri gospodinjskih opravilih, naučite se nekaj novega, jejte lubenico, glejte zvezde, štejte utrinke, hodite bosi, plezajte po drevesih, uživajte vsak trenutek poletja in bodite otroci.

Želim vam lepe počitnice!

Z ljubeznijo, Mama.

X