Moji najljubši trakci za dudo (+ nagradna igra v sodelovanju z Gozdno Vilo, zaključeno!)

Moji najljubši trakci za dudo (+ nagradna igra v sodelovanju z Gozdno Vilo, zaključeno!)

Ko je bila Zara še dojenčica, mi je bilo v največje veselje kupovati kakšne malenkosti, kot so trakci za na glavo in za lase ter špangice. Zdaj, ko je dojenček pri hiši spet fantek in bi želela kupiti nekaj, kar bi popestrilo njegova oblačila in nekaj za svojo dušo, kupim kakšen nov trakec za dudo (rećemo tudi držalo ali priponka za dudo). Zdaj sem preizkusila že nekaj različnih in moram reči, da so mi vsi zelo všeč in jih ponavadi pokombiniram glede na barvo oblačil. A ima še katera takšno veselje do oblačenja teh naših otročkov, hihi? Seveda pa so trakci za dudo (in za igračo, grizalo) tudi praktični, ker dudica ne pada ves čas na tla (Jakob jo rad pljuva iz ust) in tudi izgubimo jo težje, recimo na sprehodu in v avtu.

Današnja objavo bo koristila predvsem tistim, ki iščete kakšen lep trakec za dudo in vsem, ki bi se razveselili novega trakca in dude Hevea, saj bom v sodelovanju s spletno trgovino Gozdna Vila podarila en modro-rdeč trakec Bear&Daisy s kovinsko priponko in ortodontsko dudico Hevea z motivom lunic in zvezdic. Dudo Hevea je uporabljala že Zara. Izbrala sem jo zaradi materiala, saj je narajena iz 100% naravnega kavčuka in ima meni zelo všečno obliko ter dizajn. Všeč mi je, da je nevtralne barve in mehka ter večja, kot običajne plastične dude. Uporablja jo tudi Jakob. Prav tako uporablja dva trakca za dudo Bear&Daisy in še nekaj trakcev ostalih znamk, o katerih bom več napisala v nadaljevanju objave.

Moji najljubši trakci za dudo:

1. Bear&Daisy so ljubke priponke za dudice in igračke, ki so narejene v Sloveniji. Najdete jih tudi v trgovinici Gozdna Vila. Doma imam dva njihova trakca in z obema sem zelo zadovoljna. Eden je tanjša kitka svetlo in temno modre barve, drugi pa je debelejša kita iz blaga v krasni turkizno zeleni barvi, ki jo obožujem. Dolžina Bear&Daisy priponk se mi zdi zelo primerna za manjše dojenčke, saj se giblje pod 20 cm (natančne informacije so na njihovi strani) in zato ni moteče ob uporabi na majhnem dojenčku. Enostavno se namestijo na dudo in tudi čiščenje je enostavno, kar je zelo pomembno takrat, ko jih začnejo dojenčki tlačiti v usta in sliniti.

2. Pika Olivija trakci oz. priponke za dudo so narejene iz lesenih krogcev nanizanih na viskozno vrvico ter pobarvane z akrilnimi barvami na vodni osnovi. Tudi te so ročno narejene v Sloveniji in zelo kakovostne. So nekoliko daljše (nad 20 cm) in iz tega vidika bi jih priporočala malo večjim dojenčkom ali malčkom, ki potrebujejo daljšo priponko. Mi jo z veseljem uporabljamo, saj se ujema z našim mobile za voziček in mojo verižico. Jakob jo ima tudi za igranje, saj so leseni krogci zelo primerni za majhne prstke in se jih dojenčki zelo radi dotikajo.

3. Mint držalo za dudico iz spletne trgovine Evitas Shop sem dobila v dar in me je osvojilo s svojo barvo. narejeno je iz kvalitetnega silikona in brez BPA ter ostalih škodljivih toksinov ter se lahko prekuha v vreli vodi. Dolžina tega trakca za dudo je morda nekoliko daljša od Bair&Daisy trakca in krajša od Pika Olivija priponke. Tudi tukaj so krogci in druge oblike, ki se jih Jakob rad dotika in ki večkrat romajo tudi v usta.

4. Hevea trakec za dudo, ki ga najdete v spletni trgovini Gozdna Vila je bil obvezen nakup zraven Hevea dude. Pri Zari sem uporabljala tistega roza in rjave barve, pri Jakobu pa uporabljam modrega (obstaja še zelen). So krajši in približno enake dolžine kot Bear&&Daisy in zelo preprosti. Zlahka jih kombiniraš k večini oblačil, a imajo zame eno pomanjkljivost. Tisti del, kamor namestiš dudico, je na ježka in ta ježek sčasoma popusti. Ko je bila Zara že večja dojenčica in je ta del dajala v usta ter slinila, je ježek popustil in večkrat se je zgodilo, da skoraj nov trakec zaradi tega, ni bil več uporaben.

Upam, da vam moje izkušnje koristijo.

Nagradni igra za Bear&Daisy trakec za dudo in Hevea dudo iz spletne trgovine Gozdna Vila je zaključena. Med vsemi izpolnjenimi obrazci in pravilnimi odgovori sem naključno izbrala nagrajenko Majo R., ki bo o tem obveščena po elektronski pošti. Hvala za sodelovanje in čestitke nagrajenki!

Z ljubeznijo, Mama.

X