Moj Nosečkin dnevnik: 38. teden

Še sem tukaj in še vedno čakamo trenutek, ko se bo Jakob odločil priti na svet. Zdaj sem zakorakala v 39. teden in počasi bi že rada spoznala našega malčka. Vedno bolj sem radovedna kateri dan in trenutek v dnevu si bo izbral za svoj prihod, kako bo vse skupaj potekalo in kakšna bo ta naša majhna štručka. Komaj čakam… <3


38. TEDEN

Teža: 59 kg.

Obseg trebuha: 104 cm.

Kako se počutiš? Počutim se bolje in tudi moj prehlad gre na boljše. Kašljam manj in upam, da bom do poroda že čisto ok.

Nosečniška hrepenenja: Občutek imam, da mi zdaj, proti koncu, nič posebej ne paše in da povečini sploh nisem lačna. Jem večkrat na dan in zelo majhne obroke, ker mi je drugače v želodcu hitro neprijetno. Spijem pa veliko tekočine, kar mi zelo odgovarja.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden so zaznamovali prazniki, ki so nam omogočili nekaj skupnih družinskih trenutkov. Najlepše je bilo, ko smo se odpravili na izlet v Živalski vrt Ljubljana, luštno pa je tudi, ko si vzamemo čas drug za drugega in poležavamo na kavču ter beremo. Teh trenutkov bo najbrž kar nekaj v naslednjih tednih, hihi.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežji je zagotovo prehlad in z njim povezan kašelj ter slabo počutje.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Najbolj si bom zapomnila zdravniški pregled, ki je pokazal, da sem pozitivna na streptokok in mi povzročil nekaj skrbi. Vesela sem, da je z otročkom vse v redu in zdaj, ko so mi razložili, da postopek v povezavi s streptokokom ni nič strašnega, sem bolj mirna tudi glede tega. Pozitivna stvar, ki si ji bom zapomnila, pa je nestrpnost naše Zare, ki je očitno najbolj v pričakovanju novega družinskega člana. Ves čas poslušamo o tem, kdaj bo prišel Jakob na svet in to sprašuje z najbolj kjut otroškim glaskom: “Jakob, pridi! Mami, bo prišel na svet? Reči mu naj pride! Mora videt svojo sestrico! Joooooj, Jakob!” ipd. Haha, še mene dela nervozno.

Z ljubeznijo, Mama.

X