Poganjalček Diddy

Poganjalček Diddy

Popoldneve in vikende radi preživljamo aktivno in na svežem zraku. Zdi si mi zelo pomembno, da otrokoma omogočim dovolj igre na prostem in gibanja ter si tako še sama napolnim baterije, saj opažam, da ima sonček pozitiven vpliv na vse nas. Zunaj starši in otroci delujemo drugače. Bolj smo sproščeni, otroci se počutijo manj omejeno, več  se pogovarjamo, hkrati pa skrbimo za svoje zdravje in smo zvečer prijetno utrujeni (res je luštno, ko otroci kar popadajo v posteljo, kajne?). Pri načrtovanju aktivnosti za svojo družino rada pokombiniram različne načine miganja. Včasih se odpravimo na izlet, občasno v bližnji park, naokrog s kolesom,  tudi na dvorišče, kjer imamo peskovnik in prostor za igre z žogo, risanje s kredami ipd., ampak najraje pa gremo na sprehod. Včasih se odpravimo na sprehod v naravo in včasih v mesto.  Velikokrat si sprehod popestrimo s poganjalčkom (občasno tudi s skirojem), saj tako otroci, zagotovljeno, »prehodijo« več časa. Res se že veselim, da bo tudi Zara dovolj spretna, da se bo lahko peljala zraven.

Ravno zato, ker je poganjalček za nas nepogrešljiv, sem bila zelo vesela, ko smo v preizkus dobili poganjalček Diddy. O pozitivnih učinkih vožnje na poganjalčku za otroke ne bom dolgovezila, saj je o tem bilo napisano že ogromno. Najpomembneje je, da je otrok aktiven in se nauči vzdrževati ravnotežje, saj se mora hkrati poganjati z nogami, obračati krmilo in paziti v katero smer gre.

Poganjalček uporabljamo približno leto in pol. Naš je znamke Puky in zanimivo je bilo primerjati, kako se ta dva poganjalčka med seboj razlikujeta. Prva stvar, ki mi je takoj padla v oči je bila ta, da ima poganjalček Diddy večja, napihljiva kolesa. Druga stvar je, da ima ročno zavoro, kar je tudi zelo pozitivno, saj zna biti zaviranje z nogicami kar moteče in uničuje čevlje (naš Aljaž se pač ne zna voziti počasi in previdno). Poganjalček Diddy ima večji razpon uporabe, saj ga lahko uporabljamo od približno 18 mesecev do 5 let, medtem ko je Puky primeren približno do 4 let starosti (in nam počasi postaja premajhen). Kljub temu, da ima poganjalček Diddy vse lastnosti večjih in dražjih poganjalčkov, pa je lahek in tudi upravlja se zelo enostavno. Tako, kot pri Pukyju se tudi tukaj lahko krmilo in sedež nastavita na želeno višino in tako rasteta skupaj z otrokom.

Vse karakteristike poganjalčka Diddy (ki si jih lahko preberete tudi na spletni strani trgovine Inverted):

  • Lahek okvir za lažje upravljanje;
  • Teža poganjalca – 3.8kg;
  • Hitre in napihljive pnevmatike (večji razpon teže uporabnika);
  • Perla barva;
  • V – BRAKE zavora;
  • Zaščitne ročke za krmilo – zaščita rok in zidov;
  • Nastavljiva višina sedeža od 350 mm do 450 mm;
  • Nastavljiva višina krmila;
  • Primerno za uporabnike od 18 mesecev do 5 let;
  • 5 let garancije;
  • Izdelani po EU varnostnih standardih.

Če torej iščete cenovno ugoden, a kakovosten poganjalček, ki bo v uporabi kar nekaj let in bo otroku prinesel veliko veselja in koristi, vam toplo priporočam, da si pogledate poganjalčke Diddy in premislite o nakupu. Aljaž se je v vožnji z njim zelo zabaval.

X