Otroški voziček Stokke Trailz/Stroller Stokke Trailz

Otroški voziček Stokke Trailz/Stroller Stokke Trailz

Otroški voziček Stokke Trailz uporabljamo zadnjih devet mesecev in je tisti kos otroške opreme, ki je največ v uporabi. Uporabljamo ga vsaki dan in brez njega si prvega leta (in še nekaj malega zraven) otrokovega življenja ne bi mogla predstavljati (kako sem izbirala otroški voziček in nekaj nasvetov si lahko preberete TUKAJ). To objavo pišem že nekaj časa in preden bi jo dokončala sem želela preizkusiti vse dodatke, ki sem jih izbrala, otroški voziček na različnih terenih, v različnih vremenskih pogojih, med različno starostjo otroka, torej košaro in športni del vozička, lupinico v avtomobilu in kot dodatek na ogrodju vozička ipd. Moje mnenje je, da takšne objave ne morejo nastati kar čez noč in da moraš izdelek dejansko zelo dobro preizkusiti, če želiš podati kredibilno, iskreno in utemeljeno oceno. Dobila sem že veliko vprašanj, glede tega, kako sem zadovoljna in na njih sem odgovorila bolj kratko, danes pa je tukaj daljša objava o vozičku, ki vam bo resnično v pomoč pri odločitvi o nakupu. Vemo, da je Stokke podjetje, ki ima kakovostne in sodobno oblikovane ter uporabne izdelke, kar pomeni tudi višjo ceno, zato je vsak “feedback” o izdelku vedno dobrodošel. Ker gre za sodelovanje s tujim podjetjem, bo tudi ta objava (kot vse prejšnje) napisana tako v slovenskem, kot tudi v angleškem jeziku.

SLO

Naš otroški voziček je Stokke Trailz Terrain. Ima močno in robustno ogrodje, velika napihljiva kolesa, veliko vodoodporno nakupovalno košaro, zračno ponjavo oz streho, ki omogoča dober pretok zraka ter košaro, lupinico in športni del, ki so kompatibilni z ogrodjem in se nanj enostavno namestijo. Zaradi svojega ogrodja in koles je primeren za vse terene in to je bil eden od glavnih razlogov da smo ga izbrali za svojega. Resnično je zelo dobro vodljiv, vozim ga tudi z eno roko, vožnja z njim je udobna in lahka, preizkusili pa smo ga na asfaltu, makadamu, v gozdu, na domačem dvorišču, v pesku, ko smo bili na morju, v blatu, dežju, na snegu in na ledu (v januarju smo ga imeli na dvorišču kar precej). Na vsaki podlagi se je dobro obnesel in nikoli se ni zgodilo, da bi se ustavil in ne bi mogli naprej. Tudi čez pesek in sneg smo ga prerinili, kot se za terenca spodobi. Ročaj vozička je nastavljiv in ga nastaviš na primerno višino, takšno, ki ti ustreza. Spodaj, pri zadnjih kolesih, je zavora, nima pa ročne zavore, ki jo občasno malo pogrešam in sem jo imela na prejšnjem vozičku ter sem jo uporabila ob vožnji po hribu navzdol. Ko se zloži, je dokaj velik, a nam to ni predstavljalo posebnega problema, ker imamo družinski avtomobil, ki je dovolj prostoren. Ker smo doma v bližini mesta, vrtca in trgovin, se tja največkrat odpravim kar peš in je zato zelo veliko v uporabi. Zlaganje vozička je preprosto in ne zahteva posebnega truda in moči.

Prvih pet mesecev in pol smo na ogrodju uporabljali košaro Stokke Stroller Carry Cot za novorojenčka/dojenčka, ki je primerna od rojstva do približno 9 kg. Ima ravno dno in je dovolj prostorna ter udobna. Oblečena je v prevleko, ki jo lahko ostranimo in operemo in tudi dno je kot vzmetnica, ki jo lahko odstranimo ter je ravno prav mehka. Na Stokke košari za Trailz-a (primerna je tudi za Stokke Crusi) mi je všeč, da ima spredaj nekaj manjših predalčkov, v katere lahko shranimo kakšno šminko, robčke, ključe ali mobitel. V tem primeru ne potrebujemo torbe ali organizatorja za na otroški voziček. Kadar smo se sprehajali v bližini doma, sem previjalno torbo pustila doma in malenkosti spravila v predalčke, večje stvari pa v nakupovalno košaro. Nakupovalna košara je dovolj velika, da v njo spravimo kakšno torbo, otroški nahrbtnik in še kakšno vrečko iz trgovine. Včasih grem peš po otroka v vrtec in pozabim, da je petek, ko domov nesemo nahrbtnika in posteljnino, ampak nam vedno uspe vse pripeljati do doma. Košara je dovolj zračna, njena streha pa je nastavljiva. Ima več zadrg in lahko sami določimo kakšno zaščito pred soncem in vetrom želimo. Ima tudi pregrinjalo oz. prevleko, pozimi pa lahko za toploto poskrbimo tudi tako, da otroka položimo v zimsko vrečo in/ali ga pokrijemo z odejico. Dojenčki so v košari zelo dobro zaščiteni pred zunanjimi vplivi. Med poletjem nisem uporabljala nobenega pregrinjala, strehico pa sem uporabljala kot zaščito pred soncem ter jo kombinirala s senčnikom za na voziček. Na voljo je kar nekaj dodatkov, ki jih lahko dokupimo in uporabljamo skupaj z vozičkom. O njih bom pisala v posebni objavi.

Lupinico Stokke Izi Go Modular by BeSafe uporabljamo že devet mesecev in smo z njo zelo zadovoljni. Redko smo jo uporabili na ogrodju vozička (občasno za v trgovino), a jo, skupaj s IsoFix bazo, redno uporabljamo v avtomobilu. Jakob vožnje prve mesece ni preveč dobro prenašal, a se je zdaj navadil in mu je v lupinici udobno (zaenkrat še). Ta položaj mu zelo ustreza in čeprav ni priporočljivo, da bi bil v njem več ur skupaj, ga na kakšnem obisku tudi uspavam v njej. Vse, ki imate dojenčke, ki težko zaspijo, me boste najbrž razumele in vedite, da gre za izjemne dogodke, ko ga je med ljudmi težko uspavati brez zibanja. Uporaba IsoFix-a je zelo enostavna in jo vsekakor priporočam, saj je tako tudi bolj varno. V naslednjih tednih nas čaka prehod v avtosedež, a načeloma je lupinica primerna do 75cm, manj kot 13 kg ali 12 mesecev. Ima raztegljivo strehico, ki je dobra zaščita pred zunanjimi vplivi (in naredi super temo za spanje, hihi), hkrati pa ima odprtinice, ki omogočajo pretok zraka in preprečujejo, da bi bilo dojenčku v njej prevroče. Zraven lupinice so tudi blazinice in podpora za glavo, ki so odstranljive. Uporabljali smo jih v prvih mesecih, ko je Jakob še potreboval podporo, potem pa smo jih odstranili, ker so postale neudobne. Lupinica ni pretežka (prazna tehta 4,4 kg) in jo še vedno prenašam naokoli z Jakobom v njej, čeprav je vedno težji. Na ročaju ima obešen lok z igračami.

Športni sedež Stokke Stroller Seat je meni osebno eden najlepših otroških sedežev na tržišču. Ima čudovito, sodobno obliko, a je otroku v njem še vedno udobno in prijetno. Zelo mi je všeč, da je Stokke voziček visok in da se z Jakobom med sprehodi gledava skoraj iz oči v oči. To je bila najbrž največja sprememba pri prehodu iz vozička Peg Perego na voziček Stokke. Otroka imaš ves čas na očeh in mu čisto enostavno, brez sklanjanja, daš dudico, stekleničko, ga pokriješ, pobožaš ipd. Kadar sva kje na kavi ali kosilu, ga lahko enostavno nahranim kar v vozičku, ker je v enaki višini, kot miza. Najraje ga vozim obrnjenega k sebi, a ker je že zelo radoveden, sedež občasno obrnem tudi tako, da gleda naprej. Mislim, da bo takšen položaj najbolj aktualen v naslednjih mesecih. Do zdaj (8, 9 mesecev), ko sem ga vozila obrnjenega k sebi, sem lahko sedež nastavila v tri višine. Največkrat sem ga imela v najnižji poziciji, ker se mi je zdela najbolj primerna za hrbtenico, glede na to, da še ni sedel in je največkrat med vožnjo takoj zaspal. Kadar ni spal, sem sedež nastavila na drugo višino, saj se mi zdi tretja višina že zelo pokončna in primerna za starejše dojenčke in malčke. Zdaj, ko je sedež obrnjen tako, da gleda naprej, ga imam vedno v drugi višini, saj najnižja pozicija ni več možna. Paski na sedežu se enostavno pripnejo, otrok je v njem varen in jih ne more sam odpreti. Nogice mu ne bingljajo, saj ima sedež podstavek na katerem lahko počivajo in katerega dolžina se lahko spreminja, glede na velikost otroka. Material je, tako, kot na košari in lupinici, mehek in kakovosten. Sedež ima mehak vstavek za majhne dojenčke, ki jim omogoča večjo udobje in varnost in ravno v teh dneh, ga bomo odstranili. Strehica ima več zadrg in ponovno lahko sami določimo kakšno zaščito pred vremenskimi vplivi želimo. Zraven športnega sedeža smo dobilitudi prevleko za dež, ki se enostavno namesti preko sedeža in omogoča vozičkanje v dežju, kadar ne želimo ostati noter ali moramo nujno kam po opravkih. Ima “okence”, ki ga lahko odpremo, da otrok vidi in da je znotraj prevleke dovolj zraka. Mreže proti komarjem nismo uporabljali, čeprav jo imamo (več o drugih dodatkih v ločeni objavi, kot omenjeno).

Naš voziček je v barvi Black Melange, saj sem želela nevtralno barvo, ki ne bi bila preobčutljiva ter se ne bi prehitro umazala. Lahko potrdim, da gre za zelo hvaležno barvo, saj voziček kljub trem otrokom, ki znajo biti zelo umazani, ni videti umazan in ga ni potrebno ves čas čistiti (ja, nerada čistim, haha). Nekoliko več čiščenja je potrebovala notranjost košare, ki je bele barve. Ravno tam sta se otroka najraje dotikala, ko smo bili zunaj in se igrali ter sta imela umazane roke. Zdaj, pri športnem sedežu, tega problema nimamo.


ENG

Our stroller is Stokke Trailz Terrain. It has strong and robust construction, large air filled rubber tires and advanced wheel suspension. It is carry cot, pram seat and travel system ready and it has large, waterproof shopping basket. Ventilated hood improves air quality and reduces risk of dampness. It is suitable f
or all terrains and that was the main reason we chose it. Superior maneuverability makes it easy to steer, while the advanced tire suspension secures a smooth ride for your little one. I am frequently driving it with one hand and it really is very easy and comfortable. We tried Stokke Trailz on different terrains, such as asphalt road, macadam road, in the woods, on our backyard, at the sand, while we were at sea, in the mud, rain, snow and ice (last month on our backyard). It performed well on all surfaces and in all weather conditions. We had to push a little harder in the sand and snow, but it did not stopped, so we were very pleased. Its handle is adjustable and it can be set on different heights. It has a parking brake, which is great, but I was missing the brake on the handle. It was a part on our last stroller and I was used to it and using it while driving downhill. When stacked it is quite big, but this is not a problem, because our family car is spacious enough. I am also used to walk to the city, kindergarten and to the stores, so I use it almost every day. Stacking the stroller is easy and requires no special effort and strenght.

First five months and a half we were using Stokke Stroller Carry Cot. It is suitable from birth to approximately 9kg/20 lbs. It’s luxuriously soft interior and hard-shell exterior is designed specifically to keep your newborn cozy and safe. It has a flat, air ventilated base and is spacious enough for the first months. Carry Cot Shell with textile, Carry Cot Cover and Carry Cot Mattress can be removed and washed. I like that the Carry Cot has some small front compartments in which you can save some lipstick, handkerchiefs, keys or cell phone. In this case we don’t need an extra organizer. When we were walking near our house I left the changing bag at home and put the little thing in those compartments. For all the big stuff, I am using the shopping basket. It is big enough for the changing bag, kids backpacks and grocery bags. Carry Cot has removable Visor, which offers extra protection from wind and light and optional opening for ventilation through 30% of the hood keeps baby cool on warm days. In the fall and during the cold days I used Carry Cot Cover and in the winter you can add a winter bag and/or a blanket. In the summer I did not use the Cover and I used Carry Cot Canopy and the Visor for the Canopy to protect Jakob from the sun. I also used sunshade and I will write about it in another post about Stokke Accessories.

We have been using car seat Stokke Izi Go Modular by BeSafe for nine months now and we are very satisfied. We are using it with the IsoFix base in our car and rarely on our stroller, even though they are compatible. We recommend the IsoFix base very much, because it is easy to install and it is safe. The car seat is suitable for newborn to baby up to approx. 12 months (40-75 cm long or. less then 13 kg). It has extra large integrated canopy with built in ventilation, which is also great when I am putting Jakob to sleep and I need to create darkness. Sometimes we are on a visit or someplace crowded and he has to sleep so I put him in our car seat and rocking him to sleep (when we don’t have our stroller). He likes it. I know that babies are not supposed to be long in that position but these is an exception when there is no other option. This car seat also has removable cushions and head support to provide optimal ergonomics and increased safety for your baby’s head. We’ve been using that for the first months but now we removed it, because he doesn’t need the support anymore in he was not comfortable. Stokke Izi Go Modular by BeSafe is weighing in at only 4.4 kg and it is easy to carry. I still carry it around but Jakob is getting big and we will have to move to the bigger car seat in a couple of weeks. He has a toy on a carrying handle, which amuses him while driving.

Stokke Stroller Seat it is my favorite stroller seat on the market. I think it is very beautiful, modern looking and also practical and comfortable for the baby. This softly padded seat raises your child higher to promote interaction and this has been a huge difference for us. Now I can look Jakob in the eyes and I can easily give him a toy, a pacifier, a bottle or I can cuddle him while strolling around. When we grab coffee or lunch I can feed him in the stroller because he is on the same heights and I love this about Stokke Stroller. Three parent facing positions (sleep, rest and active) and two forward facing (rest and active) positions allow you to customize your stroller for the best strolling experience. For the last three months we’ve been using the parent facing position and because he was mostly asleep, we putted him in a sleep position or in a rest position, when he woke up. Now we are starting to use the forward facing position and he is in a rest position, because the sleep position is not possible. A depth adjustable insert reduces seat depth giving comfort to the smallest babies while an adjustable foot rest eliminates dangling feet and stimulates movement and variation whilst your child is sitting. The seat has Canopy and the Visor for the Canopy and we’ve been using it for sun and wind protection. When we don’t need it, we fold it or remove it. We also use Stokke Stroller Seat Rain Cover. It is very simple to use. You just put it on the seat and it has a small “window”, so the baby can see and breathe the fresh air. We also have the Stokke stroller Seat Mosquito Net, but we never used it.

Our Stokke Trailz is in color Black Melange. I wanted a neutral color and I have to say it is a great color, which doesn’t get easily dirty. We have three kids and they can be pretty dirty and playful around the stroller but we don’t have problems with it. This color is easy to clean (obviously I don’t like to clean and wash a lot, haha) and the cleaning does not take a lot of my time. My only concern was the Carry Cot Shell with Textile, which was partly white and I had to washed it more often, but now is ok.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Stokke. Vse njihove izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani Stokke.com, kjer lahko najdete tudi seznam pooblaščenih prodajalcev. Za več informacij lahko pokukate tudi na Facebook stran Stokke Slovenija. Ponosni in veseli smo, da smo dobili možnost preizkusiti kakovosten in lep voziček, ki nam dobro služi. Hvala!

X