Pajki iz papirnatih skodelic

Pajki iz papirnatih skodelic

Pajke smo želeli ustvarjati že za noč čarovnic, a nismo našli papirnatih kozarcev. Namesto pajkov smo takrat izrezovali netopirje, jih barvali, delali njihove odtise in naredili eno veliko packarijo, ki je nisem nikjer (razen na družbenih omrežjih; sledite lahko na Instagramu ali Snapchatu, kjer me najdete pod @zljubeznijomama) objavila, saj na koncu ni bilo kaj za objaviti, hihi. Takrat tudi otroka nista bila preveč razpoložena in vesela sem, da smo se izdelovanja pajkov lotili na današnji deževen dan, ko smo bili vsi veliko bolj razpoloženi. Končno sem našla papirnate kozarce oz. kar skodelice, ki so bile mišljene za sladoled. Kupila sem jih v Dm-u in en komplet smo uporabili tokrat (v kompletu je šest skodelic), enega pa smo prihranili. Otroka sta pri izdelovanju zelo uživala in aktivnost močno priporočam, kljub temu, da je noč čarovnic že mimo. Pa saj pajki so pri otrocih vedno aktualni, kajne?

Kaj potrebujemo za izdelavo pajkov?

  • Papirnate kozarce in/ali skodelice,
  • kosmate žičke,
  • migetajoči oči,
  • črno tempera barvo,
  • čopič,
  • lepilo,
  • nekaj ostrega, da boste lahko naredili luknjo v skodelico.

Kako naredimo pajke iz papirnatih skodelic?

Papirnate skodelice pobarvamo s črno tempera barvo in počakamo, da se posušijo. Ko se posušijo, jim naredimo luknjice. Otroku ponudimo kosmate žičke in migetajoči oči (nekatere so samolepilne, za nekatere boste potrebovali lepilo). Kosmate žičke naj otroci vtaknejo skozi luknjice, oči pa naj prilepijo na skodelico. Ob tem bodo vadili fino motoriko in koordinacijo oko-roka.

Tempera barva se je sušila kar nekaj časa, zato smo vmes ustvarjali še nekaj drugega. Lahko pa naredite tako, da papirnate skodelice en dan barvate in drugi dan izdelek dokončate.  V vsakem primeru vam obljubim, da se boste zabavali in na podoben način lahko ustvarite še kakšno drugo žival.

Z ljubeznijo, Mama.

X