Kako napreduje naša otroška soba za tri otročke?

Home / Uncategorized / Kako napreduje naša otroška soba za tri otročke?

Ker vse podrobnosti za novorojenčka še niso pripravljene (še 10 tednov?!), vam bom danes pokazala samo del priprav in sprememb v otroški sobici. Če spremljate naš blog že dlje časa, potem veste, da si Aljaž in Zara sobico delita in da sem že večkrat pisala o tem katero pohištvo imamo, kako smo ga razporedili, kako shranjujemo igrače, katere stvari v naši otroški sobici ne smejo manjkati ipd. (TUKAJ, TUKAJ in TUKAJ). Tudi o prednostih in slabostih deljenja otroške sobice sem že pisala (TUKAJ). Ker vidim v tem, da si otroci (predvsem v zgodnjem otroštvu) sobico delijo ogromno prednosti in ker trenutno še nisem pripravljena na to, da žrtvujem svojo pisarno za to, da jo spremenimo v otroško sobo, si bodo vsi trije otroci delili trenutno otroško sobo. Naj omenim, da je to v bistvu največja soba v našem stanovanju in da dejanske prostorske stiske ne bodo občutili. V otroški sobi imajo dovolj prostora za spanje in igro, prav tako pa velik del dneva Zara in Aljaž preživita tudi v dnevni sobi, kar jima omogoča tudi to, da se drug pred drugim umakneta, če to želita. Aljaž občasno barva ali sestavlja kakšno sestavljanko kar na kuhinjski mizi, kar mi sprva ni bilo všeč, glede na to, da imata svojo mizico, ampak zdaj vidim, da se bom morala navaditi, ker je ta naša mizica sigurno premajhna za to, da bi na njej ustvarjali in se igrali trije otroci. Kakorkoli, želela sem samo pojasniti našo situacijo in razloge za njo, zdaj pa vam bom še pokazala, kako smo sobico malo preuredili, da bi prihranili in pridobili nekaj prostora.

Stene, ki so bile prej svetlo zelene barve, smo pobarvali v topel bež odtenek. Želela sem novo barvo, ki bi simbolizirala nov začetek za našo družino in odražala vse spremembe, ki nas čakajo in ki bodo, upam, potekale čimbolj umirjeno. Takšni odtenki so tudi eni mojih najljubših in zdi se mi, da lepo pašejo skupaj z zabavnimi in barvitimi otroškimi stvarmi v sobici.

Kotiček, kjer se združujejo tri stene ob oknu in radiatorju sem popestrila s pikicami v beli barvi, ki jih lahko najdete v trgovini Pick Art Design. Na voljo je ogromno različnih barv, tudi velikosti krogcev in celo drugih oblik (tudi trikotniki so mi bili zelooo všeč). V tem kotičku je trenutno gugalni stol, na katerem beremo knjigice, namenjen pa bo tudi dojenju in crkljanju dojenčka. Ta kotiček sem si predstavljala kot njegov kotiček, kjer bo dobil tudi svojo igralno podlago, svoje igračke in pa nekje v bližini bo imel tudi svoj gugalnik (imeli bomo enega v otroški sobi in enega v dnevnem prostoru, več o tem v eni izmed naslednjih objav). Zraven je tudi previjalna miza, ki pa še ni dokončana oz. pripravljena za dojenčka, tako da je danes še ne bom pokazala (pripravljam pa tudi objavo o tem kaj vse se znajde na moji previjalni mizi, katere pleničke, kozmetika ipd.)

Omari sta ostali na istem mestu in tudi kinderpet je tam, kjer je bil, ko je v njem še spala Zara. Večji otroški posteljici, v katerih spita Aljaž in Zara, sta v bistvu nasproti kinderpeta ter druga ob drugi. Zraven Aljaževe posteljice je še vedno koš za umazano perilo.

Nad posteljicami so imena otrok. Črke so iz spletne trgovinice Fletna štacunca. Njihove črke sem prvič naročila po rojstvu Zare, ko sem se zaljubila v njihov dizajn. Kot motiv na črkah sem že takrat izbrala sovice in tokrat sem naročila še takšne črke s sovicami za dojenčka. Nisem prepričana, če želim ime že tako javno razkriti, hihi. Mi ga sicer že veselo kličemo po imenu in otroka sta ga najbrž izdala že vsem bližnjim in nebližnjim, ampak jaz sem še kar zadržana glede razkritja na spletu. Morda kdo ugane?! 😉

Na levi strani Zarine posteljice smo dodali dve polički iz Ikee, ki spadata pod kolekcijo Hensvik (enako kot kinderpet, previjalna miza in obe omari). Na njih zdaj hranimo različne sestavljanke v škatlah, ki zelo težko estetsko izgledajo, lesene manjše kocke, nekaj manjših avtomobilčkov, figuric živali ipd.

Ker do zdaj na stenah nismo imeli nobenih polic in predalnikov, je to predvsem način, da pridobimo nekaj prostora med igračami in na previjalni mizi, kjer zdaj ne bo igrač, ampak samo potrebščine za previjanje in dojenčka (garderobno omaro si bo dojenček delil z bratcem, nekaj oblačilc, tetra pleničk ipd. pa bo imel tudi na poličkah previjalne mize). En predalnik smo tako dodali tudi na steno, k omari z igračkami, kjer smo do zdaj imeli prostor za pano. Tudi ta predalnik je iz Ikee in gre v bistvu za kuhinjsko omarico, ki je uporabljena v otroški sobi za nekaj knjig in drugih, manjših, igrač (idejo sem dobila na Pinterestu). Všeč mi je, da lahko nanj obesim mehko didaktično tablo s števili iz otroške trgovine Silly ter nekaj vreč iz blaga v katerih shranjujemo različne potrebščine. Te vreče različnih barv in velikosti so iz Ikee in so obešene tudi zraven otroške mizice, ki je iz Pikapolonice. V njih imamo barvice, flomastre, nekaj papirja, škarje, lepilo, krede, vse za plastelin ipd. Naša otroška miza ima dva lesena stola, ki sta bila v kompletu z mizico in dva stola iz Ikee, ki smo ju zdaj preoblekli v rumeno, mehko, preobleko (novost za Mamut stolčke iz Ikee).

Ob otroški mizi in nad obešankami z vrečami, ki shranjujejo potrebščine, se nahaja “tabla”. Gre v bistvu za del stene prebarvane s posebno barvo. Pred tem smo uporabljali klasično tablo, a zdaj, ko smo razmišljali o tem, da želimo prihraniti nekaj prostora, smo se odločili, da bomo imeli tablo kar na steni. Zavzame manj prostora in je absolutno bolj praktična ob plazečem se dojenčku (nekako me je vedno strah, da si dojenčki takšnih stvari po nesreči ne prevržejo nase). Barvo za tablo smo našli v spletni trgovini Moja mala sobica, kjer so na voljo res luštne stvari za dekoracijo otroških sob. V prihodnjih dneh bom zapisala tudi malo več o tem, kako smo s to našo “tablo” do zdaj zadovoljni.

To je trenutno vse. Moj stil opremljanja je zelo minimalističen in ponavadi, ko kaj v sobico dodam, nekaj drugega odvzamem. Posledično je zdaj na stenah manj okvirjev s fotografijami, nekaj pa jih še pride, ker še nisem pripravila vsega, kar je povezanega z dojenčkom. Vse ostale stvari in končno podobo sobice bom razkrila v prihodnje. Te zadnje priprave so meni osebno najljubše, zato z njimi nisem želela prehitevati. Pa tudi premislim si rada večkrat in v sobi velikokrat mimogrede kaj spremenim (tudi postavitev pohištva). Vesela bom še kakšnega namiga glede luštnih dodatkov za sobico, morda kakšnih blazin za naš gugalni stol, manjših preprog, nočnih lučk, morda še česa za na steno ipd. Hvalaaaa!

Z ljubeznijo, Mama.

X