Moj Nosečkin dnevnik: 31. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 31. teden

Pa je minil še en teden in moj Nosečkin dnevnik dobiva končno podobo. Zdaj imam res že veliko zapisanega (do konca je samo še 9 tednov), prilepljene imam vse pomembnejše sličice ultrazvoka in vse fotografije trebuščka do 8. meseca, zato izgleda res že zelo simpatično. Komaj čakam, da vam del notranjosti tudi pokažem, skupaj z nekaj predlogi, kako si ga lahko polepšate, popestrite in uredite.

Hvala vsem uporabnicam za vaše feedback-e in luštne fotografije. Zavedam se, da je to zelo osebno obdobje v ženskem življenju in da ni enostavno deliti z drugimi vseh trenutkov iz nosečnosti, sem pa zelooo vesela, ko se mi oglasite in mi dovolite, da tudi kaj objavim, saj tako najlažje prikažem uporabnost in estetsko vrednost dnevnika drugim bodočim mamicam. Hvala.

Če vas zanima več, lahko pokukate na Facebook stran Nosečkin dnevnik ali pa mi pišete na info@zljubeznijomama.com.


31. TEDEN

Teža: 57 kg.

Obseg trebuha: 97 cm.

Kako se počutiš? Počutim se dobro, čeprav imam ob večerih včasih občutek, da mi že malo pritiska navzdol, kar zna bit zelo neprijetno. Pazit moram tudi, da ne hodim prehitro, saj mi potem trebuh otrdeva več kot ponavadi. Ja, trebuh je res že velik in me zna že kar konkretno ovirat.

Nosečniška hrepenenja: Jagode s stepeno smetano in čokolado in pa kava s stepeno smetano (spijem 1-2 kavi ali kapučina na dan, brez tega skoraj ne morem in včasih zato izberem brezkofeinsko varianto). Ne ravno dve najbolj zdravi nosečniški hrepenenji, ampak si malo privoščim in poskusim po drugi strani pojest čimveč zelenjave (mmmm, berivka) in drugih bolj zdravih jedi.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden so bile najlepše različne malenkosti, ki se tičejo vseh treh otrok. Uspelo mi je oprati in zlikati večino oblačil. Zdaj so na vrsti še tetra plenice, odejice, igrače, igralna podlaga ipd. Aljaž in Zara sta pri tem z veseljem pomagala in Aljaž je glede tega, da si bo omaro delil z bratcem zelo razumljiv. Prav tako smo zadnjič doživeli en lušten trenutek, ko se je pogovarjal z dojenčkom v trebuščku, kar je zanj, ki nerad polaga pozornost na takšne stvari, velik korak in pokazatelj pričakovanja. Juhu, mi že vsi odštevamo in mislim, da je najbolj nestrpna Zara.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Na srečo ni bilo nič posebej težko, razen večerne utrujenosti in težkega trebuščka. In pa en dan sem imela težave z bolečinami v križu.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Kot sem že prej omenila, si bom najbolj zapomnila trenutek zbliževanja med Aljažem in dojenčkom. Zara se večkrat na takšen način pogovarja s trebuščkom, ga boža in poljublja, Aljaž pa je glede tega dokaj zadržan, zato si še toliko bolj zapomnim te redke trenutke. Stisnil se je k trebuščku in prislonil glavo nanj ter začutil (zdaj že zelo močne) brce. Ta občutek mu je bil očitno všeč, saj je navdušeno razlagal, da ga dojenček brca. Predlagala sem, da mu kaj pove, ker je očitno buden in ga sliši, zato mu je povedal, da ga ima rad in je dobil še eno močno brco nazaj, kar smo seveda raztolmačili kot to, da ima tudi dojenček rad njega. Prečudoviti trenutki, ko vidiš iskrice v otrokovih očeh in ljubezen do bitja, ki ga sploh še ne pozna. Zarine zaščitniške drže do dojenčka pa raje ne bom niti razlagala (»Pazi na dojenčka!«, »Moj dojenček!«, »Samo moj bratec!«, »Pridi ven!« itd.). Starosti primerno, hihi.

Z ljubeznijo, Mama.


Končno sem fotografirala trebušček z našim Stokke Trailz vozičkom, ki si ga lahko pogledate na spletni strani stokke.com. V kakšni od naslednjih objav vam bom pokazala še vse dodatke, ki sem jih izbrala, športni del in pa lupinico. Kako se vam zdi? Jaz sem navdušenaaaaa! Na fotografiji imam oblečeno bundo parka iz spletne trgovine Asos, ki jo začuda še lahko zaprem, nosečniško majico H&M, “boyfriend jeans” River Island in čevlje Nike Airmax.

X