Učenje vožnje s poganjalcem in EGG čelada

Zaro smo prvič seznanili s poganjalcem že jeseni, a je takrat na njem naredila le nekaj korakov in to zelo počasi ter previdno, toliko da je malo preizkusila. Čez zimo se s poganjalčki nismo vozili, zdaj pa smo že malo spomladanski in smo izkoristili tople sončne žarke za dopoldansko vožnjo po mestu (ko bi nam le še ta veter nekoliko prizanesel). Ker je od prve “vožnje” minilo že nekaj mesecev, je učenje pričela v bistvu od začetka. Bila je navdušena in tudi Aljažu je bilo všeč, da sta zdaj oba na poganjalcu, čeprav je on veliko hitrejši in ga že obvlada ter je v bistvu pripravljen na vožnjo s kolesom (to je projekt, ki nas čaka v prihodnjem mesecu in se ga že vsi veselimo).

Zanimivo je kako postopoma in spontano poteka učenje vožnje na poganjalcu. Najprej je zraven samo stala in se počasi premikala ravno. V levo ali desno ni znala in je zelo hitro izgubila ravnotežje že pri tem korakanju. Zdaj že nekoliko obrača krmilo in to povezuje s smerjo vožnje. Včasih poganjalec kar dvigne in premakne v željeno smer, ampak vedno manj. Na sedežu zdaj že sedi, čeprav je ugotovila, da je trenutno hitrejša, če ne sedi, ampak samo stoji, drži za krmilo in lovi Aljaža (seveda ne želi zaostajati za njim). Trenutno je torej v fazi, ko se, sede na poganjalcu, sprehaja naprej. Odriva se še ne, kar je seveda normalno, glede na to, da je z vožnjo komaj začela, se pa ji ravnotežje izboljšuje in redko pade.

Če jo primerjam z Aljažem, lahko rečem, da sta začela zelo podobno in da v učenju vožnje s poganjalcem nič kaj ne zaostaja. Tudi Aljaž je začel voziti spomladi po drugem rojstnem dnevu (Aljaž ima rojstni dan januarja, Zara pa decembra), ker jeseni še ni razumel kaj si naj z njim počne (tukaj je Zara pokazala več spretnosti, najbrž zato, ker je opazovala in se učila od bratca). Edina razlika med njima je, da je Aljaž veliko bolj neustrašen in morda zato hitreje osvoji kakšno takšno veščino, ker si več upa in tvega. Posledično je še danes veliko na tleh, zaradi vseh akrobacij, ki jih izvaja na poganjalčku ali skiroju.

Včeraj sem na svoji Facebook strani Z ljubeznijo, Mama. objavila kratek video, na katerem Zara, s poganjalcem, želi uloviti Aljaža, ki se ji je odpeljal naprej in tudi danes bom v svojo objavo prvič vključila še en kratek video obeh otrok med vožnjo. Dobila sem veliko vprašanj v povezavi s poganjalčkoma, ki jih uporabljamo in v povezavi s super kjut Zarino čelado, zato sem se odločila, da napišem še nekaj o naši izkušnji z omenjenimi izdelki.

Oba poganjalčka smo dobili kot darilo ob sv. krstu od moje sestre, ki je krstna botra obema mojima otrokoma (hvalaaaaaa!). Sta znamke Puky, model LR M, modre in roza barve. Vsi, ki ste me spraševali, najdete ju lahko recimo tudi v otroški trgovini Silly, od koder so tudi naše čelade, tako da lahko dobite vse na enem mestu. Z njima smo zelo zadovoljni in Aljaževega modrega Puky poganjalca ste lahko opazili že v večih objavah. Zdaj ga je sicer že skoraj prerastel in ga bomo počasi pospravili za mlajšega bratca, ampak dokler še ima željo, se občasno še vozi z njim (morda, dokler ne bo dobil kolesa). Čeladi sta znamke EGG Helmets, ki nam je všeč zato, ker jo lahko personaliziraš z različnimi Skini (natisnjene elastan prevleke) in Add-Oni (dodatki iz mehke gume). Na voljo sta dve velikosti, S in M. Zara ima velikost S (48-52 cm), Aljaž pa ima M (52-56 cm). Zato, ker lahko poljubno menjuješ skine in dodatke, je čelada lahko uporabna za oba spola in tako bosta obe čeladi zagotovo počakali našega najmlajšega člana. Kot ste lahko videli že v objavi o smučanju (TUKAJ) sem za Aljaža izbrala Skin Ruby z Add-On Horns, ki imajo v kompletu rogove rdeče, bele in črne barve. Za Zaro sem izbrala Skin Dorothy in Add-On Princess. Gre za kronico v rumeno-zlati barvi in je res, res kjut. EGG otroške čelade pa niso le zabavne, ampak jih odlikujeta tudi izjemno udobje in odlična varnost, saj so v skladu z vsemi varnostnimi standardi za smučanje, deskanje na snegu, kolesarjenje in rolkanje. Več o čeladi si lahko preberete TUKAJ. Nas so prepričali večnamenska uporaba, prilagodljivost, kakovost in simpatičen izgled.

Kratek video naših dogodivščin, hihi. Kako se vam zdita naša navihana škrata?

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly, kjer imajo luštno izbiro čelad Egg Helmets oziroma različnih Skinov in dodatkov Add-On ter poganjalcev. Pokukajte še k njim na Facebook stran Silly, saj zagotovo ne boste razočarani nad njihovo bogato in kakovostno ponudbo. Mi vedno najdemo kaj zase in smo nad kakovostjo in praktičnostjo izdelkov vedno navdušeni, tako da zelo priporočamo.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

Še nekaj podatkov o naših oblačilih, za tiste, ki radi nakupujete, hihi. Aljaž ima še vedno bundico iz H&Ma, trenirka je iz Zare, čevlji pa so Addidas in so kupljeni v Baby Centru. Zara ima spomladansko in dežno jaknico iz Zare in tudi trenirka je Zarina, čevlji pa so Froddo. Moja bunda je parka iz spletne trgovine Asos, obleka je materinska oz. nosečniška in je iz trgovine Next, debelejše nogavice so iz Primarka, čevlji so Nike Airmax, očala pa so Dolce in Gabbana.

X