Terme Banovci #2

Home / Uncategorized / Terme Banovci #2

Drugi dan našega obiska v Termah Banovcih, smo se zjutraj najprej odpravili na zajtrk. Zajtrki so na oddihu vedno moji najljubši, ker je toliko različnih jedi na voljo in lahko v miru poskusiš različne jedi ter spiješ kavico (ki si je tokrat ne rabiš skuhati sam, juhu). Po zajtrku smo se odpravili na kratek sprehod in na igrala, kasneje pa smo skupaj z Banovičko in pekom pripravljali kruh in slastno prleško gibanico. Pek nam je pokazal, kako oblikujemo različne vrste kruha, štručk, pletnic ipd. Odrasli smo se trudili ponavljati za njim, ampak plesti pletenico iz šestih pramenov, je zelo težko (vsaj zame). Otroci so oblikovali vsak po svoje in nastajale so umetnine, ko so polžki, ježki, parklji, zajčki, medvedi idr. Aljaž in Zara sta imela največ dela s krašenjem svojih izdelkov s klinčki. Presenetilo me je, kako zelo sta ob tem uživala in kako dolgo sta se s tem zamotila. Če bi morala izbrati najljubšo aktivnost, ki smo jo počeli, bi zagotovo izbrala peko kruha in prleške gibanice. Pri prleški gibanici so bili glavni predvsem atiji, ki so z veseljem pomagali Banovički, pomagalo pa je tudi nekaj starejših otrok in moj Aljaž. To so počeli prvič in moram reči, da jim je šlo zelo dobro od rok. Gibanico smo spekli in tudi pojedli (pravzaprav smo spekli kar dve gibanici, zato je nekaj ostalo še za druge goste).

Ob tej fotografiji moram omeniti še to, da si ne znam predstavljati, kako bi naš vikend oddih izgledal brez nosilke Boba 4g. Naš Jakob pač ni takšen dojenček, ki bi kar ure in ure spal v vozičku ali tiho opazoval okolico in če ne bi imela zraven še Bobe (brez katere sigurne ne grem več nikamor), bi se zelo težko igrala z otrokoma in udeležila vseh krasnih dejavnosti. Najbrž bi tudi težko v miru jedla in se sprostila, pa še Jakobu bi bilo manj prijetno. Brez nje bi bilo veliko bolj naporno za vse nas, zato jo toplo priporočam vsem novopečenim mamicam, še posebej tistim, ki imate več otrok. Najdete jo v otroški trgovini Silly, izbirate pa lahko med različnimi nosilkami, odvisno od vaših potreb in želja.

Sledilo je kosilo, po kosilo pa smo prosti čas izkoristili za kopanje v zunanjih bazenih. Midva z Jakobom sva si poiskala svoj prostor v senčki, medtem ko je Tomi z otrokoma čofotal v otroškem bazenu. Bili so celo tako pogumni, da so se odpravili tudi na tobogan. Zara se je peljala s Tomijem, Aljaž pa kar sam.

Popoldan smo se dobili z Gusarjem Edijem in iz spečenega kruha, ki smo ga dopoldan oblikovali, pripravili gusarski sendvič. Sodelovali so vsi otroci in ga tudi z veseljem jedli, čeprav je bilo v njem kar nekaj zelenjave (moji otroci se zelenjavnim stvarem raje izognejo, z nekaj svetlimi izjemami, ampak sigurno ne v sendviču, haha). Ko smo se najedli, smo sodelovali še v gusarski olimpijadi, ki jo je pripravil Gusar Edi. Otrokom so bile najbolj všeč igre z vodo, kar jih je tudi prijetno osvežilo, čeprav namakanje ni bil namen igre. Zabavali smo se tudi starši, ki smo lahko v olimpijadi aktivno sodelovali z otroci, kar je res luštno izpadlo.

Sledila je večerja in naša družina se je odpravila v posteljo. Tokrat smo zamudili igro med dvema ognjema in pa romantično razvajanje v dvoje, ki za naju ni bilo možno. Pravzaprav smo bili vsi tako utrujeni, od aktivnega in zabavnega dne, da bi pri čemerkoli težko sodelovali. 🙂

Več o takšnih in drugačnih aktivnih počitnicah si lahko preberete na: www.nasvetzadobroseimet.si.

Z ljubeznijo, Mama.

X