Otroška sobica in kotiček za novorojenčka

Home / Uncategorized / Otroška sobica in kotiček za novorojenčka

V mesecu marcu sem pripravila objavo o tem, kako napreduje naša otroška soba za tri otročke. Preberete si jo lahko TUKAJ. Do danes sem pripravila že skoraj vse stvari za novorojenčka, zato sem se odločila, da vam pokažem, kakšna je dokončana v celoti, s kotičkom za prihajajočega člana (kakšne malenkosti, kot so igračke, gugalnik, razni dodatki ipd. se bodo še dodali, ampak v osnovi sem si sobico zamislila tako). Nekatere fotografije in opisi se bodo morda ponovili, a del otroške sobice se danes v objavi pojavi prvič, razkrijem pa tudi ime našega fantka. Nekateri ste njegovo ime tako ali tako ugotovili že zadnjič.

Kotiček, kjer se združujejo tri stene ob oknu in radiatorju sem popestrila s pikicami v beli barvi, ki jih lahko najdete v trgovini Pick Art Design. Na voljo je ogromno različnih barv, tudi velikosti krogcev in celo drugih oblik. V tem kotičku je trenutno gugalni stol, na katerem beremo knjigice, namenjen pa bo tudi dojenju in crkljanju dojenčka. Zraven tega kotička je postavljena previjalna miza, svoje mesto pa bo tukaj dobil tudi njegov gugalnik.

Naša previjalna miza, ki je, tako kot večina pohištva v sobici, iz Ikee (serija Hensvik) je zdaj v uporabi že več kot štiri leta in je tudi temu primerno ponekod že obrabljena. Na ozadje mize, ki je bilo že nekoliko uničeno, sem prilepila nekaj pikic, ki so mi ostale po lepljenju na steno. Razporedila sem jih prosto, tja, kjer so bile kakšne packe ipd., tako da zdaj izgleda malo lepše in osveženo. Tik pred urejanjem previjalne mize, je naša Zara dala pleničke stran, zato se trenutno na njej ne previja nihče in sem jo lahko v celoti pripravila za novorojenčka (kako in kaj v naslednji objavi o organizaciji in potrebščinah na previjalni mizi). Prej smo imeli recimo samo eno zgornjo poličko, zdaj pa smo dodali še drugo, da je več prostora za potrebščine. Za novorojenčka ta polička še ni moteča, kasneje pa jo bomo odstranili. Ob previjalni mizi je Zarina omara in v nadaljevanju še posteljica za novorojenčka.

Nasproti previjalne mize je “igralni kotiček”, kjer imata starejša otroka svojo mizico in stole za ustvarjanje, risanje in branje. Ob otroški mizi, ki je iz Pikapolonice, in nad obešankami z vrečami, ki shranjujejo potrebščine, se nahaja “tabla”. Gre v bistvu za del stene prebarvane s posebno barvo. Pred tem smo uporabljali klasično tablo, a zdaj, ko smo razmišljali o tem, da želimo prihraniti nekaj prostora, smo se odločili, da bomo imeli tablo kar na steni. Zavzame manj prostora in je absolutno bolj praktična ob plazečem se dojenčku (nekako me je vedno strah, da si dojenčki takšnih stvari, po nesreči, ne prevržejo nase). Barvo za tablo smo našli v spletni trgovini Moja mala sobica, kjer so na voljo res luštne stvari za dekoracijo otroških sob. Več o barvi za šolsko tablo sem zapisala TUKAJ.

Nekatere risbice izobesimo na steno. Ta “vrv”, ki jo uporabljamo za obešanje risbic je kupljena v Ikei nekaj let nazaj in žal nimam pojma kako se imenuje.

Večino igrač imamo v predalniku Trofast iz Ikee. Tudi predalnik na steni je iz Ikee in gre v bistvu za kuhinjsko omarico, ki je uporabljena v otroški sobi za nekaj knjig in drugih, manjših, igrač (idejo sem dobila na Pinterestu). Všeč mi je, da lahko nanj obesim mehko didaktično tablo s števili iz otroške trgovine Silly ter nekaj vreč iz blaga v katerih shranjujemo različne potrebščine. Te vreče različnih barv in velikosti so iz Ikee in so obešene tudi zraven otroške mizice. V njih imamo barvice, flomastre, nekaj papirja, škarje, lepilo, krede, vse za plastelin ipd. Naša otroška miza ima dva lesena stola, ki sta bila v kompletu z mizico in dva stola iz Ikee, ki smo ju zdaj preoblekli v rumeno, mehko, preobleko (novost za Mamut stolčke iz Ikee).

Levo od otroške mizice sem pripravila Franck&Fischer Muslin igralno podlogo iz ekološkega bombaža. Tudi to podlogo sem našla v otroški trgovini Silly, pokombinirala pa sem jo z lesenim igralnim lokom iz Ikee, ki smo ga kupili že za Aljaža. Celoten igralni kotiček je zelo barvit, zato sem dodatke na steni pokombinirala v črno-beli kombinaciji. Nad igralno podlogo se nahajajo beli okvirji z odtisi rokic oz. dlani s črno prstno barvo na beli podlagi. Trenutno sta na steni dva odtisa, Aljažev in Zarin, čakamo pa še tretjega, seveda.

Zgoraj omenjene črno-bele odtise dlani s prstnimi barvami smo izdelovali istočasno kot črno-bele slike za novorojenčka, ki sem jih nekaj izobesila kar nad posteljico. Črno-belo tematiko sem ohranila tudi s črno-belimi fotografijami pod napisi imen otrok, ki so ravno tako živahnih barv in igrivega dizajna. Črke so iz spletne trgovinice Fletna štacunca. Njihove črke sem prvič naročila po rojstvu Zare, ko sem se zaljubila v njihov dizajn. Kot motiv na črkah sem že takrat izbrala sovice in tokrat sem naročila še takšne črke s sovicami za Jakoba. Vsak od otrok pa ima svojo barvno kombinacijo.

Večji otroški posteljici, v katerih spita Aljaž in Zara, sta nasproti Jakobove posteljice ter druga ob drugi. Zraven Aljaževe posteljice je še vedno koš za umazano perilo. Na levi strani Zarine posteljice smo dodali dve polički iz Ikee, ki spadata pod kolekcijo Hensvik (enako kot kinderpet, previjalna miza in obe omari). Na njih zdaj hranimo različne sestavljanke v škatlah, ki zelo težko estetsko izgledajo, lesene manjše kocke, nekaj manjših avtomobilčkov, figuric živali ipd.

Po fotografiranju nosečniškega trebuščka in naše družine pri Ujeti trenutek z Juretom in Piko, sem tudi v okvirjih pod Aljaževim in Zarinim imenom zamenjala fotografiji (sprememba na spodnji fotografiji).

Upam, da mi je uspelo zajeti vse pomembnejše informacije o pohištvu in dodatkih, ki krasijo našo sobico. V kolikor vas še kaj zanima, pa me lahko vprašate pod komentarji ali na Facebook strani Z ljubeznijo, Mama. Žal je nemogoče zajeti podatke o vseh malenkostih in igračah, ki jih imamo v sobici.

In pa seveda… Kako se vam zdi ime? 😉

Z ljubeznijo, Mama.

X