Banjica AquaScale

Home / Uncategorized / Banjica AquaScale

Banjico Aquascale sem si ogledovala že na začetku svoje nosečnosti, saj se mi je zdela zelo praktična, všeč pa mi je tudi njen sodoben in minimalističen dizajn. Kmalu zatem se mi je ponudila priložnost za sodelovanje s spletno trgovino MiniMe (v naše sodelovanje smo vključili tudi Nosečkin dnevnik, ki so ga prejšnji mesec podarili ob vsakem nakupu gugalnika 4moms), ki ima banjico v ponudbi, zato sem sodelovanje z veseljem sprejela. Kot gostujoča blogerka bom pisala tudi za njihovo spletno stran, hkrati pa sem se odločila, da bom preizkusila dva njihova izdelka. To sta Medvedek DooDoo in banjica AquaScale. Oba izdelka zdaj uporabljamo že dobra dva meseca, zato sem se odločila, da napišem nekaj o svoji izkušnji z banjico. Upam, da bo koristilo vsem, ki ste pred nakupom banjice in si ogledujete tudi Aquascale.

Banjico sem že večkrat omenila, videli pa ste jo lahko tudi v objavi o prvem kopanju Jakoba (objava TUKAJ). Gre za 3v1 otroško kad, ki je kopalna kad, digitalna tehtnica in termometer za vodo. Otroška kad se lahko uporablja od obdobja novorojenčka pa vse tja do obdobja malčka. Pri nas kopanje poteka tako, da najprej mož pripravi vodo v banjico, pri čemer uporabi vgrajen termometer ter tako poskrbi za primerno temperaturo vode. Banjico potem prinese v otroško sobico, ki je primerno topla (med poletjem to ni problem, je v sobici vedno skoraj 30 stopinj) in jo odloži na otroško mizico (obstaja tudi stojalo za banjico), ki je dovolj nizka, da lahko pri kopanju pomagata tudi otroka. Med kopanjem lahko ves čas spremljamo temperaturo vode na digitalnem LCD zaslonu in tako točno vemo, kdaj je zadnji čas, da Jakoba vzamemo ven, obrišemo in oblečemo v pižamico. Ker se zelo rad kopa in mu je v teh vročih dneh tudi zelo vroče, mu ob večerih privoščimo dolgo kopel. Ko je temperatura vode nizka (okoli 30 stopinj, po občutku in glede na zadovoljstvo Jakoba), zaključimo s kopanjem in nadaljujem z nego na previjalni mizi, ki je zraven banjice. Moje mnenje je, da temperatura vode v poletnem času ni toliko pomembna, kot bo v zimskem času. Ker je takrat zrak v sobi manj ogret in ker so tudi drugi prostori hladnejši, se mi zdi pomembno, da pozimi še bolj pazimo na temperaturo vode in na to, da ne čofotamo predolgo, da se otroček ne prehladi.

Kasneje, ko je dojenček že večji, smo ponavadi že tako navajeni in spretni, da znamo primerno temperaturo vode pripraviti tudi brez termometra. Je pa res, da se s takšno tehnologijo hitro razvadimo, hihi.

Prvič in drugič, ko smo kopali Jakoba, smo ga za vsak slučaj še držali v rokah (zdel se mi je tako majhen in želela sem, da se počuti čimbolj varno), potem pa smo ga začeli odlagati na protizdrsno podlogo in kaj kmalu ugotovili, da ni bolj enostavnega načina za kopanje dojenčka. Jakob kot ulit paše v ta “sedež” v banjici in ta oblika ter protizdrsna podloga, naredita kopanje prijetno in varno izkušnjo. Medtem ko on leži, ga jaz ali Tomi lahko umijeva in pri tem uporabiva obe roki (seveda pomagata tudi otroka, zato je rokic še več), kar nama zelo olajša situacijo tudi takrat, ko morava kaj pomagati Zari in Aljažu. Včasih se zgodi, da ga preveč umivata po obrazu ali laskih, zato ju morava preusmeriti, jima obrisati roke ipd., kar je težje, če bi v rokah morala držati še Jakoba in paziti, kako ga umivava. Mislim, da je to moja najljubša lastnost te banjice, všeč pa mi je tudi, da ima dva prostorčka pri vrhu, kjer lahko odložim Mandljevo olje ali kopel za v vodo in kakšno igračko (komaj čakam, da bodo bolj aktualne). Z odstranitvijo podloge postane banjica primerna za kopanje večjega dojenčka.

Digitalna tehtnica je praktična predvsem za tiste starše, ki morate ali želite, iz kakršnegakoli razloga, večkrat kontrolirati dojenčkovo pridobivanje telesne teže. Na tem področju nimam veliko izkušenj, saj sta Aljaž in Zara lepo pridobivala na telesni teži in ju, razen pri pediatru, nismo nikoli tehtali. Pridobivanje teže se je tudi na videz opazilo (no, mogoče pri Zari malo manj, ona je bila bolj drobna, v primerjavi z bratcem) in zato sem zaupala svojemu občutku, da pridobivata dovolj in toliko kot morata. Tudi patronažna sestra ju ni tehtala, zato me je toliko bolj presenetilo, ko se je tokrat, pri Jakobu, pojavila s tehtnico v roki. Ker sem že pred tem preizkusila digitalno tehtnico AquaScale, sem ji povedala, da sem ga slučajno že stehtala in da je lepo pridobil na teži. To je potem preverila še sama in njena tehtnica je pokazala enako. Zdaj ga stehtam samo še občasno. Zanimivo pri AquaScale je, da lahko dojenčka tehtamo v vodi ali brez nje, zato je to opravljeno tako mimogrede in premiki vode ne vplivajo na natančnost izračuna teže. Pregledno prikaže otrokovo telesno maso na gram natančno in shranjuje predhodno zabeležene teže dojenčka. Če je to nekaj, kar vam bo olajšalo situacijo in vas pomirilo, vam vsekakor priporočam. Najbolje, da poslušate sebe in svoj občutek, kajti lahko se vam zgodi, da bo učinek ravno obraten in vas bo tehtnica samo zmedla ter vam otežila vzpostavitev dojenja. Ljudje smo različni in vsaka mamica bo najbolje vedela, ali je tehtnica nekaj kar ji pomaga in pomiri ali jo morda obremeni.

Omeniti moram še odtok za enostavno praznenje banjice po kopanju, ki se nahaja na njenem dnu. Mislim, da je bilo Jakobovo drugo kopanje, ko sem se s tetra pleničko in roko po pomoti zapletla v ta odtok in ga premaknila ter je začela puščati voda. Tega trenutka ne bomo nikoli pozabili, haha. Bilo je tako, da so pred prvo uporabo banjico naštudirali mož in otroka, saj je ponavadi on odgovoren za kopanje. Jaz nisem posebej brala navodil ali bila pozorna na sestavne dele banjice, zato nisem imela pojma, kaj sem naredila in sem mislila, da mi Aljaž vliva vodo iz banje (je stal zraven mene, teklo pa mi je po nogi). Potem, ko smo ugotovili, kaj se je zgodilo, sem seveda hitro zaprla odtok. Ni bilo ravno vse mokro, ampak dogodivščina pa je bila. Aljaž mi je rekel: “Vidiš mami, to je zato, ker nisi prebrala navodil!”. Mimogrede, obstaja celo posnetek tega dogodka in še zdaj nam je smešno. Lekcija je, da preberite navodila in odprite ta odtok samo pri praznjenju banje, saj je takrat res zelo praktičen.

Z ljubeznijo, Mama


Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino MiniMe. Pokukate lahko še k njim na Facebook stran MiniMe ali pa jih poiščete na Instagramu, kjer jih najdete pod @minime.si. Hvala za sodelovanje! Banjica nam je kopanje in večerno rutino močno olajšala.

*Mnenje in razmišljanje o izdelku je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njim.

X