Nega mamice po porodu (Tosama)

Home / Uncategorized / Nega mamice po porodu (Tosama)

Med nosečnostjo sem že pisala o tem, kaj sem pripravila v svojo torbo za v porodnišnico in katere potrebščine sem si pripravila za doma, za obdobje okrevanja (objavo si lahko preberete TUKAJ). Tokrat bi želela z vami deliti še svojo izkušnjo s takrat omenjenimi izdelki, ki vam bo morda pomagala pri odločitvi o nakupu. Vse potrebno sem tokrat nakupila v Tosamini spletni trgovini, kjer imajo večkrat kakšne promocije s kodami za brezplačno poštnino ali popust, tako da zagotovo kaj prihraniš. Prav tako so mi všeč njihove prodajalne Bele štacunce, kjer sem nakupovala med prvo in drugo nosečnostjo (meni najbližja Bela štacunca je v Mariboru). Prodajalke ti z veseljem pomagajo pri izbiri in ti svetujejo glede tega kaj vse potrebuješ in v kakšni količini.

Tosamini izdelki za nego mamic po porodu, ki sem jih preizkusila so:

1. Vložki za po porodu. Preizkusila sem tri različne znamke vložkov za ženske oz. porodnice. V porodnišnici sem uporabljala vložke Vir 80 (so na voljo v naši porodnišnici), doma pa sem nadaljevala z uporabo vložkov to.to Mama in Vir Nature super. Vložki Vir 80 so sicer opravili svojo nalogo in so dobro vpojni, a sem na začetku morala uporabiti dva hkrati, da sem dosegla željeno zaščito perila. Tudi to, da nimajo gladke površine, kot recimo vložki Vir Nature, me je nekoliko motilo in iz tega vidika, bi zagotovo bolj priporočala vložke Vir Nature super. Vir Nature super so iz 100% bombaža in jih lahko uporabljate tudi ob močnih menstruacijah. So dobro vpojni, a so enako ozki in kratki, kot Vir 80. Če bi želeli vložke z večjo površino, torej širše in daljše, kar nudi tudi večjo zaščito perila, bi vam zagotovo priporočila vložke to.to Mama, ki so se v teh dneh po porodu, ko je čišča najmočnejša, najbolje obnesli. V njih sem se počutila zelo udobno in varno, saj so dobro vpojni in so izmed vseh preizkušenih najbolje zaščitili moje perilo. Žal mi je, da nisem preizkusila tudi vložkov Natura Femina za porodnice (so veliki in sterilni), da bi lahko primerjala še to znamko. Sama sem naredila tako, da sem ob prihodu domov, dokler je bila čišča najmočnejša, uporabljala to.to Mama, nato Vir Nature (so cenovno dostopnejši), nadaljevala pa sem z običajnimi vložki in zdaj uporabljam samo še ščitnike perila (več o tem pod točko 5. in 6.).

2. Mrežaste hlačke to.to Mama. Mrežaste hlačke sem uporabljala že v porodnišnici (sem jih dobila tam) in doma nadaljevala z uporabo vsaj še kakšen teden, saj sem se tako počutila najbolj udobno in si s tem prihranila tudi nekaj pranja, haha. Všeč mi je, da so ravno prav raztegljive, da te nikjer nič ne veže ali moti, da pustijo koži, da diha in da jih lahko uporabljaš brez skrbi s katerimikoli vložki, tudi s tistimi največjimi. Bombažne hlačke so sicer tudi udobne, a meni osebno ne dovolj, za te prve dni (tedne) po porodu.

3. Blazinice za dojenje to.to Mama. Kot sem napisala v objavi o pripravi torbe za v porodnišnico, nisem pričakovala posebnega navala mleka, ker nisem imela izkušnje, da bi mi mleko kar teklo in teklo in da bi zato mogla posebej zaščititi svoje perilo (oba otroka sem dolgo dojila, a mleko je nekaj malega teklo samo ob prvem navalu mleka, potem pa več ne). Blazinice za dojenje sem si kljub temu pripravila, ampak nisem pričakovala, da jih bom tudi vse porabila. Pa sem jih in sem si zato morala naknadno nabaviti še dodaten paketek in jih še vedno uporabljam (dobre tri tedne po porodu, preizkusila sem tudi nekaj drugih znamk). Raje tako, kot da bi me skrbelo to, ali imam dovolj mleka ali ne (čeprav priznam, da je v tretje tudi teh skrbi manj; že v drugo sem veliko bolj zaupala sebi in svojemu občutku). Blazinice so se, glede na cenovni razred, dobro obnesle in zaščitile oblačila. Zamenjam jih približno dvakrat na dan oz. po potrebi.

4. Mazilo proti vnetju bradavic lanolin Mommy Care. Za to znamko sem med to nosečnostjo slišala prvič in pri Tosami so mi zagotovili, da gre za odlično linijo izdelkov, izdelanih iz naravnih sestavin, zato sem se odločila, da preizkusim njihovo mazilo proti vnetju bradavic. Gre za čist in visoko prečiščen lanolin, ki pomaga pri bolečih in razpokanih bradavicah. Mazilo sem vzela s seboj v porodnišnico in začela z mazanjem takoj po porodu, čeprav bi lahko začela že dva tedna pred porodom, kot piše na navodilih. Zame je največja prednost tega mazila, da ga pred podojem ne rabim izprati. Dojim na željo otroka, kar pomeni, da (predvsem v prvih tednih) je to lahko zelo pogosto in ne znam si predstavljati, da bi morala pred podojem še izpirati mazilo. Mazilo se tudi zelo enostavno razmaže in nudi dobro zaščito. Nanašam ga po potrebi. Prvi teden ali dva je bilo to zelo pogosto, po vsakem podoju, zdaj pa približno trikrat na dan. Ko sem imela zelo boleče bradavice, sem čutila takojšnje olajšanje po nanosu in tudi razpoke so se kar hitro zacelile, tako da je opravilo svojo nalogo.

5. in 6. Ker imam zelo občutljivo kožo, se vedno odločim za nakup vložkov in ščitnikov perila iz 100% bombaža. Po porodu je to še toliko bolj pomembno, predvsem za tiste porodnice, ki so bile šivane in morajo paziti tudi na rano, da se lepo zaceli in da predel okoli rane primerno diha. Odločila sem se za nakup Natura Femina tankih vložkov s krilci za dnevno uporabo ali ob srednje močnih menstruacijah ter nato po prenehanju krvavite še za ščitnike perila Natura Femina, ki so primerni za vsakodnevno zaščito perila ali ob šibki menstruaciji. Oboje se je dobro obneslo, kar sem tudi pričakovala, ker sem znamko Natura Femina preizkusila že pred nosečnostjo ob menstruaciji. Vložki in ščitniki perila so udobni, nežni do kože in dobro vpojni. Natura Femina ščitnike perila še vedno vsakodnevno uporabljam in mi nudijo dovolj dobro zaščito tudi v primeru, če se zgodi, da se pojavi še kakšna rahla krvavitev.

Z vsemi izdelki sem bila zadovoljna in to so, po mojem mnenju, tiste potrebščine, ki jih po porodu potrebuje vsaka novopečena mamica. Če sem slučajno na kaj pozabila, mi lahko zaupate v komentar in zapišete svojo izkušnjo. Upam, da vam bo koristila tudi moja primerjava različnih vložkov, ki sem jih preizkusila in da bo priprava potrebščin zdaj lažja. Ne pozabite tudi na nego kože v poporodnem obdobju, ko se koža krči in na morebitno negovanje rane, zaradi prereza presredka ali raztganin. Nekaj malega o tem sem napisala že v objavi o pripravi torbe za v porodnišnico, ki sem jo danes že večkrat omenila.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Tosama. Vsi, ki bi želeli prebrati še kaj več o njihovih izdelkih, lahko to storite na tej povezavi.  Pokukajte tudi k njim na Facebook stran Tosama Bela štacunca, da boste na tekočem z vsemi akcijami in novostmi.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X